Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

Απεβίωσε χθές ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος

Απεβίωσε χθές σε ηλικία 100 ετών ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και σύμβολο της ιστορίας του Ολυμπιακού Αχιλλέας Γραμματικόπουλος.
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 από τον Αγιο Βασίλειο Πειραιώς και η ταφή του στο Γ΄ Νεκροταφείο.
Ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος ήταν πέντε φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδας. Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο έγινε διαιτητής, ενώ το 1967 ίδρυσε την Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού.

VISA ME TON Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

Η σκοπιανή προκλητικότητα σε βάρος της ελληνικής Ιστορίας όχι μόνο δεν έχει όρια, αλλά εξαπλώνεται πλέον και στον χρηματοπιστωτικό τομέα, αφού οι γείτονές μας εξέδωσαν και πιστωτική κάρτα με φωτογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Το θέμα είναι πως η Visa επέτρεψε να εκδοθούν τέτοιες πιστωτικές και τι μπόρει να γίνει πλέον;

Θ.Πάγκαλος : Ευχαριστώ, δεν θα πάρω...

Με αφορμή τις εορτές, η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα έστειλε στον κ. Πάγκαλο τρία μπουκάλια κρασί ως δώρο με τις ευχές του πρέσβη κ. Αλί Γιάχια. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος επέστρεψε το δώρο (επρόκειτο για τρεις φιάλες κρασί από τα υψώματα του Γκολάν) της ισραηλινής πρεσβείας και ευχαρίστησε τον Πρέσβη με την ακόλουθη επιστολή:


«Αγαπητέ Κύριε Πρέσβη,
σας ευχαριστώ για τις τρεις φιάλες κρασιού που μου στείλατε ως δώρο εορτών. Εύχομαι σε σας, την οικογένειά σας και σε καθέναν στην Πρεσβεία σας ευτυχισμένο τον καινούργιο χρόνο. Υγεία και πρόοδος σε όλους σας.

Δυστυχώς παρατήρησα ότι το κρασί που στείλατε, έχει παραχθεί στα Υψώματα του Γκολάν. Έχω διδαχθεί απ’ όταν ήμουν πολύ νέος να μην κλέβω και να μην δέχομαι τα προϊόντα κλοπής. Γι’ αυτό δεν είναι δυνατόν να δεχθώ αυτό το δώρο και πρέπει να σας το επιστρέψω. Όπως γνωρίζετε, η χώρα σας κατέχει παρανόμως τα Υψώματα του Γκολάν τα οποία ανήκουν στην Συρία σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο αλλά και με πολυάριθμες αποφάσεις της Διεθνούς Κοινότητας.
Με την ευκαιρία αυτή εκφράζω την ελπίδα μου ότι το Ισραήλ θα βρει ασφάλεια εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων του και οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του ισραηλινού εδάφους από τη Χαμάς ή οποιονδήποτε άλλον θα περιοριστούν και θα πάψουν οριστικά αλλά ελπίζω επίσης ότι η κυβέρνησή σας θα σταματήσει να εξασκεί πολιτική συλλογικής τιμωρίας η οποία εφαρμόστηκε σε μαζική κλίμακα από τον Χίτλερ και τις στρατιές του.
Πράξεις όπως αυτές που συμβαίνουν τούτες τις μέρες από τους ισραηλινούς στρατιωτικούς στη Γάζα μας θυμίζουν ολοκαυτώματα όπως εκείνα των Καλαβρύτων, του Δοξάτου ή του Διστόμου και οπωσδήποτε εκείνο του γκέτο της Βαρσοβίας. Με αυτές τις σκέψεις, επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τις καλύτερες ευχές μου για εσάς, τον ισραηλινό λαό και όλους τους λαούς της δικής μας περιοχής του κόσμου».



Θεόδωρος Πάγκαλος
Αθήνα, 30/12/2008

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ξεκινά η Ελλάδα

Την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ξεκινά η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε χθες η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.
Συγκεκριμένα, συγκεντρώνονται ήδη στην Ελευσίνα 28 τόνοι βοήθειας οι οποίοι προγραμματίζεται να μεταφερθούν, αύριο 1η Ιανουαρίου 2008, με δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και στη συνέχεια να μεταφερθούν στη Γάζα. Τη βοήθεια συγκέντρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών (Hellenic Aid) για τις ανάγκες του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας.
Στην έκκληση για την συγκέντρωση υλικού ανταποκρίθηκαν άμεσα το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Δήμος Αθηναίων, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση « Γιατροί Καρδιάς» και άλλοι οργανισμοί.
Η βοήθεια περιλαμβάνει φιάλες αίματος, ορούς, υγειονομικό υλικό και φάρμακα, και την αποστολή θα συνοδεύουν στελέχη των Υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας.

Μ.ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ: "Σύντομα το ελληνικό beach handball να καταλάβει την καρδιά των Ελλήνων φιλάθλων".

Η προπονήτρια της Εθνικής Ελλάδος Beach Handball και της πρωταθλήτριας Αβάν Γκαρντ, Μαρία Καραντώνη δήλωσε για την ανάθεση του Ε.Β.Τ Masters 2009 στο Δήμο Μελιτειέων.

«Συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή του Δήμου Μελιτειέων και σ’ όσους συνέβαλαν για την ανάληψη της διοργάνωσης του Ε.Β.Τ Masters 2009. Η οργανωτική επιτυχία των διεθνών τουρνουά που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και η εμπειρία του κ. Ν. Πέρρου αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία της διοργάνωσης.
Επίσης είναι μεγάλη ευκαιρία για τις δύο ελληνικές ομάδες που θα βρεθούν ανάμεσα στις 8 καλύτερες ευρωπαϊκές ,να καταδείξουν την πρόοδο του ελληνικού beach handball. Εύχομαι πολύ σύντομα το ελληνικό beach handball να καταλάβει την θέση που δικαιωματικά του ανήκει στην καρδιά των Ελλήνων φιλάθλων.»

«MELITI CUP ΄09 - ΕΒΤ MASTERS FINALS»

Μεγάλη επιτυχία η ανάθεση του ETB MASTERS FINALS '09, στο Δήμο Μελιτειέων.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με επιστολή προς το μέλος της Επιτροπής Μπιτς Χάντμπολ της ΟΧΕ και υπεύθυνο της οργανωτικής επιτροπής του «ΕΒΤ MASTERS FINALS 08», Νίκο Πέρρο, αναθέτει επισήμως την εν λόγω διοργάνωση του 2009 στο δήμο Μελιτειέων και στο «Meliti Cup».


Η διοργάνωση ανετέθη στην Κέρκυρα/Ισσο εξαιτίας: α) της καλής πρότασης/αίτησης η οποία κατετέθη στην Ευρωπαϊκή, β) της καλής οργανωτικής δομής των ΕΒΤ τουρνουά που έχουν γίνει εκεί, γ) των προβλεπόμενων παροχών, δ) της τοποθεσίας του νησιού. Ανθυποψήφιοι διοργανωτές υπήρχαν από τη Γερμανία.


Στην επιστολή γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία των ελληνικών ομάδων στο ΕΒΤ και στην πολύ επιτυχημένη αντίστοιχη διοργάνωση στην Παραλία της Κατερίνης: «Είμαστε σίγουροι πως οι φίλοι μας στην Κέρκυρα θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ξεπεράσουν εκείνη την επιτυχία.


Από την πλευρά της η Επιτροπή Μπιτς Χάντμπολ της ΟΧΕ βρίσκεται στη διάθεσή τους για όποια βοήθεια χρειασθούν». Επίσης οι ομάδες της Μεταλλοπλαστικής Αριστοτέλης (Ανδρες) και εκείνη της Αβάν Γκαρντ (Γυναίκες) θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση με κάρτες ελευθέρας, πράγμα το οποίο σημαίνει πως και εκείνες, με τη σειρά τους, πρέπει να προετοιμασθούν κατάλληλα για μια πολύ καλή παρουσία στη διοργάνωση.


FREE GAZA

http://www.freegaza.org/

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΚΑΝΕΝΑ...