Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

El Mundo Deportivo - Darko Kovacevic: "Τεχνικός διευθυντής ο Τζόρτζεβιτς τον Σεπτέμβριο"

Στην αποκάλυψη πως ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς θα γίνει τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού από τον Σεπτέμβριο προχώρησε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αθλητική εφημερίδα της Βαρκελώνης "El Mundo Deportivo". Ο Σέρβος επιθετικός και φίλος του πρώην αρχηγού των "ερυθρολεύκων", επ’ ευκαιρίας ενός θέματος του εντύπου μαζί με τον άλλοτε συμπαίκτη του στη Ρεάλ Σοσιεδάδ Χαβιέρ ντε Πέδρο (που το 2006 υπέγραψε στον Εργοτέλη, αλλά δεν αγωνίστηκε ποτέ στους Κρητικούς), μίλησε για την πορεία του μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του και στην ερώτηση για το εάν θα γίνει τεχνικός του Ολυμπιακού, προέβη σε αυτήν την αποκάλυψη.
http://www.contra.gr/

Ευρωζώνη: Σε υψηλό δεκαετίας η ανεργία τον Ιούνιο

Σε υψηλό δεκαετίας ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στα 16 κράτη της Ευρωζώνης τον Ιούνιο, καθώς περισσότερες επιχειρήσεις συνεχίζουν τις απολύσεις.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωζώνης, Eurostat, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 9,4% τον Ιούνιο από το καθοδικά αναθεωρημένο 9,3% του Μαΐου. Σημειώνεται πως το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Ιούνιο του 1999 και κατά 1,9% υψηλότερο από το αντίστοιχο του περυσινού Ιουνίου.Σημειώνεται πως οι οικονομολόγοι, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν η ανεργία να ανέλθει στο 9,7%.
http://www.capital.gr/

British Airways: Ζημιές ύψους 106 εκατ. στερλινών

Καθαρές ζημίες ύψους 106 εκατ. στερλινών (175 εκατ. δολ.) εμφάνισε η British Airways το πρώτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, καθώς η ύφεση περιόρισε τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια. Οι ζημιές ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών οι οποίου υπολόγιζαν ότι θα αγγίξουν τα 95 εκατ. στερλίνες, έναντι κερδών ύψους 27 εκατ. στερλινών που είχε εμφανίσει η εταιρεία το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Οι πωλήσεις της εταιρείας υποχώρησαν κατά 12% στα 1,98 δισ. στερλίνες. Ο βρετανικός αερομεταφορέας έχει καθυστερήσει τις παραδόσεις αεροσκαφών, έχει μειώσει τις δαπάνες για το catering στις πτήσεις του, ενώ βρίσκεται και σε συζητήσεις για την περικοπή έως 4.000 θέσεων εργασίας, σε μια προσπάθεια να επιβιώσει της κρίσης. Αυτό το μήνα ανακοίνωσε ότι έχει αντλήσει 1 δισ. δολάρια για να ενισχύσει τα ταμειακά του αποθέματα.
http://www.imerisia.gr

Ολυμπιακός: Φουλάρει για Mark González

Αύριο αναμένεται να γίνει η τελική επαφή του Ολυμπιακού με τη διοίκηση της Μπέτις για την απόκτηση του Μαρκ Γκονζάλες. Τα τυπικά απομένουν για να γίνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέτοχος της διοίκησης των Πειραιωτών. Έντονη είναι φημολογία που θέλει τους «ερυθρόλευκους» να έχει συμφωνήσει με τη Βιγιαρεάλ για την απόκτηση Τζόσι Άλντιντορ. Στην Αργεντινή λένε ότι άνθρωπος που φέρεται να εκπροσωπεί τους νταμπλούχους Ελλάδας ήρθε σε επαφή με τον Ντιέγκο Μπουονανότε.
Πηγή: Σπορ FM

Η Μάφι γύρισε μετά από εννιά χρόνια...

Όταν η μικρή Κλόε Ράσμπι έκλεινε τα οκτώ της χρόνια, το 2000 οι γονείς της αποφάσισαν να της κάνουν δώρο ένα σκυλάκι, την Μάφι. Λίγο καιρό μετά το σκυλί εξαφανίστηκε για να...εμφανιστεί και πάλι τώρα, μετά εννιά χρόνια. Μόνο η ίδια η Μάφι γνωρίζει τι συνέβη σε αυτό το μακρινό ταξίδι των 3.000 χιλιομέτρων από το Σίδνεϊ στους δρόμους της Μελβούρνης. Ένα μικροτσίπ στο λαιμό της Μάφι με την διεύθυνσή της έκανε τους ανθρώπους της φιλοζωικής οργάνωσης RSPCA να ψάξουν την περίπτωση του σκύλου αυτού, που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ένα ακόμα αδέσποτο. "Όταν μας περιέγραψαν το σκυλί, τους είπα το όνομά της. Ήμουν σίγουρη ότι μιλούσαν για τη Μάφι μας", δήλωσε η μητέρα της Κλόε. Την επόμενη εβδομάδα η Μάφι θα επιστρέψει αεροπορικώς στο σπίτι της.
http://www.nooz.gr/

ΑΟ Κέρκυρα: Ηττα απο Ηλυσιακό με 2-1 στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας

Καλή εικόνα παρουσίασε ο ΑΟΚ στο πρώτο φιλικό παιγνίδι που διεξήχθη στην Νάουσα με αντίπαλο την ομάδα του Ηλυσιακού, όπου γνώρισε την ήττα με 2-1.Στο 17΄προηγήθηκε η ομάδα του Ηλυσιακού με πέναλτυ που έκανε ο Πελαγίας στον Πουλάκο.Το πέναλτυ χτύπησε ο Σκάρος κάνοντας το 0-1.Στο 31΄ισοφάρισε η ομάδα μας 1-1 με τον Μάτος μετά από ένα καλό συνδυασμό του Βακουφτσή με τον Φλαβίνιο.Στο 77΄ έκανε το 1-2 για την ομάδα του Ηλυσιακού ο Πουλάκος. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα είναι η συμμετοχή αρκετών νέων ποδοσφαιριστών Το Σάββατο 1η Αυγούστου 2009 στις 18.30 στην Νάουσα η ομάδα μας θα δώσει το 2ο φιλικό παιγνίδι με τη ομάδα του Ιωνικού.
http://kerkreports.blogspot.com/

California State: Ανοίγει τις φυλακές ο Arnold Schwarzenegger

Στην αποφυλάκιση 27.000 κρατουμένων προχωρά ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, για να εξοικονομήσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια.Σύμφωνα με το Σβαρτσενέγκερ, το δημόσιο χρέος της πολιτείας αυξάνεται με 300 δολάρια το δευτερόλεπτο και ότι το μέτρο αυτό θα φέρει και μείωση των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις 32 φυλακές.Όσον αφορά στους αποφυλακισθέντες, οι περισσότεροι θα αφεθούν ελεύθεροι, ενώ οι πιο επικίνδυνοι θα τεθούν σε κατ οίκον περιορισμό.Οι επικριτές του κυβερνήτη της Καλιφόρνια κάνουν λόγο για απόφαση σε βάρος της δημόσιας ασφάλειας.
skai.gr

F1: Περπάτησε ο Masa, βγαίνει από την εντατική

Πολύ καλά εξελίσσεται η πορεία της υγείας του Φελίπε Μάσα, του οποίου η ζωή δεν βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο. Ο Βραζιλιάνος πιλότος της Formula 1 έκανε προχθές (29/9) τα πρώτα του βήματα έπειτα από το ατύχημα που είχε στη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών, στο γκραν πρι της Ουγγαρίας. Παράλληλα θα βγει από την μονάδα εντατικής θεραπείας. «Ο οδηγός υποβλήθηκε σε περισσότερες εξετάσεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν την συνεχή πρόοδό του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Ferrari, στην επίσημη ιστοσελίδα της. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ferrari: «Ο οδηγός υποβλήθηκε σε περισσότερες εξετάσεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν την συνεχή πρόοδό του. Ο Φελίπε μιλάει, μπορεί να κάτσει σε όρθια θέση, ενώ μπόρεσε ακόμη και να κάνει τα πρώτα βήματά του. Σήμερα θα βγει από την εντατική. Από κλινικής και ραδιολογικής απόψεως, όλα πηγαίνουν εξαιρετικά καλά. Ο Φελίπε θα μείνει στο νοσοκομείο για τις επόμενες ημέρες, έως ότου μπορεί να μεταφερθεί κάπου αλλού». Στο μεταξύ, όπως ενημέρωσε η «σκουντερία», ο πρόεδρος της ομάδας Λούκα ντι Μοντζετζέμολο θα μεταβεί σήμερα αεροπορικώς στη Βουδαπέστη για να δει τον Μάσα. Στην προηγούμενη επίσκεψή του, τη Δευτέρα (27/7) ο Βραζιλιάνος οδηγός ήταν ακόμα σε νάρκωση.

Παροχολογιας το αναγνωσμα.......


Επειδή η αποκατάσταση του προβλήματος με τον σέρβερ αργεί και έχει αρχίσει να με πιάνει ένα σύνδρομο στέρησης, προσωρινά θα τα λέμε από εδώ:

ΔΟΥΛΕΜΑ !...



http://logoplokies.blogspot.com/

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥΣ...

Έξοδος ταλαιπωρίας θα είναι οι διακοπές του Αυγούστου για όσους επιλέξουν να μετακινηθούν με το Ι.Χ. τους. Oι οδηγοί πρέπει να είναι «οπλισμένοι» με αρκετή υπομονή, αφού τα έργα που εκτελούνται σε όλο σχεδόν το μήκος των Εθνικών Οδών Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου, έχουν ως αποτέλεσμα η κίνηση- στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομήςνα γίνεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας με συνέπεια να χρειάζεται ακόμη και μιάμιση ώρα για μια απόσταση 10 χιλιομέτρων.

ΟΟΣΑ: 51 μέτρα για το ναυάγιο της οικονομίας

Νέο φορο-σόκ με αυξήσεις του συντελεστή ΦΠΑ σε δεκάδες προϊόντα, αυξήσεις φόρων για τα ακίνητα και οδυνηρά μέτρα που φθάνουν ακόμη και σε μείωση συντάξεων συνιστά ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) μετά το κυβερνητικό ναυάγιο στην οικονομία. Στην ετήσια έκθεσή του για την ελληνική οικονομία-150 σελίδων η οποία βρίσκεται στη διάθεση του υπουργείου Οικονομίας και αναμένεται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα από τον Οργανισμό, περιγράφεται ο κατήφορος στον οποίο έχει εισέλθει η οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα και η ολική επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών, όπως είναι η ανεργία.

Ανακοινώθηκαν οι τιμές του νέου iPhone

Σήμερα ξεκινά στην Ελλάδα η διάθεση του νέου iPhone 3GS από την Vodafone και την Cosmote.Οι τιμές που έχει ανακοινώσει η Vodafone είναι οι ακόλουθες: Το μοντέλο των 32GB θα κοστίζει 669 ευρώ και το μοντέλο των 16GB θα κοστίζει 569 ευρώ.Παράλληλα, θα εξακολουθήσει να πωλείται και το παλιότερο μοντέλο iPhone 3G των 8GB στην τιμή των 469 ευρώ. Όλες οι τιμές είναι χωρίς σύνδεση και αφορούν μόνο στην αγορά της συσκευής. Το νέο iPhone 3GS είναι δυo φορές πιο γρήγορο από το προηγούμενο μοντέλο. Στα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά του συμπεριλαμβάνονται η ενσωματωμένη κάμερα με ανάλυση 3 megapixel (από δύο του προηγούμενου μοντέλου), καθώς και η δυναότητα λήψης βίντεο. Επίσης, η νέα συσκευή διαθέτει πυξίδα και τη δυνατότητα αναγνώρισης φωνητικών εντολών. Οι χρήστες πχ. θα μπορούν να ρωτούν τον τίτλο του τραγουδιού που ακούν ή να καλούν μία από τις επαφές τους προφέροντας απλώς το όνομα.

Αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ιταλία από τον Ζαγοριανό

Αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ιταλικές Αρχές θα υποβάλει τις επόμενες ημέρες ο 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός που χειρίζεται την υπόθεση της Siemens.Ο ανακριτής -ο οποίος στο πλαίσιο συνεργασίας με τους αρμόδιους Ιταλούς εισαγγελείς είχε παραλάβει και πριν μερικούς μήνες στοιχεία ελληνικού ενδιαφέροντος από την ιταλική Δικαιοσύνς- θα υποβάλει και πάλι αίτημα στην Ιταλία, καθώς η εκεί έρευνα αποκάλυψε νέα δεδομένα για πρόσωπα που εμπλέκονται στην ανάκριση. Ο κ. Ζαγοριανός θα ζητήσει να του παραδωθεί μεγάλος όγκος εγγράφων της ιταλικής δικογραφίας, αφού στη γείτονα χώρα λειτουργούσε, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Ιταλοί Εισαγγελείς, λογαριασμός από τον οποίο κινήθηκαν εμβάσματα προς πρόσωπα που εμπλέκονται στο ελληνικό σκέλος της υπόθεσης.
http://www.tanea.gr/

Νέα τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία

Στην Ισπανία, τουλάχιστον δύο πολιτοφύλακες σκοτώθηκαν από βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο στη Μαγιόρκα, σε εγκαταστάσεις της υπηρεσίας τους. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες. Είναι η δεύτερη επίθεση στην Ισπανία σε δύο 24ωρα με στόχο τις δυνάμεις ασφάλειας και πραγματοποιήθηκε μόλις μία μέρα πριν από τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ, σε συνθήκες μυστικότητας, κατά την δικτατορία του Φράνκο.

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα βαρέα

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψηφίστηκε η τροπολογία για τα βαρέα και ανθυγιεινά στη Βουλή. Στην ομιλία της η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, επανέλαβε ότι ο νέος κατάλογος των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων δεν αφορά όσους είναι ήδη ασφαλισμένοι στα ΒΑΕ, αλλά μόνο όσους ασφαλίζονται για πρώτη φορά, ενώ υπεραμύνθηκε της πρότασης να γίνει η αναθεώρηση της λίστας με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Όπως είπε, ναι μεν οι δύο προηγούμενοι νόμοι-ο νόμος Ρέππα και ο νόμος Τσιτουρίδη με τον οποίο συγκροτήθηκε η Επιτροπή Μπεχράκη για την αναθεώρηση του καταλόγου-προέβλεπαν ΠΔ, όμως όπως επεσήμανε οι προθεσμίες που έδιναν οι νόμοι αυτοί εξαντλήθηκαν χωρίς να εκδοθεί κανένα διάταγμα. «Εκ των πραγμάτων η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος απαιτεί διαδικασίες, φοβερά χρονοβόρες. Εμείς προτιμήσαμε την ΚΥΑ», τόνισε. Εξάλλου, η υπουργός Απασχόλησης υπογράμμισε ότι το πόρισμα της επιτροπής Μπεχράκη δεν έχει γίνει δεκτό ως έχει από την κυβέρνηση, διαφωνώντας με τον διαχωρισμό των ΒΑΕ σε τέσσερις κατηγορίες.
http://www.tanea.gr

Άννα Διαμαντοπούλου: Μέτρα για τα σχολεία

Φουντώνουν τα ερωτηματικά για τους κανόνες και τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι μαθητές, όταν ανοίξουν τα σχολεία της χώρας. Ο μεγάλος στόχος, είναι να αναχαιτιστεί η διασπορά της νέας γρίπης στη μαθητικές αίθουσες, όμως ένα περίπου μήνα πριν χτυπήσει το κουδούνι, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει λάβει μέτρα. «Από τα μέσα Ιουλίου έχουμε ζητήσει από τον υπουργό Παιδείας να συγκαλέσει την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ώστε να καταθέσει την πρόταση του για το τι μέτρα πρέπει να λάβουμε και να συζητήσουμε από κοινού όλα τα κόμματα και οι αρμόδιοι φορείς προκειμένου, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί να αισθανθούν ασφαλείς», υπογραμμίζει η υπεύθυνη για θέματα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ κ. Άννα Διαμαντοπούλου. Όπως η ίδια συμπληρώνει, είναι αναγκαίο να συνταχθεί εγκύκλιος προς όλα τα σχολεία με συγκεκριμένες οδηγίες. Έτσι, μεταξύ άλλων προτείνει, να διανεμηθούν φυλλάδια ενημέρωσης για κάθε ηλικιακή κατηγορία μαθητών και φοιτητών, ενώ επιμένει πως είναι απαραίτητο να προγραμματιστούν σεμινάρια στο τέλος Αυγούστου στο σύνολο των εκπαιδευτικών. Υπενθυμίζεται πως στις αρχές της εβδομάδας ο υπουργός Παιδείας κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος μετά από συνάντηση του με την καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμωξιολόγου κ. Ελένη Γιαμαρέλλου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έναρξη του σχολικού έτους - απόφαση που ωστόσο θα ληφθεί ανάλογα με τις συνθήκες, όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί το Σεπτέμβριο.