Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Πράσινα blogs & πράσινα άλογα

Ο Τζωρτζάτος τα μάζεψε.
Η απεργία έληξε εξαιτίας της στάσης της κοινωνίας, αλλά και επειδή οι κρυφοί υποκινητές του show των φορτηγατζήδων και βοθρατζήδων δεν μπορούσαν να συνεχίσουν να τους καλύπτουν με μισόλογα.

Η ζημιά όμως έγινε καθώς η ψωροκώσταινα "έπαιξε" ξανά στα ξένα ΜΜΕ και ειδικά στο BBC (τι διάολο μανία και μίσος έχουν μαζί μας αυτές οι λούγκρες, πότε δεν το κατάλαβα). Ταυτόχρονα μπήκαν και ολίγα δράμια δυσαρέσκειας παραπάνω στη ζυγαριά των απλών πολιτών που έχουν βαρεθεί πια τα προβλήματα και τις κακές ειδήσεις...

Όμως άλλα με απασχολούν εδώ...

Στην ιστορία της απεργίας του «καρτέλ Τζωρτζάτου», αυτό που προξενεί εντύπωση είναι η στάση των μονίμως φωνασκούντων κατά του ΓΑΠ πράσινων bloggers. Αυτών που το παίζουν Ανδρεϊκοί Πασόκοι, Σοσιαλιστές Πασόκοι και Τριτοσεπτεμβριστές Πασόκοι (και ότι άλλο βάλει ο νους σας) και οι οποίοι αποτελούν τη βασική συνιστώσα του μετώπου των «Αριστεροδέξιων» blogs που θέλει να κάψει το μπουρδέλο τη βουλή.

Ενώ οι περι ου ο λόγος πράσινοι αποφύγανε συστηματικά την όποια κριτική κατά των ιδιοκτητών φορτηγατζήδων, επιτέθηκαν με μανία κατά του Παπανδρέου και της κυβέρνησης. Δεν έφτασαν βέβαια στο σημείο να σκαρώνουν φωτογραφικά μοντάζ που να απεικόνιζουν τον ΓΑΠ με στολή μελανοχίτωνα, ούτε κρέμασαν στο blog τους φωτογραφία του δικτάτορα Παπαδόπουλου, για τον αναγκαίο εικαστικό παραλληλισμό... όπως έκαναν κάποιοι άλλοι, όμως στην περίπτωση που δεν σιώπησαν, με χαρά δαιμονοποίησαν κατά το δοκούν τους όρους «επιστράτευση» και «επίταξη», με προφανή στόχο.

Το γιατί επιστρατευόταν ένας ιδιοκτήτης φορτηγατζής και γιατί επιτασσόταν ένα βοθρατζήδικο δεν είχε καμιά σημασία, κι ας πήγαινε στο διάολο η οικονομία, ο τουρισμός, τα μπάνια του λαού, το άδειο καλάθι της νοικοκυράς, η κερδοσκοπία των βενζινάδων (μέχρι και 1.70 χτύπησε η αμόλυβδη).
Αυτό που είχε, έχει και θα έχει βαρύτητα είναι η τήρηση σταθερής αντιπολιτευτικής γραμμής και η ζημιά που μπορεί να προκληθεί στην κυβέρνηση του ΓΑΠ.

Οι άνθρωποι κατάντησαν της πλάκας από τις μανίες και τα στερεότυπα που έχουν καρφωμένα στο μυαλό τους.

Γίνονται χειρότεροι από τις «αν-μπλόκ» δεξιές φυλλάδες που κρέμονται στα περίπτερα μόνο και μόνο για τη δημιουργία κλίματος...
Γίνονονται ίδιοι με τους τηλεαστέρες τους οποίους κατηγορούν σε κάθε ευκαιρία ότι υλοποιούν τις νεοφιλελεύθερες γραμμές των καναλαρχών αφεντικών τους...
1klik-aristera 
 

Γ. Παπανδρέου: Για τη σωτηρία της πατρίδας, πήραμε και αποφάσεις που αδίκησαν πολλούς. Θα θέλαμε να είχαμε το χρόνο να το αλλάξουμε...

Για τη σωτηρία της πατρίδας, πήραμε και αποφάσεις που αδίκησαν πολλούς, γιατί το σύστημα είναι άδικο. Θα θέλαμε να είχαμε το χρόνο να το αλλάξουμε. Αλλά χρόνος δεν υπήρχε.-Πολλοί ρωτάνε: «Γιατί να πληρώνουν πάλι οι εργαζόμενοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι την σωτηρία της Ελλάδας; Γιατί προεκλογικά λέγατε πώς λεφτά υπάρχουν; Γιατί δεν τα βρήκατε από εκεί για να σώσετε την Ελλάδα;»

-Με την αποκάλυψη της εγκληματικής διαχείρισης της προηγούμενης κυβέρνησης μετά τις εκλογές και την βίαιη κερδοσκοπική επίθεση ενάντια στη χώρα μας, αναγκαστήκαμε να πάρουμε εξίσου άμεσα και έκτακτα μέτρα - να κάνουμε δραστικές, πρωτόγνωρες περικοπές και κάποιες αποφάσεις που πήραμε επιβάρυναν τα...
συνήθη «υποζύγια» και ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα, όπως οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Γιατί; Διότι για να επιμερίσεις τα βάρη δίκαια θα πρέπει πρώτα να ξέρεις ποιοι είναι οι έχοντες και κατέχοντες και ποιοι δεν είναι. Το σύστημα, δεκαετίες τώρα, προστατεύει τους πρώτους και τιμωρεί τους δεύτερους, τους πολλούς, ιδιαίτερα όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη. Θα θέλαμε να είχαμε το χρόνο να αλλάξουμε το σύστημα, να εντοπίζει τον πλούτο εκεί που πραγματικά υπάρχει με πρώτο βήμα την εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου, για να μην επιβαρυνθούν οι πολλοί. Αυτός τον χρόνο όμως δεν τον είχαμε. Δεν υπήρχε χρόνος. Και δεν υπήρχε εξαιτίας των εγκλημάτων της προηγούμενης κυβέρνησης που άφησε τη χώρα έρμαιο στη λυσσαλέα επίθεση των κερδοσκόπων.
-Ταυτόχρονα, αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε πλευρές του προγράμματός μας που έχουν σχέση με δημοσιονομικό κόστος, παροχές ή αυξήσεις, μέχρι η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, να βγει από την επιτήρηση και να επανακτήσει τη δυνατότητά της να καθορίζει το μέλλον της μόνη της, υπεύθυνα πια, χωρίς κανέναν επιτηρητή να εγκρίνει ή όχι όσα αποφασίζει.
-Οι σκληρές αποφάσεις που λάβαμε δεν ήταν επιλογή, ήταν αναγκαιότητα για να επιζήσουμε ως χώρα και είναι το τίμημα της δυσβάσταχτης κληρονομιάς μας.
http://epirus-ellas.blogspot.com 
kerkyraikialepou 

Frankfurter Allgemeine: «Οι Έλληνες θα ευγνωμονούν μια μέρα τον Παπανδρέου»


«Βήμα με βήμα ο Γιώργος Παπανδρέου απελευθερώνει την Ελλάδα από τα προβλήματα που είχαν συσσωρευθεί από τον προκάτοχό του, αλλά και από τον πατέρα του», αναφέρει σε σχόλιό της με τίτλο «Μια άλλη Ελλάδα» η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, σημειώνοντας ότι «μια μέρα οι Έλληνες θα τον ευγνωμονούν».

Στο ίδιο σχόλιο επισημαίνεται πως «αν και παραμένει ο κίνδυνος -παρά τις όποιες βαθιές μεταρρυθμίσεις- να μην κατορθώσει η Ελλάδα να εξυπηρετήσει τελικά το χρέος της, η Ελλάδα του 2010 δεν φαίνεται πια να έχει και μεγάλη σχέση με εκείνη τη χώρα, όπου κυριαρχούσε η στασιμότητα και το ρουσφέτι. Αυτό προκύπτει και από την….. αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε η απεργία των φορτηγατζήδων. Υπάρχουν πολλά ‘κλειστά επαγγέλματα’ στην Ελλάδα που πρέπει να ανοίξουν. Ο κ. Παπανδρέου άφησε ήδη να εννοηθεί ότι οι όποιος απεργίες και σε άλλα προνομιούχα επαγγέλματα δεν πρόκειται να τον αποτρέψουν από την πορεία που ακολουθεί».

«Τέλος στην απεργία των φορτηγατζήδων στην Ελλάδα», «Πάλι βενζίνη στα πρατήρια» είναι μερικοί ακόμη από τους τίτλους του γερμανικού Τύπου για την απεργία των ιδιοκτητών ΦΔΧ.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε πρωτοσέλιδό της ρεπορτάζ επισημαίνει ότι «η απεργία προκάλεσε μεγάλη στενότητα στην προμήθεια καυσίμων».

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι «το Σαββατοκύριακο μετά από ειδική διάταξη της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Παπανδρέου ανέλαβε ο στρατός το έργο της προμήθειας με βενζίνη και πετρέλαιο στα νοσοκομεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας. Με τη συνοδεία της αστυνομίας εφοδιάστηκαν με καύσιμα πάνω από τα μισά πρατήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».

Σημειώνει ακόμη ότι «χιλιάδες τουρίστες παράτησαν τα νοικιασμένα αυτοκίνητά τους λόγω έλλειψης καυσίμων, ενώ άλλοι αναγκάστηκαν να μείνουν με τα τροχόσπιτά τους κοντά σε κάμπιγκ ή σε ξενοδοχεία».

Στο ίδιο ρεπορτάζ υπογραμμίζεται ότι «πριν από την επίσημη λήξη της απεργίας η διάθεση για συνέχισή της είχε ήδη μειωθεί, ορισμένοι μάλιστα ιδιοκτήτες βυτιοφόρων αποδέχθηκαν τη διάταξη πολιτικής επιστράτευσης της κυβέρνησης. Το σημαντικότερο: οι απεργοί δεν είχαν την υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας, διότι μεσούσης της τουριστικής περιόδου προκάλεσαν σοβαρές ζημίες σε έναν από τους λίγους πλέον αποδοτικούς κλάδους της οικονομίας, στον τουρισμό. Απελπισία προκάλεσε η απεργία και στους αγρότες, οι οποίοι φοβούνται τώρα μεγάλη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους, διότι σάπισαν δεκάδες τόνοι ροδάκινα που θα έπρεπε να είχαν μεταφερθεί στις βιομηχανίες κονσερβοποίησης. Αλλά και οι αγρότες είχαν χρησιμοποιήσει παρόμοιες μεθόδους στις αρχές του χρόνου .

Πηγή: Deutsche Welle
nafpliotis

Έληξε η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών

butioforo_sta_duilistiria_425x

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, στην έκτακτη γενική τους συνέλευση, αποφάσισαν  πριν από λίγο την αναστολή των κινητοποιήσεών τους.
Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη, διαδραμάτισαν οι προτάσεις που διατυπώθηκαν για αναστολή της απεργίας και άρση του μέτρου της επίταξης και της Πολιτικής Επιστράτευσης.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, προτάθηκε η αναστολή της απεργίας και η έναρξη νέου γύρου διαλόγου με την κυβέρνηση. 
foreignpress-gr 

Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω...

Γράφει ο Φώτης Π. Μπόμπολας
http://fotisbobolas.wordpress.com/  

Το νέο σύνθημα
της Νέας Δημοκρατίας…(;!!!)
  
“Αγαπητέ” Αντώνη Σαμαρά, με την προσπάθεια σου να προσεταιριστείς, υφαρπάξεις και καταχραστείς πρωτοβουλίες, κινήσεις, συνθήματα και προτάγματα της κοινωνίας των πολιτών (Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω!), γελοιοποιείς τον πολιτικό σου λόγο και αποστερείσαι από την τελευταία ρανίδα σοβαρότητας ως αρχηγός και ως πολιτικό κόμμα.
Οι καιροί έχουν αλλάξει και οι πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα, τις ηλικίες και τις προελεύσεις, έχουν ξεσκεπάσει οριστικά και αμετάκλητα το παιχνίδι των δυο κομμάτων που κατέστρεψαν την Ελλάδα.
Την Ελλάδα “ΣΑΣ” λοιπόν (δηλαδή την εξουσία της), με το ανεφάρμοστο και απαξιωμένο Σύνταγμα, τα προνόμια, την διαφθορά, την διαπλοκή, τα δισεκατομμύρια και τις πολυτελείς σας ζωές, τις δικές σας, των οικογενειών και των φίλων σας, ούτε θέλουμε, ούτε και μπορούμε να σας επιτρέψουμε να την “ξαναπάρετε” πίσω. Θα ήταν σαν να...
υπογράφαμε την θανατική μας καταδίκη, την δική μας και των παιδιών μας.
Οι πολίτες αυτής της κοινωνίας έχουμε άλλα σχέδια για την πατρίδα μας και θα την ξαναχτίσουμε κομμάτι κομμάτι, από τα ρημάδια που μας παραδώσατε… 
press-gr

Ντρέπεται ή όχι για το παρελθόν;


Επέμεινε και την περασμένη βδομάδα ο Α. Σαμαράς στον ισχυρισμό του ότι η σημερινή «Νέα Δημοκρατία» δεν έχει καμιά σχέση με την παλιά. Και πρόσθεσε για άλλη μία φορά ότι ο ίδιος δεν έχει ν’ απολογηθεί για τίποτα γιατί ουσιαστικά πρόκειται για δύο διαφορετικά κόμματα. Άρα ο νέος αρχηγός της συντηρητικής παράταξης ξεκάθαρα αποδέχεται ότι επί κυβερνήσεων Καραμανλή σημειώθηκαν γεγονότα και καταστάσεις που ο ίδιος δεν θέλει να φορτωθεί. Απορία: μπορεί να μας εξηγήσει ο Α. Σαμαράς ποια γεγονότα και ποιες καταστάσεις εννοεί;

Προσωπικά θα μπορούσα να παραθέσω καμιά τριανταριά, αλλά το πρόβλημα εν προκειμένω δεν είναι τι πιστεύω εγώ, αλλά τι εννοεί ο ίδιος ο Σαμαράς, μια και σύμφωνα με όσα διατείνονται αυτός και οι στενοί συνεργάτες του δεν έχει συμβεί τίποτα το μεμπτό στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή. ‘Η μήπως κάνω λάθος;
Σκάνδαλο περί το Βατοπέδι δεν υπάρχει, γιατί πρόκειται για σκευωρία του ΠΑΣΟΚ. Σκάνδαλο με τα ομόλογα δεν έχει διαπραχθεί διότι τα Ταμεία βγήκαν κερδισμένα. Το σκάνδαλο για τη Siemens δεν έχει σχέση με τη ΝΔ αλλά μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Στοιχεία που να εξαπάτησαν τους εταίρους μας δεν στάλθηκαν ποτέ από ελληνικές υπηρεσίες και η κατάσταση της οικονομίας μας είναι ελεεινή και τρισάθλια όχι επειδή οι νεοδημοκρατικές κυβερνήσεις αποδείχθηκαν ανίκανες, αλλά επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν κινήθηκε όσο σωστά και γρήγορα έπρεπε από τη στιγμή που ήρθε στην εξουσία.
Αν δεν κάνω λάθος (και δεν κάνω), αυτά είναι που λέει και ξαναλέει ο Σαμαράς και αυτά επαναλαμβάνουν και οι στενοί συνεργάτες του. Αλλά αν είναι έτσι, τότε γιατί επιμένει να μας λέει να μην τον ταυτίζουμε με την καραμανλική Νέα Δημοκρατία; Κανονικά θα έπρεπε να είναι τιμή του και καμάρι του που ηγείται ενός κόμματος το οποίο άσκησε επί πέντε χρόνια την εξουσία χωρίς, κατά την άποψή του, να έχει διαπράξει σκάνδαλα ή να έχει λόγους να ντρέπεται για πράξεις ή παραλείψεις μελών ή στελεχών του.
Αλλά ο Σαμαράς δεν θέλει να συνδέουμε τη σημερινή ΝΔ με την προηγούμενη. Γιατί δεν μας λέει τους συγκεκριμένους λόγους; Αν θέλει να τον παίρνουμε στα σοβαρά, μας το οφείλει.
Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος-Έθνος
pelasgia