Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Πάνε σαν άλλοτε...


Σε δημοκρατική χώρα ζούμε. Ο καθένα μπορεί να συναντάει όποιον θέλει και όποτε θέλει. Εξίσου όμως, δικαίωμα του καθενός μας είναι να κρίνουμε στάσεις και συμπεριφορές. Και σε μια εποχή ύψιστης πολιτικής ευθύνης, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε, τον παράδοξο τουλάχιστον τρόπο σκέψης των ηγετών των κομμάτων της άλλης αριστεράς.
- Τόσο η κ. Παπαρήγα, όσο και ο κ. Τσίπρας ξιφούλκησαν κατά της σύσκεψης των  πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία αρνήθηκαν να συμμετάσχουν...Και οι δύο όμως, δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να δεχθούν να συναντήσουν κατ ιδίαν τον πρόεδρο της ΝΔ.
 Ξέρουμε  ότι οι συμπάθειες δεν κρύβονται.  Και κάποιοι, πάνε και σήμερα...σαν άλλοτε.

Πλάκα μας κάνουν...

Ανακοίνωση της Ν.Δ. για την απομάκρυνση της υφυπουργού κας Άντζελας Γκερέκου
«Με μεγάλη καθυστέρηση(!!!!), ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου απομάκρυνε από την κυβέρνηση την υφυπουργό κα Α. Γκερέκου.
Όμως, το μεγάλο πολιτικό θέμα, που έχει προκύψει για την κυβέρνηση παραμένει.
Σε μία περίοδο κατά την οποία ο κ. Γ. Παπανδρέου προχωρεί, με την πολιτική του σε δραματική οικονομική αφαίμαξη των Ελληνικών νοικοκυριών, διεκδικώντας για τον εαυτό του το ρόλο του δημοσίου εισαγγελέα έναντι των πάντων, αποδεικνύεται ότι δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί και να διασφαλίσει τη διαφάνεια στο κόμμα του, ούτε καν μεταξύ των υπουργών του».

Ξεχνάνε π.χ. το «άργησα να καταλάβω, υποτίμησα το θέμα, αναλαμβάνω την ευθύνη» του Καραμανλή για το Βατοπέδι, μετά από έναν ΟΛΟΚΛΗΡΟ χρόνο και χωρίς να πάει κανένας στο σπίτι του;
Ξεχνάνε π.χ. που παρέδωσαν στην πυρά την μισή Ελλάδα με 70 νεκρούς και τα έριξαν όλα στον "στρατηγό άνεμο";
Ή ξεχνάνε τα "Δεκεμβριανά" που κάηκε πάλι όλη η Ελλάδα και ο Παυλόπουλος χασκογελούσε στις συνεντεύξεις τύπου;
Αμέτρητα τα παραδείγματα.
Ακόμη και σήμερα, για το Βατοπέδι, ο ένας τα ρίχνει στον άλλον. Κανένας δεν έφταιξε σε τίποτα!

Έχουμε επιτέλους μια κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται ακαριαία τι σημαίνει ΕΥΘΙΞΙΑ στην πολιτική και αναλαμβάνουν όλοι τις ευθύνες τους, ακόμη και για χρέη 17 χρόνων(!) (και βγάζει και το υπουργείο οικονομικών ανακοίνωση-καταπέλτη), που παραιτούνται εντός 24ωρου και μιλάνε αυτοί που επί 6 χρόνια δεν ανέλαβαν καμιά ευθύνη για τίποτε;

Το ξέρουν ότι γράφουν ασυναρτησίες. Αλλού όμως είναι το "ζόρι" του Σαμαρά που λειτουργεί δυστυχώς εντελώς παλαιοκομματικά για να προστατεύσει την παλιά φρουρά της Ν.Δ.: Στο ότι ο Παπανδρέου "διεκδικεί για τον εαυτό του τον ρόλο του δημόσιου εισαγγελέα έναντι των πάντων". Και αυτό "των πάντων" πιάνει και στελέχη της Ν.Δ. ...

Από την άλλη, έχεις μια φυλλάδα που γράφει πως και καλά "έκρυβαν τον φάκελλο". 6 χρόνια που κυβερνούσε η Ν.Δ., τι έκανε δηλαδή; Τον περιέφερε αριστερά-δεξιά για να μην μουχλιάσει;
antikrogias

Καθυστερημένοι????

Με μεγάλη καθυστέρηση, ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου απομάκρυνε από την κυβέρνηση την υφυπουργό κα Α. Γκερέκου.
Όμως, το μεγάλο πολιτικό θέμα, που έχει προκύψει για την κυβέρνηση παραμένει.
Σε μία περίοδο κατά την οποία ο κ. Γ. Παπανδρέου προχωρεί, με την πολιτική του σε δραματική οικονομική αφαίμαξη των Ελληνικών νοικοκυριών, διεκδικώντας για τον εαυτό του το ρόλο του δημοσίου εισαγγελέα έναντι των πάντων, αποδεικνύεται ότι δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί και να διασφαλίσει τη διαφάνεια στο κόμμα του, ούτε καν μεταξύ των υπουργών του».
Το πρωί έγινε γνωστό το "σκάνδαλο", το βράδυ έφυγε η Γκερέκου. Έτσι είναι "η μεγάλη καθυστέρηση"; Νομίζω ότι ο Βουλγαράκης είναι ακόμα μέλος της Νέας Δημοκρατίας...
parapolitiki 

Βρείτε τη σωστή Άντζελα!

  

του Σταύρου Θεοδωράκη
Το ξέρω ότι αρκετοί από εσάς θα κάνετε πάρτι με την παραίτηση της Άντζελας. Κάποιοι –και να το θυμηθείτε – θα δημοσιεύσουν την Κυριακή τις γυμνές φωτογραφίες που είχε βγάλει ως ηθοποιός η Γκερέκου και θα επαναλάβουν τα γνωστά αστεία. «Η γυμνή αλήθεια για την Άντζελα» και άλλα τέτοια εμπνευσμένα. Στα τηλεοπτικά παράθυρα θα τεθούν ερωτήματα του τύπου «γιατί ο Παπανδρέου επιμένει να χρησιμοποιεί νέα πρόσωπα που δεν τον οδηγούν πουθενά». Και οι «γνωστοί αναλυτές» θα συνιστούν ανασχηματισμό για να χρησιμοποιηθεί όλο το δυναμικό που κρύβει μέσα του (σ.σ: που ακριβώς;) το ΠΑΣΟΚ. «Έξω οι αλεξιπτωτιστές της πολιτικής –μέσα οι επαγγελματίες». Σας το λέω συνθηματικά για να καταλάβετε που θα προσπαθήσουν να στρέψουν την κουβέντα. Ήδη το προσπαθούν αρκετές εβδομάδες.

Το πρόβλημα όμως της χώρας είναι ακριβώς το αντίστροφο. Στον ανασχηματισμό που θα έρθει – άλλοι λένε την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, άλλοι λένε τον Σεπτέμβριο – ο Παπανδρέου πρέπει να βρει τρόπο να εκφράσει την κοινωνία του και όχι το κόμμα του. Και για να το πω πιο ξεκάθαρα. Αυτοί που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν είναι τα κομματικά παρεάκια των κομμάτων εξουσίας. Οι νομενκλατούρες δηλαδή της (πάλαι ποτέ) Χαριλάου Τρικούπη και της Ρηγίλλης (με την αναλογική συνεισφορά του Περισσού και της Κουμουνδούρου).

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι επαγγελματίες της πολιτικής και όχι οι φορολογικές εκκρεμότητες του συζύγου μιας γυναίκας που δεν γεννήθηκε πολιτικός. Αδέξιος ο λαϊκός βάρδος δεν μπόρεσε να καλύψει τα χρέη του με αποτέλεσμα η συμβία του να χάσει την (υφυ)υπουργική της καρέκλα. Δίκαιο αλλά αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να επιστρέψουμε πανικόβλητοι στο παρελθόν. Οι παλιές καραβάνες της πολιτικής δεν είναι αθώες επειδή o Τόλης είναι ένοχος. Ούτε οι αυλές των πρασινοφουρών (που τον θυμήθηκα τον όρο;) είναι παρθεναγωγεία επειδή ο Άντζελα παντρεύτηκε τον Τόλη. Άλλωστε (και παρεμπιπτόντως) η κυρία Γκερέκου υπήρξε πιο εργατική και πιο μελετηρή από αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Το πρόβλημα λοιπόν του Παπανδρέου είναι να βρει επιτέλους τη σωστή Άντζελα και όχι να γυρίσει στους μουστακαλήδες του Ανδρέα (σας το λέω απλουστευτικά γιατί ο χρόνος και τα προβλήματα δεν επαρκούν για φιοριτούρες). Και από αυτού αν έχει κανείς καμιά πρόταση να την κάνει και να αφήσει κάτω τις πέτρες. Άλλωστε η Άντζελα αυτολιθοβολήθηκε.
protagon

«Οδικός χάρτης» για τον Γιώργο

http://www.newstime.gr/resources/2009-09/karamanlhs---papandreoy-5-thumb-large.jpg
Του Γιώργου Λακόπουλου

«Tο θέμα δεν είναι πώς μπαίνεις στην πολιτική, αλλά πώς βγαίνεις». Ψήγμα πολιτικής σοφίας που άλλοι αποδίδουν στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και άλλοι στον Γεώργιο Παπανδρέουτους παλαιότερους. Δεν έχει σημασία η πατρότητα. Ισχύει έτσι κι αλλιώς για τους επιγόνους τους. Η αρχή έγινε με τον Κώστα Καραμανλή.

Μπήκε στην πολιτική εύκολα. Ενας Καραμανλής θα έβγαινε το 1989 βουλευτής στη Θεσσαλονίκη, ακόμη και χωρίς να ανοίξει πολιτικό γραφείο- κι εδώ που τα λέμε καλύτερα να μην το είχε ανοίξει. Το 1997, μόλις στα σαράντα του, έγινε αρχηγός κόμματος, με κάποια δυσκολία είναι αλήθεια. Δυσκολία από την πλευρά τουούτε το είχε επιδιώξει συστηματικά ούτε και τον ενθουσίαζε η ιδέα στην αρχή. Αλλά από την ώρα που έγινε, πήρε ένα διαλυμένο κόμμα και σε επτά χρόνια ήταν πρωθυπουργός.

Κανείς άλλος δεν είχε ποτέ τις καλύτερες προϋποθέσεις να γυρίσει τον τροχό. Δεν τον γύρισε. Ξεκίνησε με υψηλές προσδοκίες, κατέληξε στα βράχια. Κυρίως γιατί γύρω του ένας κύκλος συνεργατών- συμβούλων αποδείχθηκε κύκλος καταστροφής.

Τα υπόλοιπα τα παρακολουθήσαμε επί της οθόνης και σε «σλόου μόσιον».

Τώρα είναι η σειρά του Γιώργου Παπανδρέου. Μπήκε στην πολιτικήχωρίς δυσχέρειες κι αυτός. Το πιο εύκολο για έναν Παπανδρέου το 1981 ήταν να βγει βουλευτής στην Αχαΐα. Αλλά το στοίχημα αν θα γίνει αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός το κέρδισε στην πορεία δύσκολα και το κέρδισε μόνος του. Η δική του αφετηρία στην εξουσία ήταν διαφορετική: κανείς άλλος πρωθυπουργός δεν είχε αρχίσει τη θητεία του με δυσκολότερες προϋποθέσεις. Ορισμένοι στην κυβέρνησή του άργησαν να το καταλάβουν, αλλά έχει ακόμη μπροστά του ανοικτό το ενδεχόμενο να καταλήξει καλά.

Γιατί τώρα ξέρει: αν δεν κάνεις αυτό που πρέπει να γίνει στην ώρα του, δεν θα μπορέσεις ποτέ να το κάνεις. Και από κάποια στιγμή ο χρόνος θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα.

Συμπέρασμα: ξέρουμε πώς μπορεί να αρχίσει μια πολιτική σταδιοδρομία, δεν ξέρουμε ποτέ πώς θα τελειώσει. Το τέλος του Καραμανλή είναι σαν οδικός χάρτης για τον Γιώργο. Σαν εγχειρίδιο του τύπου «τι δεν πρέπει να κάνει ένας πρωθυπουργός». Σ΄ ένα από τα βασικά κεφάλαια υπάρχει μία φράση του σερ Βασίλειου Μαρκεζίνη: «Οι σπουδαίοι ηγέτες υπήρξαν σπουδαίοι, γιατί σε στιγμές κρίσης δεν έκαναν ό,τι τους υπέδειξαν οι σύμβουλοί τους».
ΤΑ ΝΕΑ

Ο Μπέζας κάρφωσε τη Γκερέκου;

Ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε από παλιά χρέη τα οποία με τις προσαυξήσεις έφθασαν σε αυτό το μεγάλο ποσό.Είχε βγει εντολή κατάσχεσης και μόνο τότε ο τραγουδιστής θορυβήθηκε και αποφάσισε να κινηθεί.Πήγε λοιπόν στο δικαστήριο και κατάφερε να πάρει αναστολή κατάσχεσης, ενώ το καλοκαίρι του 2009 επισκέφθηκε τον τότε υφυπουργό Οικονομικών επί Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Μπέζα.Από τον κ. Μπέζα ο τραγουδιστής ζήτησε να διαγραφούν οι προσαυξήσεις, κάτι που ο πρώην υφυπουργός αρνήθηκε.Για αυτόν ακριβώς το λόγο θεωρείται από πολλούς ότι η υπόθεση έχει υποκινηθεί από τη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα από τον κ. Μπέζα, ο οποίος γνώριζε την υπόθεση εκ των έσω.

ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
epirusgate 

Κι όμως είναι λάθος δρόμος...

Kαι έχουμε λοιπόν φάει την πεπονόφλουδα των "έγκυρων" ΜΜΕ που αναπαράγουν εκτιμήσεις μιας σειράς παραγόντων της παγκόσμιας οικονομίας, από τους περίφημους οίκους αξιολόγησης, έως τους εκτιμητές αυτούς τους τόσο έγκυρους που δεν είχαν προβλέψει ούτε την κρίση του 2008, οι οποίοι υποστηρίζουν de facto ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.
Υποστηρίζουν λοιπόν πως οι μέρες των PIGS  είναι μετρημένες. Ετσι οι λαοί της Ελλάδας της Ισπανίας και της Πορτογαλίας θα γίνουν τα πειραματόζωα του σταθερού ευρώ  και των  γιάπιδων των Βρυξελλών που ερμηνεύουν τα πάντα με αριθμούς.
Επιδέχονται όμως οι αριθμοί μίας διαφορετικής ερμηνείας; Η απάντηση είναι ναι.
Η ευρωζώνη έχει έλλειμμα 6,6% το  2010. Πολύ χειρότερη η κατάσταση στις ΗΠΑ με έλλειμμα 10% του ΑΕΠ, ενώ  στην Ιαπωνία έχει εκτοξευτεί στο  10,2% το 2010 ! Χρεοκόπησαν;
Η απάντηση είναι όχι, αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον.
Στις ΗΠΑ "θεραπεύουν" την κρίση, με δύο τρόπους. Τυπώνοντας χαρτί από τη μία και δίνοντας χρήματα των φορολογούμενων στα τραπεζικά ναυάγια.
Τι συνέβαινε στην Ε.Ε.?
Έως τότε, παρά την κρίση του 2008, ο κλυδωνισμός της σταθερότητας του Ευρώ, ακουγόταν μόνον ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Στη σύσκεψη του του Νταβός, τέθηκε για πρώτη φορά, το ενδεχόμενο διάδοσης της οικονομικής αστάθειας της Ελλάδας και σε άλλες χώρες, κυρίως του Νότου.
Σήμερα, μερικούς μήνες μετά, τα αποτελέσματα είναι ορατά καθώς μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, εφαρμόζουν πολιτικές σκληρής λιτότητας.
Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες ανακοίνωσε ότι ο ΦΠΑ θα αυξηθεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα (στο 21%), θα αυξηθεί ο φόρος εισοδήματος έως 1,5%, θα επιβληθεί επιβολή έκτακτη εισφορά σε επιχειρήσεις, ύψους έως 1,5% των κερδών τους και πρόσθετου φόρου 2,5% επί των κερδών μεγάλων επιχειρήσεων και τραπεζών.
Επίσης, όπως ανακοίνωσε, θα περικοπούν οι μισθοί των ανώτατων δημοσίων λειτουργών κατά 5% ενώ θα ανακληθεί η ισχύς μέτρων που είχαν επιβληθεί το 2008 για την στήριξη της οικονομίας μετά την κρίση.
Ο Σόκρατες στοχεύει στη μείωση του ελλείμματος στο 7,3% του ΑΕΠ μέσα στο 2010 από 8,3% που ήταν ο προηγούμενος στόχος και στο 4,6% του ΑΕΠ μέχρι το 2011 από 6,6% του ΑΕΠ.
Μια μέρα πριν ο  Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, είχε ανακοινώσει ότι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων θα μειωθούν 5% φέτος και θα παγώσουν το 2011, όπως άλλωστε και οι συντάξεις.
Και από την επόμενη χρονιά θα καταργηθεί επίσης το επίδομα γεννήσεως, ύψους 2.500 ευρώ το οποίο είχε θεωρηθεί ως ένα από τα σημαντικότερα μέτρα κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης Θαπατέρο, ενώ οι δημόσιες επενδύσεις θα μειωθούν κατά 6 δισ. ευρώ.
Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε έξοδο από την κρίση;
Εκτιμώ πως όχι.
Η απάντηση της Ε.Ε. στο πρόβλημα θα έπρεπε να είναι:
*Ευθεία σύγκρουση με τον προστατευτισμό των ΗΠΑ και της Κίνας
*Εξειδίκευση του επιστημονικού κεφαλαίου της Ευρώπης
*Καλύτερη διαχείριση εταιρίών όπως η EADS
*Τροποποίηση της Συνθήκης της Λισσαβώνας, με παραχώρηση επιπλέον ελαστικότητας στα   θέματα του ελλείμματος (όπως οι ΗΠΑ)
*Ενίσχυση του παρεμβατικού ρόλου της ΕΚΤ
*Ενιαία φορολογική κλίμακα για την Ευρώπη
*Πλήρης εφαρμογή της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας και απλοποίηση των σχετικών  διαδικασιών
*Ευρωπαϊκό Αναπτυξιακό Σχέδιο και ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης   
Όλα αυτά, θα οδηγούσαν το Ευρωπαϊκό όχημα, σε δρόμο ανάπτυξης και παραγωγής πλούτου, άρα και αντιμετώπισης της απειλής για αποσταθεροποίηση του κοινού νομίσματος, καθώς οι εμπνευστές της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Χ.Κολ και Φρ.Μιτεράν) να επαληθευθούν στις προσδοκίες τους για μία Ευρώπη των ανθρώπων.
news247 

Φωνή λαού, οργή θεού!


Θα φάει η μύγα σίδερο και ο... φοροφυγάς ατσάλι; Θα αρχίσουν να τρέμουν Υπουργοί, «βολευτές» και λοιποί διαπλεκόμενοι προηγούμενων κυβερνήσεων ότι θα βγουν τα άπλυτά τους στη φόρα; Πιθανώς για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία, η απάντηση θα είναι ΝΑΙ...

Από τον ΤΕΡΡΥ ΜΑΥΡΙΔΗ
Φωνή λαού, οργή θεού... και πλέον η οργή της φωνής του λαού έχει ξεπεράσει τα όρια των «τειχών» της Βουλής. Είναι πια κοινός τόπος η διαπίστωση ότι στο επόμενο παλλαϊκό συλλαλητήριο θα δούμε την... Άλωση του Κοινοβουλίου, ζώντας τη δική μας «πτώση της Βαστίλης». Ο λαός απαιτεί δικαιοσύνη και τότε μόνο θα εκτονωθεί μεγάλο μέρος της κοινωνικής αγανάκτησης. Εύστοχα, ο Γιώργος Παπανδρέου διέκρινε αυτή τη λαϊκή απαίτηση και πλέον κινείται προς αυτή την κατεύθυνση: Όλα στο φως και οι ένοχοι στη φυλακή..., είναι οι άξονες που εξήγγειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Και μεταξύ μας, αν υπάρχει ένα και μόνο πράγμα που θα μπορούσε να πετύχει μια ευρύτατη κοινωνική συναίνεση, αυτές τις δύσκολες ώρες που διανύουμε ως έθνος, είναι αυτό. Η δικαίωση του συλλογικού αισθήματος που βοά για τιμωρία προσώπων και νοσηρών καταστάσεων, αυτών που οδήγησαν τη χώρα μας σε αυτό το σημείο. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει στα χέρια του μια μοναδική ευκαιρία: Να δικαιώσει το λαό. Και να είναι σίγουρος ότι στην προσπάθεια αυτή θα βρει τους πάντες δίπλα του, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις, προσωπικές ιδεοληψίες και κατεστημένες αντιλήψεις. Ο ΓΑΠ έχει στα χέρια του τη λαϊκή εντολή για κάθαρση και, όπως φαίνεται, διαθέτει και τη θέληση να την υλοποιήσει. Κρατάει στα χέρια του την πρώτη ευκαιρία της Ελλάδας για πραγματική αλλαγή: Για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, «καθαρού», απαλλαγμένου από αγκυλώσεις, λειτουργικού κράτους, του οποίου οι πολίτες θα νοιώθουν εθνικά υπερήφανοι και όχι παρίες και «καρπαζοεισπράκτορες» της Ευρώπης. Γιώργο, οι Έλληνες αλλάζουν... κάνε και εσύ αυτό που πρέπει.

Όλοι στο δόκανο
Επιτέλους για πρώτη φορά στα χρονικά ένας Έλληνας Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα αυτονόητα: Τη δήμευση των περιουσιών υπαλλήλων και πολιτικών που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς. Είπε αυτό που επί σειρά ετών βρισκόταν στο στόμα των πολιτών, που παρακολουθούσαν την ασυδοσία και την ατιμωρησία σε μια κοινωνία που οι νόμοι ισχύουν μόνο για τους «μικρούς» και τους ανίσχυρους. Βεβαίως, πριν πάρουμε φόρα και αρχίσουμε να πανηγυρίζουμε, θα πρέπει να έχουμε στην άκρη του μυαλού μας ότι το εγχείρημα που αναλαμβάνει ο Γιώργος είναι δύσκολο: Όπως είναι γνωστό, ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών έχει παραγράψει τα σκάνδαλα του παρελθόντος και θα χρειαστεί «νομική μάχη», ώστε η παρούσα Βουλή να νομοθετήσει, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες της δίωξης των «σάπιων». Είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, αφού ο Πρωθυπουργός δείχνει ότι έχει το σθένος να φτάσει μέχρι το «τέλος του δρόμου». Όμως ο «πόλεμος» έχει και άλλα μέτωπα: Ένα από αυτά είναι εκείνο κατά της φοροδιαφυγής και της ασύστολης κοροϊδίας από πλευράς ιδιοκτητών «νυχτομάγαζων» της παραλιακής και μεγαλογιατρών. Όλων αυτών των «καθώς πρέπει» κυρίων με τις Porsche Cayenne, που δηλώνουν ετήσια εισοδήματα από 7.000 έως 20.000 ευρώ -στο όριο της φτώχιας δηλαδή τα παιδιά... Να τους τσοντάρουμε και εμείς κάτι, για να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ από τα θηριώδη τζιπ τους. Ήδη 151 μεγαλογιατροί του Κολωνακίου -«φτωχαδάκια των... 10.000 ευρώ»- νοιώθουν να... ανεβαίνει η θερμοκρασία και μαζί τους ορισμένοι συμβολαιογράφοι, που έγιναν τσακωτοί για ευρείας κλίμακας φοροδιαφυγή. Τα μαντάτα δεν είναι καθόλου καλά γι’ αυτούς, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις το ΣΔΟΕ έχει ανοίξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και επίκεινται κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων. Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες 60 νυχτερινών κέντρων, που είχαν κάνει «επάγγελμα» τη μη έκδοση αποδείξεων. Σε πρώτη δόση τα γνωστά μαγαζιά θα κλείσουν για ένα μήνα και, αν «υποτροπιάσουν», το λουκέτο θα έχει διάρκεια έξι μηνών. Τα πρώτα «φιρμάνια» θα ανακοινωθούν στους παραβάτες εντός των επόμενων ημερών, καθώς η κυβέρνηση θέλει να περάσει σε όλους τους τόνους το μήνυμα ότι δεν αστειεύεται. Στη συνέχεια, θα γίνουν «φύλλο και φτερό» τα μπαρ ανά την επικράτεια που σε ένα μεγάλο ποσοστό δήλωναν ετήσια κέρδη ύψους... 15.000 ευρώ! Δηλαδή, εισόδημα συνταξιούχου... Και φυσικά, περιμένουμε εναγωνίως αν τελικά οι μπουλντόζες θα κατεδαφίσουν όλα τα αυθαίρετα νυχτερινά κέντρα της παραλιακής -η αρχή έγινε με το γκρέμισμα της Φαντασίας απέναντι από το Δυτικό Αεροδρόμιο- μια δέσμευση του ΓΑΠ, που πολλοί στο παρελθόν είχαν εξαγγείλει, κανείς όμως δεν τόλμησε να υλοποιήσει.


Η πρώτη «βαρβάτη καμπάνα»
Ο πρώτος που θα «πληρώσει», τουλάχιστον σύμφωνα με αυτά που αποκάλυψε το MEGA, είναι ένας Κύπριος επιχειρηματίας, το όνομα του οποίου είναι πολύ γνωστό στην Ελλάδα, λόγω της ενασχόλησής του με τον τουριστικό κλάδο. Ο κύριος αυτός κατηγορείται ότι αγόρασε 120 ακίνητα, αντικειμενικής αξίας 250 εκατ. ευρώ, γράφοντάς τα σε off shore εταιρεία για να αποφύγει τους φόρους. Πέραν τούτου, δεν κατέβαλε, ούτε τον ετήσιο φόρο ακινήτων 3% επί της αντικειμενικής αξίας, αλλά ούτε δήλωνε τα μισθώματα που εισέπραττε. Σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ, τα ακίνητα-φιλέτα βρίσκονται σε περιοχές της Μυκόνου, της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς και της Αθήνας, για τα οποία θα επιβληθεί στον επιχειρηματία πρόστιμο 40.000.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, εξετάζεται και η δήμευση περιουσιακών του στοιχείων... Κι αυτές είναι οι πρώτες κινήσεις στον «πόλεμο» κατά της διαφθοράς, που κήρυξε η κυβέρνηση. Όμως, ας μην ξεχάσει ο Γιώργος ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο οι... εισπράξεις και το γεμάτο δημόσιο ταμείο. Πάνω απ’ όλα είναι η δικαίωση της ελληνικής κοινωνίας που ζητά την κάθαρση σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου. Και μόνο όταν δούμε αυτούς που ΠΡΕΠΕΙ να δούμε να περνούν το κατώφλι του Κορυδαλλού, τότε και μόνο τότε θα καταλαγιάσει η οργή... 
http://www.blogpress-gr.blogspot.com/

Στη Βουλή το ν/σ για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης εταιρειών


Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης εταιρειών με υπηρεσίες μίας στάσης, στο οποίο περιλαμβάνεται, επίσης, ρύθμιση, με την οποία τροποποιούνται οι όροι και τα αποτελέσματα καταγγελίας της εμπορικής μίσθωσης από τον μισθωτή.
Πρωταρχικός στόχος του νομοσχεδίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, είναι με τη θέσπιση υπηρεσίας μίας στάσης (one stop shops) στην ίδρυση των συνηθέστερων μορφών των εμπορικών εταιρειών (Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε. και Α.Ε.), να ιδρύονται όλες τις επιχειρήσεις σε ένα βήμα και μία ημέρα.
«Για την αποτελεσματική λειτουργία της νέας διαδικασίας, συγκροτείται ένα ευρύ δίκτυο εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων, το οποίο αποτελείται από 100 καταστήματα και υποκαταστήματα των Εμπορικών Επιμελητηρίων, τα οποία συμπληρώνονται από 50 περίπου επιλεγμένα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) για την εξυπηρέτηση των μικρότερων δήμων, και 3.200 συμβολαιογράφους που λειτουργούν στη χώρα» αναφέρει το υπουργείο.
Για την ίδρυση των Ο.Ε. και Ε.Ε., ως υπηρεσίες μίας στάσης, θεσπίζονται τα Επιμελητήρια (Υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ.) και τα «πιστοποιημένα» Κ.Ε.Π., με πρόβλεψη ώστε στο μέλλον να μπορούν να ιδρύουν και Ε.Π.Ε. καθώς και Α.Ε., έχοντας τη δυνατότητα εντός των Υπηρεσιών αυτών να απασχολείται συμβολαιογράφος. Για τις Ε.Π.Ε. και τις Α.Ε. και εν γένει για τις εμπορικές εταιρίες για τη σύσταση των οποίων απαιτείται δημόσιο (συμβολαιογραφικό) έγγραφο, ως υπηρεσία μίας στάσης, ορίζεται ο συμβολαιογράφος. Με τις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, οι υπηρεσίες μίας στάσης θα προβαίνουν οι ίδιες ή θα διαμεσολαβούν για τη διεκπεραίωση όλων των προβλεπόμενων ενεργειών που απαιτούνται, για να αποκτήσουν οι εμπορικές εταιρείες νομική προσωπικότητα.
http://tvxs.gr

«Έφυγε» o Ronnie James Dio.

Ένας θρύλος της Rock

Καλό ταξίδι Ronnie