Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Πάντα στην πρωτοπορία...


Υποχρέωσαν τον Σαμαρά ν΄ αλλάξει το μήνυμά του για το Μουσείο!...

Πρόκειται για την απο-κρουστικότερη έκδοση της ελληνικής φυλής, για τους πιο ρεζίληδες ανθρώπους, που με την ύπαρξή τους και – κυρίως – τη δράση τους ντροπιάζουν τη χώρα και το έθνος.
Δεν χάνουν ευκαιρία, που να μη προβάλουν, με τις πράξεις τους, την ελεεινή φύση τους, το απύθμενο θράσος τους, την εμετική νοοτροπία τους…Για να παρεισδύσουν από το παράθυρο, οι, αιώνια, δεξιοί αγύρτες, σ΄ ένα ακόμα εθνικό επίτευγμα, από το οποίο ήταν απόντες, πλημμύρισαν την ειδησεογραφική πιάτσα με την προπαγάνδα τους, παρουσιάζοντας το νέο Μουσείο της Ακρόπολης ν΄ αποτελεί, τάχα, απόφαση του Καραμανλή του γέρου…Ταυτόχρονα, μόλις χθες, έβαλαν τον Σαμαρά και άλλαξε τον χαιρετισμό του, στην ιστοσελίδα του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, μόνο και μόνο για να βάλουν τη «βρωμερή ουρά τους» και σ΄ αυτό το μεγάλο έργο του ΠΑΣΟΚ και της μεγάλης Μελίνας.Ιδού τι περιείχε, στην πρώτη ενότητά του, το μήνυμα του Υπουργού Πολιτισμού, μέχρι χθες :«…Σας καλωσορίζουμε στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.188 χρόνια από την επίσημη ανακήρυξη της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και 27 χρόνια από τη μεγάλη πρωτοβουλία της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη, ένα χρέος εκπληρώνεται κι ένα όνειρο πραγματοποιείται.* Το χρέος ενός ολόκληρου Έθνους απέναντι στην κληρονομιά του.* Και τ’ όνειρο της Μελίνας, που έγινε πλέον όνειρο όλων των Ελλήνων.Το Μουσείο της Ακρόπολης!Το υπέρτατο μνημείο του Αρχαίου Κλασικού Πολιτισμού αποκτά το δικό του Μουσείο – επιτέλους!...».Να πως υποχρεώθηκε να το αλλάξει, μετά την παρέμβαση της δεξιάς αγυρτείας :«…Σας καλωσορίζουμε στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.188 χρόνια από την επίσημη ανακήρυξη της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, 33 χρόνια από τη διορατική απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την ανάγκη ανέγερσης του νέου Μουσείου στο σημερινό του χώρο και 27 χρόνια από την πρωτοβουλία της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη, ένα χρέος εκπληρώνεται κι ένα όνειρο πραγματοποιείται. *Το χρέος ενός ολόκληρου Έθνους απέναντι στην κληρονομιά του. Το Μουσείο της Ακρόπολης!Το υπέρτατο μνημείο του Αρχαίου Κλασικού Πολιτισμού αποκτά το δικό του Μουσείο – επιτέλους!...».Οι ρεζίληδες ! Δεν λογαριάζουν τίποτα, δεν υπολογίζουν κανένα. Οι άχρηστοι και οι απόντες, χώνουν τη βρωμερή μούρη τους παντού κι ας απουσίαζαν από παντού !...

Πιάνει Λιμάνι ο Erik Olof Mellberg

Η Γιουβέντους άναψε το πράσινο φως και ο Όλαφ Μέλμπεργκ έχει ήδη πάρει το στιλό στα χέρια του για να υπογράψει το καινούριο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, σε μια υπόθεση που θυμίζει λίγο από... Ρονάλντο και Ρεάλ! Οι "ερυθρόλευκοι" τα βρήκαν με τη Γιούβε στα 2,5 εκατομμύρια Ευρώ και το μόνο που μένει είναι το "ναι" του παίκτη στην πρόταση 2 εκατομμυρίων ετησίως για τριετή συνεργασία. Τι λένε στη Σουηδία. Η επιθυμία του Τιμούρ Κετσπάγια έγινε πραγματικότητα και ο Ολυμπιακός κινούμενος αστραπιαία εξασφάλισε τη συγκατάθεση της Γιουβέντους για να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του Όλαφ Μέλμπεργκ! Η Γιούβε ζητούσε αρχικά 3 εκατομμύρια Ευρώ για να παραχωρήσει τον παίκτη, ο Ολυμπιακός έδινε 2 και το βράδυ της Πέμπτης η λύση βρέθηκε κάπου στη μέση, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι "ερυθρόλευκοι" πρόσφεραν 2,5 εκατομμύρια στη "Μεγάλη Κυρία", αυτή τα δέχθηκε ευχαρίστως και έδωσε τη συγκατάθεσή της να γίνει η μεταγραφή.

ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΚΕΠ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ κ.ΒΟΣΔΟΥ ?

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης επέφεραν ένα ακόμα πλήγμα στους Κερκυραίους πολίτες.Αποφάσισαν, με απόφαση του Υφυπουργού κ. Ζώη που βασίστηκε σε «υπηρεσιακό σημείωμα» (!), να προχωρήσουν στην αναστολή λειτουργίας, κοινώς στο κλείσιμο, του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών που λειτουργούσε από το 2003 στις Αλυκές Ποταμού εξυπηρετώντας ένα πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών, προερχόμενων κυρίως από το βόρειο συγκρότημα, αλλά όχι μόνον. Αντί η Κυβέρνηση να προχωρήσει αυτόν τον εξαιρετικά επιτυχημένο θεσμό των ΚΕΠ που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ δημιουργώντας ακόμα περισσότερα Κέντρα, κλείνει ένα γραφείο το οποίο βρίσκεται δίπλα σε ένα μεγάλο αριθμό δημοσίων υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ., Ε.Ο.Τ., Περιφέρεια, ΣΔΟΕ, κ.α.) γιατί – άκουσον, άκουσον- υπάρχουν άλλα δύο ΚΕΠ στα όρια του Δήμου Κερκυραίων.Αναγκάζει δηλαδή τους πολίτες που εξυπηρετούνταν άνετα από το ΚΕΠ της Περιφέρειας, σε απόσταση 5 χλμ. από την πόλη, να μεταβαίνουν πλέον στο κέντρο της πόλης, στο ΚΕΠ της Νομαρχίας ή του Δήμου, με όλη την ταλαιπωρία που αυτό συνεπάγεται.Ρωτάμε τον αρμόδιο Υφυπουργό: έτσι αντιλαμβάνεται η Κυβέρνησή του και ο ίδιος την εξυπηρέτηση των πολιτών, τον εκσυγχρονισμό του κράτους και της δημόσιας διοίκησης και την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες που (στα λόγια) ευαγγελίζονται;Αλήθεια, η οικονομία στο δημόσιο τομέα ξεκινάει από το συγκεκριμένο ΚΕΠ; Ρωτάμε τον κατ’ ουσίαν θιγόμενο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Βόσδου: αντέδρασε, ως θα όφειλε, στην αδικαιολόγητη αυτή ενέργεια των πολιτικών του προϊσταμένων; Aποτελεί το ΚΕΠ αυτό τμήμα του οργανισμού της Περιφέρειας που καταργείται με ένα απλό «υπηρεσιακό σημείωμα»; Εξέλιπαν, κατά την άποψη του κ. Βόσδου, οι λόγοι που επέβαλαν την πιστοποίηση του ΚΕΠ αυτού το 2005, πάλι από τους Υπουργούς της Ν.Δ; Τι προτίθεται να κάνει; Δυστυχώς, γίνεται όλο και περισσότερο σαφές στους Κερκυραίους πολίτες ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. καμία σχέση δεν έχει με την «επανίδρυση» του κράτους, κανένας εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης δεν πρόκειται να προχωρήσει, και η εξυπηρέτηση των πολιτών δεν είναι θέμα προτεραιότητάς της.Αντίθετα, όσο παραμένει στην Κυβέρνηση, θεσμοί που καθιερώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και πέτυχαν, θα αναστέλλονται και θα καταργούνται. Τα προσχήματα πάντα θα βρίσκονται. Έστω και αν δεν πείθουν πλέον κανέναν.
http://ne.pasok.gr/kerkyra/

Μείωση της στρατιωτικής θητείας;


ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΡΗΞΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Οριστική είναι πλέον η ρήξη στο ηγετικό δίδυμο του Συνασπισμού, μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος, όπου ο Αλέκος Αλαβάνος επιτέθηκε ανοιχτά στον Αλέξη Τσίπρα χρεώνοντάς σ’ αυτόν και το περιβάλλον του την αποτυχία του κόμματος στις ευρωεκλογές. «Είχα τρεις επιλογές: να σιωπήσω, να συγκρουστώ ή να παραιτηθώ. Ε, λοιπόν παραιτούμαι», είπε ο κ. Αλαβάνος, εμμένοντας στην απόφαση που ανακοίνωσε χθες.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Κλιμακώνουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι στο Αιγαίο, παρενοχλώντας και καλώντας να αποχωρήσουν απο το FIR Αθηνών ακόμα και αεροσκάφη που παίρνουν μέρος σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ενώ παράλληλα προχωρούν σε μαζικές υπερπτήσεις ελληνικών νησιών. Δυο μέρες πριν την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, τα τουρκικά ραντάρ στα μικρασιατικά παράλια μπήκαν στις 6 σήμερα το πρωί, στη συχνότητα αεροσκάφους της Σλοβακίας, τύπου Τσεσνα (Cesna), το οποίο εκτελούσε περιπολία για εντοπισμό λαθρομεταναστών στα όρια του FΙR Aθηνών στην ευρύτερη περιοχή του Αγαθονησίου, και το κάλεσαν να φύγει απο την περιοχή με τον ισχυρισμό ότι είναι τουρκικός εναέριος χώρος. Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν τουρκικά αεροσκάφη είχαν ξανά πετάξει πάνω απο το Αγαθονήσι, για 25η φορά φέτος, ενώ ίδιου τύπου παρενόχληση με αυτή που έκαναν στο ευρωπαϊκό αεροσκάφος επιτήρησης, είχαν κάνει και σε δυο ελληνικά πυροσβεστικά Καναντέρ, τα οποία προσέγγιζαν τη Σάμο για να προσγειωθούν.

Νέες βολές ΠΑΣΟΚ για την τρομοκρατία

Νέες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της τρομοκρατίας διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο ίδιος επισήμανε πως πρόκειται για φαινόμενο που δεν μπορεί ποτέ να εξαλειφθεί απολύτως. Μιλώντας στον Real FM ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως «η τρομοκρατία είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο το οποίο ποτέ δεν μπορεί να εξαλειφθεί απολύτως. Είχαμε την εξάρθρωση της 17Ν. Σήμερα έχουμε μία νέα γενιά τρομοκρατών, διαφορετικές τρομοκρατικές επιθέσεις πιο βίαιες. Έχουμε μάθει ότι όταν γίνεται μια συστηματική δουλειά σε βάθος χρόνου, αυτή αποδίδει. Αλλά έχουμε ταυτοχρόνως μάθει ότι, όταν σταματά κανείς να κάνει τη δουλειά που έκανε και είτε διαλύει τις αντίστοιχες υπηρεσίες είτε αδρανεί, τότε το φαινόμενο το ξαναβρίσκει μπροστά του».

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ Ο Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ

Στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου Θεσσαλονίκης παραπέμπεται, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, επειδή δεν έβαλε «λουκέτο» σε γηροκομείο που λειτουργούσε χωρίς άδεια στο κέντρο της πόλης και δεν επέβαλλε τα προβλεπόμενα χρηματικά πρόστιμα σε βάρος του ιδιοκτήτη του. Μαζί με το νομάρχη και με την ίδια κατηγορία να τους βαραίνει θα καθίσουν στο εδώλιο ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της νομαρχίας και η τμηματάρχης Εποπτείας και Ελέγχου της συγκεκριμένης διεύθυνσης. Παραπέμπεται, επίσης, η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΤΕ ! ! !

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει τη διάταξη της σύμβασης, που προβλέπει τη δυνατότητα του Δημοσίου να πωλήσει ποσοστό 5% των μετοχών του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου στη συνάντησή του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της DT Ρενέ Όμπερμαν.Η πώληση θα γίνει στην προκαθορισμένη τιμή των 27,5 ευρώ ανά μετοχή. Η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ με βάση το χθεσινό κλείσιμο στο Χρηματιστήριο είναι 11,77 ευρώ. Αυτό σημαίνει, ότι από την πώληση του 5% του ΟΤΕ το Δημόσιο θα εισπράξει 674 εκατ. ευρώ έναντι του ποσού των 288,5 εκατ. ευρώ που θα εισέπραττε με βάση την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή.

Γ.Παπανδρέου: Επένδυση στον άνθρωπο

Οικονομική κρίση και λαθρομετανάστευση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος σήμερα στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου. Σε δηλώσεις του ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο είχε την ευκαιρία να τονίσει το τι διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει στην Ευρώπη. Όπως ανέφερε, «διεκδικούμε να αλλάξουμε την οικονομική πολιτική και το Σύμφωνο Σταθερότητας, ώστε να επενδύσουμε στον άνθρωπο, την παιδεία, τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, την κοινωνική συνοχή, τη μικρομεσαία επιχείρηση, την πραγματική οικονομία και όχι μόνο στις τράπεζες». Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, θα πρέπει ακόμη να γίνουν επενδύσεις στην «πράσινη ανάπτυξη», που θα μας βάλει σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης που θα σέβεται το περιβάλλον. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «θα πρέπει να επενδύσουμε στην κοινοτική αλληλεγγύη, σε ό,τι αφορά το θέμα των μεταναστών, φυλάσσοντας τα σύνορά μας, αλλά και εντάσσοντας σωστά τους μετανάστες στις κοινωνίες μας, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο».