Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Στην Κέρκυρα ο Γιάννης Κουτσούκος


koytsoykow_site
ΚΕΡΚΥΡΑ.Στην Κέρκυρα βρίσκεται ο Γιάννης Κουτσούκος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ υπεύθυνος για τα Ιόνια νησιά για να παραστεί στην συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής Κέρκυρας του κόμματος. 
enimerosi.com

Πάγκαλος: Η Γερμανία δεν πλήρωσε ποτέ τις αποζημιώσεις

Φραστική επίθεση κατά της Γερμανίας εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, κατηγορώντας την ότι δεν πλήρωσε ποτέ τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσε κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο κ.Πάγκαλος επέκρινε την στάση της Γερμανίας απέναντι στην ελληνική κρίση, λέγοντας ότι η Αθήνα ποτέ δεν έλαβε αποζημιώσεις για τις οικονομικές επιπτώσεις της ναζιστικής κατοχής κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Πήραν τον ελληνικό χρυσό που βρισκόταν στην Τράπεζα της Ελλάδος, πήραν τα ελληνικά χρήματα και ποτέ δεν τα επέστρεψαν. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπιστεί» έιπε και προσέθεσε: «Δεν λέω ότι αναγκαστικά πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα, αλλά πρέπει τουλάχιστον να πουν 'ευχαριστώ' και «δεν θα πρέπει να παραπονιούνται τόσο πολύ για κλοπές και ασάφειες στις οικονομικές συναλλαγές» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξή του στη ραδιοφωνική υπηρεσία του BBC χθες..  
Προσέθεσε επίσης ότι η Ιταλία έκανε περισσότερα από την Ελλάδα για να αποκρύψει την κατάσταση των οικονομικών της, προκειμένου να διασφαλίσει την είσοδό της στην ευρωζώνη, αναφέροντας ότι η κριτική της Γερμανίας καθίσταται άστοχη λόγω της ιστορίας της.
«Απλά βάζεις κάποια ποσά χρημάτων στην επόμενη χρονιά... αυτό το έκαναν όλοι και η Ελλάδα το έκανε σε μικρότερο βαθμό από ό,τι η Ιταλία για παράδειγμα».
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε επίσης ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν θα έφθανε σε αυτό το σημείο αν υπήρχε ισχυρότερη ηγεσία εντός της ΕΕ. «Η ποιότητα ηγεσίας σήμερα στην Ένωση είναι πολύ, πολύ φτωχή πραγματικά» ανέφερε, παρατηρώντας πως ήταν καλύτερα την δεκαετία του '80, όταν ο Ζακ Ντελόρ ήταν επικεφαλής της Ευρωπαίκής Επιτροπής, ενώ τη διακυβέρνηση της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας είχαν οι Χέλμουτ Κολ, Φρανσουά Μιτεράν και Μάργκαρετ Θάτσερ.
ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΟ... στη Ρώμη με αβαντάζ για την πρόκριση στους «16» του Europa League

Με προίκα το υπέρ του 3-2 από τον αγώνα στο ΟΑΚΑ πριν από μια εβδομάδα ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε (20:00) την Ρόμα στο «Ολίμπικο» με στόχο ένα αποτέλεσμα που θα του δώσει την πρόκριση στους «16» του Europa League, εκεί που θα συναντήσει μια εκ των Σάλτσμπουργκ και Σταντάρ Λιέγης, με τον δρόμο να είναι ορθάνοιχτος για να φτάσει ψηλά στην διοργάνωση...
ΤΑ ΝΕΑ

Νέο «καμπανάκι» υποβάθμισης από τη Standard & Poor's

Κατά έως και δύο βαθμίδες ενδέχεται να υποβαθμίσει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας ο οίκος  Standard & Poor's. Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός του επόμενου μήνα καθώς η S&P επικαλείται πτωτικούς κινδύνους για την ανάπτυξη που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το πρόγραμμα σταθερότητας. Όπως αναφέρει ο αναλυτής Marko Mrsnik, κατά την άποψή μας, μια νέα υποβάθμιση ενός ή δύο βαθμίδων είναι πιθανή εντός ενός μήνα». Και προσθέτει ότι  «οι πτωτικοί κίνδυνοι για την πραγματική και ονομαστική ανάπτυξη της Ελλάδας είναι πιθανόν να αυξήσουν την έκταση της απαραίτητης δημοσιονομικής προσαρμογής, εγείροντας αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι εφικτοί οι φιλόδοξοι στόχοι του προϋπολογισμού της χώρας… Αν η λαϊκή στήριξη για το πρόγραμμα σταθερότητας της κυβέρνηση υποχωρήσει από τα σημερινά επίπεδα, θέτοντας σε κίνδυνο την εφαρμογή τους, ίσως να μειώσουμε και την σύσταση». Συνεπώς, συνεχίζει ο αναλυτής, «παρά την εμφανή ισχυρή λαϊκή στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι όσον αφορά την εφαρμογή θα συνεχιστούν κατά την πορεία του προγράμματος σταθερότητας της κυβέρνησης». 
ta nea

Η ΦΟΒΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ !...

Video από τα χθεσινά επεισόδια


Video από τις συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών από τη σημερινή πορεία στην Αθήνα φιλοξενεί στην ηλεκτρονική του έκδοση του BBC.

κλικ στην εικόνα

Συγχαρητήρια και πάλι στην ΕΣΗΕΑ που με την απεργία της απαλλάσσει ακόμα μια κυβέρνηση από την προβολή τέτοιων σκηνών αλλά κι από την προβολή των αιτημάτων των διαδηλωτών. 

Κερδοσκοπία και πολιτική

Υπήρξε μια εποχή στην Ελλάδα που τα πάντα εξηγούντο με την επίκληση συνωμοσιών, συμφερόντων, κερδοσκοπιών και άλλων σκοτεινών καταστάσεων. Ηταν η εποχή της εθελούσιας τύφλωσης, μια προσπάθεια αποφυγής στην αναγκαία εμβάθυνση για όσα συνέβαιναν στον κόσμο. Επρόκειτο στην ουσία για πνευματική οκνηρία. Αντί να συλλέγουμε της ψηφίδες της πολύπλοκης πραγματικότητας για να σχηματίσουμε θεωρία, φτιάχναμε μια απλοϊκή θεωρία και αποσιωπούσαμε ή τονίζαμε κάποια γεγονότα έτσι ώστε να ταιριάζουν στην αδρή εικόνα του κόσμου που είχαμε προσχηματίσει. Ηταν τότε που η παγκοσμιοποίηση διέλυε τα εθνικά κράτη, οι Ευρωπαίοι διέλυαν τη Γιουγκοσλαβία, οι Αμερικανοί διέλυαν την Ευρώπη και όλοι μαζί την Κύπρο. Απαντες δε, από τον Σόρος μέχρι τον Κίσιγκερ, κοιμούνταν και ξυπνούσαν με τον καημό της Ελλάδος. Επειδή, έλεγαν κάποιοι, ήμασταν απείθαρχοι στα κελεύσματα της παγκοσμιοποίησης (πραγματικά: δεν πρέπει να υπάρχει άλλη χώρα που να δίνει 16 μισθούς στους υπαλλήλους της Βουλής ή να διατηρεί επί τόσο μακρόν ζημιογόνες ΔΕΚΟ) ή επειδή μας ζήλευαν: ενώ εμείς γλεντούσαμε στις ταβέρνες και τα μπουζούκια, εκείνοι πήγαιναν πρωί πρωί για δουλειά.


Και μετά ήρθε η κρίση. Οι θεωρίες συνωμοσίας δεν έλειψαν. Το ΚΚΕ, για παράδειγμα, θεωρεί ότι αυτή η χρηματοπιστωτική κρίση έγινε για να εξομοιωθούν τα όρια συνταξιοδότησης στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι ο διεθνής Τύπος ασχολείται μαζί μας επειδή ζηλεύει τις «κοινωνικές κατακτήσεις» σαν το «επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία» που παίρνουν διάφοροι του Δημοσίου. Πρέπει να δεχθούμε όμως ότι αυτή τη φορά πήραμε τα πράγματα πιο σοβαρά. Αρχίσαμε να αναλογιζόμαστε τις πραγματικές δικές μας ευθύνες για την κατάσταση που περιήλθαμε. Κατανοούμε ότι το μοντέλο του κλεπτοκρατικού καπιταλισμού (στο οποίο μέτοχοι και συμμέτοχοι είμαστε όλοι: από τους αγρότες που καλλιεργούν για τις επιδοτήσεις μέχρι τους επιχειρηματίες που φτιάχνουν εταιρείες με μοναδικό πελάτη το Δημόσιο) έφτασε στο τέλος του. Τα δανεικά που το συντηρούσαν στέρεψαν και ήρθε η ώρα του λογαριασμού.

Τώρα όμως ελλοχεύει ένας άλλος κίνδυνος. Επειδή η συνωμοσιολογία ευδοκίμησε επί μακρόν στη χώρα, πολλοί λειτουργούν σαν κνίτες της απέναντι πλευράς. Αρνούνται πτυχές της πραγματικότητας, όπως είναι τα κερδοσκοπικά παιχνίδια στις αγορές. Θεωρούν ότι όλα είναι καλώς καμωμένα, κι εμείς απλώς έπρεπε να προσέχουμε.

Στο δεύτερο έχουν δίκιο: εμείς έπρεπε να προσέχουμε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι καλώς καμωμένα. Το γεγονός ότι η Ελλάδα υπήρξε αφρόνως σπάταλη δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται κερδοσκοπικά παιχνίδια. Με άλλα λόγια: εμείς τρέξαμε μέχρι το χείλος του γκρεμού. Τώρα, υπάρχουν πολλοί που μας σπρώχνουν για να κερδίσουν. Και όχι μόνον εμάς, και όχι μόνο τώρα.

Αυτό το πρόβλημα φυσικά δεν μπορεί να το λύσει η Ελλάδα, αν και έπρεπε να το λάβει υπόψη της όταν έτρεχε προς το χείλος του γκρεμού. Τώρα πρέπει να πληρώσουμε· και τα χρωστούμενα και τις κερδοσκοπικές επιθέσεις. Από την άλλη οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι η πολιτική δεν κηδεύτηκε αλλά πρέπει να συγχρονιστεί με τις ανάγκες της παγκοσμιοποίησης. Δεν μπορεί να είναι εθνική, ούτε μπορεί να έχει ως μοναδικό στόχο τη διαρκή παραγωγή κρατικών ελλειμμάτων και χρεών όπως οραματίζονται διάφοροι, ζητώντας την παραβίαση του Συμφώνου Σταθερότητας. Η παρέμβαση δεν μπορεί παρά να είναι διεθνική και πρέπει να έχει στόχο να κλείσει τρύπες του διεθνούς συστήματος, τις οποίες χρησιμοποιούν πολλοί για να κερδοσκοπήσουν.

www.medium.gr

Δρομολόγια από Athens Airways, Sky Express προς Κέρκυρα;

Κείμενο: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ
Την ανησυχία του τουριστικού κλάδου της Κέρκυρας έχει προκαλέσει η ανακοίνωση για τη συγχώνευση της Ολυμπιακής με την Aegean. Συγχώνευση που, τουριστικοί παράγοντες της Κέρκυρας, εκτιμούν πως θα επιφέρει αύξηση στα εισιτήρια εσωτερικού και ανακατατάξεις προς το δυσμενέστερο όσον αφορά τα ίδια τα δρομολόγια...
Ο περιορισμός των εξόδων που επικαλούνται οι δύο εταιρίες, σύμφωνα με έμπειρους τουριστικούς παράγοντες, θα επιφέρει εξαφάνιση των προσφορών στις οποίες έχουν επιδοθεί οι δύο εταιρίες τους τελευταίους μήνες λόγω του έντονου μεταξύ τους ανταγωνισμού και, ίσως, μείωση των δρομολογίων για εξοικονόμηση θέσεων. Άλλη «παρενέργεια» θα αποτελέσει η ακόμα δυσκολότερη πρόσβαση στα κέντρα αποφάσεων για αιτήματα και διευκολύνσεις «τουριστικού χαρακτήρα», όπως π.χ. για τις ώρες των δρομολογίων ή ζητήματα που έχουν να κάνουν με ταξιδιωτικά πακέτα εσωτερικού.
Συζητήσεις τουρ. πρακτόρων
Ήδη, ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας ήδη επιχειρεί να δημιουργήσει συνθήκες δραστηριοποίησης στο νησί, μικρότερων εταιριών που τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους.
Μάλιστα, έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τις διοικήσεις των εταιριών Athens Airways και Sky Airways (με έδρα την Αθήνα και την Κρήτη αντίστοιχα) σε μία προσπάθεια να δρομολογηθούν τακτικές απευθείας πτήσεις, κατ΄ αρχήν για τη θερινή περίοδο, που να συνδέουν την Αθήνα και το Ηράκλειο με το αεροδρόμιο Ι. Καποδίστριας.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Δ. Χαρίτου στην ΕΡΑ Κέρκυρας, οι δύο εταιρίες αξιολογούν τα δεδομένα και μελετούν τη βιωσιμότητα των γραμμών αυτών, ενώ οι τουριστικοί πράκτορες της Κέρκυρας συζητούν με τις δύο εταιρίες τρόπους ώστε να βοηθήσουν στην εξασφάλιση μίας ελάχιστης πληρότητας ώστε τα δρομολόγια, από οικονομικής άποψης, να μην «μπαίνουν μέσα».
Εξελίξεις αναμένονται μέσα στην Άνοιξη, ενώ ως επιπλέον δέλεαρ στις δύο εταιρίες αναμένεται να αποτελέσει η επικείμενη διατήρηση των εισιτηρίων της νέας εταιρίας που θα προκύψει από τη συγχώνευση Ολυμπιακής – Aegean, σε σχετικά υψηλά επίπεδα με τον περιορισμό των προσφορών που σήμερα δίνουν στους πελάτες τους. Σε μία τέτοια περίπτωση, το εισιτήριο των μικρότερων εταιριών θα μπορεί να είναι ανταγωνιστικό ώστε να διεκδικήσουν κομμάτι της πίτας των αερομεταφορών από και προς το νησί.
http://www.corfupress.com

Πως βλέπουν οι Γερμανοί τις αντιδράσεις μας για το focus

Η Bild σήμερα στη πρώτη σελίδα της με τίτλο Griechen empört über „Focus“-Titel . "Οι Έλληνες οργισμένοι με δημοσίευμα του Focus". Το άρθρο παραθέτει και τις δύο επίμαχες φωτογραφίες - μοντάζ και παρατηρεί μεταξύ άλλων ότι «μετά από μια σειρά επικριτικών άρθρων για την Ελλάδα, που κατέχει το ρεκόρ των χρεών, ο τύπος της Αθήνας αντεπιτίθεται».

Το spiegel γράφει σήμερα:Το αρνητικό κλίμα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία παίρνει και πολιτικές διαστάσεις, αφού ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής κ. Πετσάλνικος προτίθεται να διαμαρτυρηθεί στον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα. Ήδη την περασμένη εβδομάδα βουλευτές της αντιπολίτευσης είχαν επιτεθεί φραστικά στη Γερμανία με το επιχείρημα ότι ‘οι Γερμανοί δεν μπορούν να μας κατηγορούν, όταν δεν έχουν πληρώσει ακόμη αποζημιώσεις για τα θύματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου’.........
http://kafeneio-gr.blogspot.com

Κινδυνεύει η Ελλάς;

«Σε κίνδυνο η επιβίωση της χώρας» δηλώνει σε συνέντευξή του στο Spiegel που κυκλοφορεί σήμερα, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Εάν μιλάμε Ελληνικά και καταλαβαινόμαστε, η φράση «σε κίνδυνο η επιβίωση της χώρας» λέει ότι η χώρα μπορεί και να μην επιβιώσει. Όμως αυτή η εκδοχή θέλει μια πιο περιφραστική περιγραφή για να καταλάβουμε τι σημαίνει. Τι συμβαίνει λοιπόν σε μια χώρα που δεν επιβιώνει;

Αν το καταλαβαίνω καλά (και επ΄αυτού έχει εφραστεί ήδη πάλι ο ίδιος ο πρωθυπουργός) το πρώτο που θα συμβεί είναι «να χάσει την εθνική της ανεξαρτησία», το μέγιστο δηλαδή αγαθό (μέχρι προ τινος τουλάχιστον) ενός Έθνους που πολέμησε, μέσα στους αιώνες, με νύχια και με δόντια για να την αποκτήσει αυτή την «εθνική ανεξαρτησία» – ή, κατ΄ άλλους, για να την ανακτήσει.

Και μετά; Τι συμβαίνει όταν χάνεται η εθνική ανεξαρτησία ενός κράτους; Η απλή λογική λέει οτι αν η Ελλάδα πάψει να είναι ανεξάρτητη, θα τεθεί, πολύ απλά, υπο την εξάρτηση κάποιας άλλης δύναμης. Αν αφεθεί μόνη της, εκτός ΕΕ και ΟΝΕ, χωρίς χρήματα και δυνατότητα δανεισμού, εύκολα θα μπορούσε να καταλάβει σε μια νύχτα η Τουρκία τέσσερα-πέντε νησιά της και να απειλήσει, άμεσα και ευθέως, όλα τα εδάφη της. 'Oσο βέβαια τα σύνορα της ΕΕ συνεχίζουν να ταυτίζονται με τα σύνορα και της Ελλάδας, αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Αλλά αν, όπως υπονοεί ο κ. Παπανδρέου, η Ελλάδα «χάνοντας την εθνική της κυριαρχία», βρεθεί έξω απο την ζώνη τού Ευρω και, γιατί όχι, και απο την ΕΕ – τότε μπορεί να συμβεί.

Αλλά δεν μας προετοιμάζει για κάτι τόσο δραματικό ο κ. Παπανδρέου. Πρός Θεού. Απλά και εκείνος, όπως και τα χιλιάδες δημοσιεύματα, τα δελτία ειδήσεων, οι «αναλυτές» και οι προφήτες όλων των ειδών, μας λένε πως απο την 17η Μαρτίου και μετά όποια απόφαση αφορά τα οικονομικά της Ελλάδας, (ΦΠΑ, φορολογία, απολύσεις, συντάξεις, 14ος και 13ος μισθός, δημόσιοι υπάλληλοι κ.λ.π) δεν θα εξαρτάται πια απ’ αυτήν – αφού η ίδια οικοιοθελώς παραχώρησε την εθνική της κυριαρχία έναντι τιμήματος που εισπράττεται απο το 1980 και μετά σε ωραία μεγάλα «πακέττα ενισχύσεων». Δεν έχει σημασία αν το τίμημα εξαφανίζεται όλα αυτά τα χρόνια μέσα στις μαύρες τρύπες τις καλυμμένες απο τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, την βουλευτική ασυλία και την παντοδυναμία δέκα κεφαλαιούχων που «είναι το κράτος». Σημασία έχει πως η ΕΕ μας έδωσε ότι ακριβώς μας υποσχέθηκε. Δεν είπε οτι θα λύσει και το πρόβλημα του τοπικού μας πολιτεύματος που θα μπορούσε να ονομασθεί «κοινοβουλευτική οικονομική ολιγαρχία». Σαν τον Λουδοβίκο τον 14ο πριν απο 3-4 αιώνες, υπάρχουν κάποιοι και στην Ελλάδα οι οποίοι μπορούν, σαφώς και δικαιολογημένα, να δηλώσουν «L’ état c’est moi» δηλαδή «Εγώ είμαι το Κράτος». Δεν γράφω τα ονόματά τους όπως δεν τα γράφει και κανένας άλλος.
Τελικά όλη αυτή η φασαρία εχω την εντύπωση πως γίνεται για να το χωνέψουμε άπαξ και δια παντός πως, αν θέλουμε να παραμείνουμε στην ΕΕ και την ΟΝΕ δεν θα είμαστε πια ανεξάρτητο κράτος αλλά μια μικρή Πολιτεία της Μεγάλης Ευρώπης που αποφασίζει και διατάζει (άρα περιττόν να διαδηλώνουμε και να απεργούμε διότι οι εδω κυβερνήσεις δεν μπορούν να κάνουν πιά τίποτα). Και το δεύτερο «μήνυμα» που περνάει έντονα τις τελευταίες εβδομάδες είναι πώς θα ήταν εξίσου περιτττόν να διανοηθούμε κάν οτι «δεν συμφωνούμε» και ότι θέλουμε να πορευτούμε (όπως κάποτε ο Τίτο) σχετικώς αυτόνομα και εκτός ΕΕ.
Σ’ αυτή την περίπτωση ο Τουρκικός Στρατός είναι έτοιμος να μας θυμίσει στην Μυτιλήνη, την Κω και τη Ρόδο το 2010, τι έγινε στην Σμύρνη το 1922.

Αυτές οι δύο εκδοχές λοιπόν νομίζω οτι προβάλλονται εμμέσως πλήν σαφώς απο τίς δηλώσεις ακόμη και του ίδιου του πρωθυπουργού μας – ο οποίος γνωρίζει καλά την διεθνή διπλωματία και έχει μεγάλη πείρα και εξοικείωση με αυτά τα ζητήματα από τη θητεία του ως υπουργός Εξωτερικών στίς κυβερνήσεις Σημίτη. Σωστά λέει και ξαναλέει οτι η Ελλάδα «χάνει την εθνική της κυριαρχία» ή πώς «κινδυνεύει η επιβίωσή της», (αν δεν την βοηθήσουν οι εταίροι της).
Στο κάτω-κάτω όταν αποφασίστηκαν αυτά στίς αρχές του 70, ο Γιώργος δεν ήταν ούτε 30 χρονών – όπως ακριβώς και ο Αντώνης.

Αυτά – και καλή βδομάδα. Η ΕΕ είναι εδώ και θα μας σώσει – μόνο που «θα χάσουμε την εθνική μας κυριαρχία». Εντάξει, μη τα θέλουμε και όλα δικά μας. Καλύτερα μιας ώρας Μέρκελ και Σαρκοζί παρα σαράντα χρόνια Ισλάμ και τουμπεκί. 
http://www.protagon.gr

Σπάνια σχέδια του Κάρολου Ντίκενς σε καρποστάλ


Δείτε τα σχέδια








ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ


Δεν εγκατέλειψαν όλοι οι αγρότες τα μπλόκα. Υπάρχουν παραγωγοί που βρίσκονται ακόμα στις
επάλξεις ζητώντας να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, πράγμα που σκοπίμως και εντέχνως
κρύβουν τα ΜΜΕ απ' την κοινή γνώμη. Πάντως η κυβέρνηση, αν έχει κουκούτσι μυαλό, πρέπει
να καταλάβει ότι τη συμφέρει να στρέψει το βλέμμα προς τους συγκεκριμένους παραγωγούς.
Ικανοποιώντας το βασικό τους αίτημα, ο κόσμος θα φουμάρει, θα ξεχαστεί και ίσως αφήσει
γιά αργότερα τη σκέψη να βουτήξει τα ματσούκια και να βγεί στους δρόμους.
vasiliastismonaxias

Χάκερ "Ρομπέν των Δασών ' ξεσκεπάζει τους τραπεζίτες στη Λετονία

ΡίγαΗ χάκερ έχει χαρακτηριστεί  ως η τελευταία -Ρομπέν των Δασών-υπεύθυνη  για την διαρροή δεδομένων σχετικά με τα οικονομικά των τραπεζών και των κρατικών επιχειρήσεων στη  λετονική τηλεόραση.
 Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο "Νίο" - μια αναφορά στις ταινίες Matrix - η χάκερ ισχυρίζεται ότι θέλει να δείξει τι έγινε κατά την ύφεση στη Λετονία.
Οι Λετονοί καθηλώθηκαν στις τηλεοράσεις παρακολουθώντας τις αποκαλύψεις.
 Η κυβέρνηση της Λετονίας και της αστυνομίας ερευνούν την παραβίαση της ασφάλειας.
  Τα δεδομένα που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν  λεπτομέρειες αμοιβών των διευθυντικών στελεχών από μια λετονική τράπεζα που έλαβε κρατική βοήθεια διάσωσης.
 Η έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλοί δεν έκαναν τις περικοπές των αμοιβών  που είχαν υποσχεθεί.
 Άλλα στοιχεία δείχνουν ότι οι κρατικές εταιρείες έδιναν κρυφά  επιδόματα ενώ είχαν ζητήσει δημόσια κρατική βοήθεια.
 Η ανώνυμη χάκερ ισχυρίζεται οτι είναι μέρος μιας ομάδας - που ονομάζεται τέταρτο Λαϊκό Ξύπνημα Στρατού.
 ΟIlze Nagla, παρουσιαστής στην  κρατική τηλεόραση της Λετονίας, δήλωσε στο BBC ότι  η χάκερ έχει γίνει σύμβολο λατρείας για τους Λετονούς.
"Πολλοί άνθρωποι τον αντιλαμβάνονται ως ένα σύγχρονο, εικονικό Ρομπέν των Δασών", είπε στο BBC.

Ήταν και αυτοί στην πορεία!!

Η σημερινή ημέρα ήταν διαφορετική απο τις άλλες... Ο λόγος;; Mα φυσικά η απεργία των δημοσιογράφων.. Ηρεμήσαμε!!
TreloKouneli

Αυτό το "ΚΑΠΟΤΕ" που το έλεγαν "ΖΩΗ"

https://tau7jw.bay.livefilestore.com/y1m-4iuFfuo5e1hZ9EWtH4UhCPptq4nrgophjnYX_aizA5d5p0VxtR_g2qZ_hqivm-3d9kvWRNQSisnkd9uo4LNw5RJJmF9MVBG9qdfCmpCtbPSUvMYqKUoEDiQ50LBkidAZVr9oo4uzKAdx7zWZxRqsQ/768496gs0yd7rqjc.jpg
ΚΑΠΟΤΕ ο χρόνος είχε τέσσερις εποχές
ΤΩΡΑ έχει μόνον δύο

ΚΑΠΟΤΕ δουλέυαμε οκτώ ώρες
ΤΩΡΑ έχουμε χάσει το μέτρημα

ΚΑΠΟΤΕ είχαμε χρόνο να πάμε για καφέ με τους φίλους μας
ΤΩΡΑ τα λέμε μέσω SMS, MSN και SKYPE

ΚΑΠΟΤΕ είχαμε τις πότρες των σπιτιών μας ανοικτές όπως και τις καρδιές μας
ΤΩΡΑ κλειδαμπαρωνόμαστε, βάζουμε συναγερμούς και έχουμε και 5-6 λυκόσκυλα για να μην αφήσουμε κανέναν να μας πλησιάσει. Είτε είναι καλός είτε είναι κακός.

ΚΑΠΟΤΕ πίναμε νερό της βρύσης και είμασταν μιά χαρά.
ΤΩΡΑ πίνουμε εμφιαλωμένο και... αρρωσταίνουμε

ΚΑΠΟΤΕ παίζαμε με τους φίλους μας ποδόσφαιρο στις αλάνες, είχαμε δύο τηλεοπτικά κανάλια και πάντα βρίσκαμε κάτι ενδιαφέρον για να δούμε
ΤΩΡΑ παίζουμε ποδόσφαιρο στο play station έχουμε 100 κανάλια και δεν μας αρέσει κανένα πρόγραμμα.

ΚΑΠΟΤΕ κυκλοφορούσαμε με ταπεινά αυτοκίνητα 1000 κυβικών και ήμασταν χαρούμενοι
ΤΩΡΑ κυκλοφορούμε με τζιπ 2000 κυβικών και στεναχωριόμαστε που δεν έχουμε τσιπ....3000 κυβικών

ΚΑΠΟΤΕ είχαμε χρόνο για τον εαυτό μας
ΤΩΡΑ δεν έχουμε χρόνον για κανέναν.

ΚΑΠΟΤΕ η σκληρή δουλειά ήταν ιδανικό
ΤΩΡΑ είναι μαλακία

ΚΑΠΟΤΕ λέγαμε καλημέρα σε έναν περαστικό και τον ρωτούσαμε για την τάδε οδό.
ΤΩΡΑ μας τα λέει ο navigator

ΚΑΠΟΤΕ ζούσαμε σε σπίτι 65 τετρ και ...ήμασταν ευτυχισμένοι
ΤΩΡΑ ζούμε σε σπίτια 120 τετρ και δεν χωράμε μέσα

ΚΑΠΟΤΕ είχαμε χρόνο να κοιτάξουμε τον ουρανό, να δούμε το χρώμα του, να ακούσουμε το κελάηδισμα των πουκιών, να νοιώσουμε την ευωδία του βρεγμένου χρώματος
ΤΩΡΑ τα βλέπουμε στην τηλεόραση

ΚΑΠΟΤΕ ζητάγαμε συγνώμη από κοντά
ΤΩΡα το λέμε και με SMS

ΚΑΠΟΤΕ αγοράχαμε ένα παντελόνι και το είχαμε για δύο χρόνια
ΤΩΡΑ το έχουμε δύο μήνες και μετά παίρνουμε άλλο

ΚΑΠΟΤΕ τα περιοδικά έπαιρναν συνέντευξη από ανθρώπους σαν τον Σεφέρη
ΤΩΡΑ πάιρνουν από τον Καρβέλα

ΚΑΠΟΤΕ ξυπνάγαμε πρωί πρωί την Κυριακή για να πάμε στην εκκλησία
ΤΩΡΑδεν πάμε γιατί είναι ... μπανάλ και γιατί οι παπάδες γίνανε μεσίτες και επιχειρηματίες

ΚΑΠΟΤΕ οι τραγουδίστριες τραγουδούσαν με την φωνή
ΤΩΡΑ τραγουδούν με κάτι άλλο

ΚΑΠΟΤΕ ντοκουμέντο ήταν μιά επιστημονική ανακάλυψη
ΤΩΡΑ ντοκουμέντο είναι ένα ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει οπαδούς δύο ομάδων να ανοίγουν το κεφάλι ο ένας του άλλου

ΚΑΠΟΤΕ είχαμε το θάρρος και τη λεβεντιά να λέμε "Εκανα λάθος"
ΤΩΡΑ λέμε "Αυτός φταίει"

ΚΑΠΟΤΕ τα παιδιά έβλεπαν στην τηλεόραση κινούμενα σχέδια με τον Μικυ Μαους, τον Σεραφίνο, τον Τιραμόλα
ΤΩΡΑ βλέπουν τους Power Rangers, και τους Monsters με όπλα και χεοροβομβίδες να σκοτώνουν, να ξεκοιλιάζουν....τους κακούς

ΚΑΠΟΤΕ νοιαζόμασταν για τον γείτονα
ΤΩΡΑ τσαντιζόμαστε αν αγοράσει καλύτερη τηλεόραση από εμάς

ΚΑΠΟΤΕ ζούσαμε με έναν μισθό
ΤΩΡΑ ζούμε με τους μισθούς που θα πάρουμε

ΚΑΠΟΤΕ περνάγαμε υπέροχα στο ταβερνάκι της γειτονιάς, με κρασάκι, τραγούδι και κουτσομπολιά
ΤΩΡΑ μιζεριάζουμε σε ακριβά εστιατόρια

ΚΑΠΟΤΕ τα δανεικά τα έδινε ο αδελφός
ΤΩΡα μας δανείζουν οι τράπεζες

ΚΑΠΟΤΕ δουλεύαμε για να ζήσουμε
ΤΩΡΑ ζούμε για να δουλέυουμε

ΚΑΠΟΤΕ δεν είχαμε φράγκο στη τσέπη, μα ήμασταν τόσο, μα τόσο αισιόδοξοι, ακόμη και ευτυχισμένοι!
ΤΩΡΑ έχουμε τα πάντα και τρωγόμαστε με τα ρούχα μας.....
anonimi