Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΗΘΙΚΟΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ...

... ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας.

Να γιατί ο Σαμαράς "ανακάλυψε" πως υπεύθυνος για το Βατοπαίδι είναι ο ...Παπακωνσταντίνου.





Λοιπόν κ.Σαμαρά;

Πάλι την πάπια Πεκίνου θα  κάνετε;

ΥΓ. Τα αποσπάσματα της δικογραφίας απο το Zougla.gr
alekos 

ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΥΛΑΚΗ !...

Τουρισμός: την κάτσαμε την βάρκα...

Την κάτσαμε την "βαρκούλα", αφού από ναυαρχίδα της οικονομίας της χώρας, κατάντησε...βαρκούλα.
Φόβοι για νέα μεγάλη πτώση φέτος, έως και για 20% μιλάνε οι πιό τολμηροί. Δραματική προειδοποίηση για πτώση μεγαλύτερη του 10% (αν οι συγκρίσεις γίνονται πάντα σε σχέση με το πέρσι, τότε τα τελευταία χρόνια η πτώση σίγουρα έχει τέτοια νούμερα που καλύτερα ας μην τα σκεφτόμαστε) στον τουρισμό εφέτος στέλνουν προς την Κυβέρνηση οι φορείς του τουρισμού, ζητώντας να υπάρξει γενική κινητοποίηση προκειμένου να αναστραφεί έστω την τελευταία στιγμή το κλίμα για την Ελλάδα.
Η επί μήνες δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό και η οικονομική αβεβαιότητα που έχει περάσει προς τα έξω, έχουν μπλοκάρει τις κρατήσεις από Γερμανία και Βρετανία που είναι οι μεγάλες αγορές για την Ελλάδα.
Το κλίμα είναι έξω πολύ αρνητικό για την Ελλάδα καθώς έχει περάσει η εικόνα πως η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης.
Το πρόβλημα, ωστόσο, για την βαριά βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας παραμένει και γίνεται ολοένα και πιο δισεπίλυπτο. Αν οι εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για πτώση της κίνησης έως και 20% επιβεβαιωθούν στην πράξη, τότε είναι πολύ πιθανό μια σειρά από άλλους κρίσιμους δείκτες, όπως, για παράδειγμα, αυτός της ανεργίας να αυξηθεί κατακόρυφα.Το γεγονός επισημαίνουν σε κάθε ευκαιρία οι τουριστικοί παράγοντες όλης της χώρας στην κυβέρνηση, ενώ ήταν χαρακτηριστικό το SOS μήνυμα που εστάλη στον ίδιο τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, πριν από μόλις 15 μέρες. 

Σήμερα ο τελικός του Champions League Μπάγερν - Ιντερ

Μπαγερν και Ίντερ βρίσκονται σήμερα αντιμέτωπες στον τελικό του Champions League που γίνεται στην Μαδρίτη στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Δύο ομάδες με διαφορετική ποδοσφαιρική φιλοσοφία θα αναμετρηθούν για το βαρύτιμο τρόπαιο. Ενώ και οι δύο ομάδες στην χώρα τους έχουν κάνει το ντάμπλ και φυσικά ονειρεύονται το ιδανικό που είναι ένα τρέμπλ με την κατάκτηση του πιο σημαντικού τίτλου. Ο μεγάλος τελικός που αναμένεται να καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο θα ξεκινήσει στις 9.45 και θα μεταδοθεί από την ΝΕΤ , ενώ διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Άγγλος Χάουαρντ Γουέμπ.

Ταμειακές σε περίπτερα, καντίνες, λαϊκές

Σε εγκατάσταση ταμειακών μηχανών για την έκδοση αποδείξεων υποχρεούνται περιπτερούχοι, οι ιδιοκτήτες καντίνας και οι πωλητές αγροτικών προϊόντων.
Eγκύκλιοι που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών προβλέπουν πως από την 1η Ιουλίου 2010 οι εκμεταλλευτές περιπτέρων, οι εκμεταλλευτές κινητής καντίνας, αλλά και οι
επιτηδευματίες που διαθέτουν λιανικώς στο κοινό εφημερίδες, περιοδικά, κάρτες σταθερής τηλεφωνίας και κάρτες ανανέωσης χρόνου κινητής τηλεφωνίας, θα υποχρεούνται να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης αγαθών ή αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.
Την ίδια στιγμή, αποδείξεις θα εκδίδουν από την 1η Οκτωβρίου 2010 και οι πωλητές οπωρολαχανικών, νωπών αλιευμάτων και λοιπών αγροτικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στις κινητές λαϊκές αγορές ή πλανοδίως.
Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται και οι αγρότες που τα προϊόντα παραγωγής τους διατίθενται στις λαϊκές αγορές.
Η διευκρίνιση αυτή ικανοποιεί το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών, η οποία είχε ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να μην εξαιρέσει από τη φορολόγηση μέσω ταμειακών μηχανών και τους παραγωγούς λαϊκών αγορών.
Θετικά αποτιμά η πλειοψηφία των περιπτερούχων το μέτρο των ταμειακών μηχανών, καθώς θα δώσει την δυνατότητα στα περίπτερα να υπάγονται στις επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ αλλά και στα προγράμματα του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων.
Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα, το καθεστώς φορολογήσεως των περίπου 13.500 περιπτέρων, γινόταν μέσω της τήρησης βιβλίων αγορών.

Απεγνωσμένη αισιοδοξία


«ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ
ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΓΗ» ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΜΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΗ
ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΑΣ ΤΟΥΣ
ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ
ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ, ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ,
ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΑ ΦΩΤΑ
ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ 
Σε περιόδους πρωτοφανούς αβεβαιότητας και εγγενούς αστάθειας, οι άνθρωποι αισθάνονται ζαλισμένοι και αλαφιασμένοι, όχι μόνο από τις παρούσες δυσκολίες αλλά και από τις άδηλες προοπτικές. Οταν μάλιστα η καθημερινότητα βομβαρδίζεται από ακατάληπτους αριθμούς και όρους, όταν η σωματική και λεκτική βία έχει γίνει ρουτίνα, όταν το μέλλον τρομοκρατεί το παρόν, τότε οι καταστροφικές προφητείες δημιουργούν τους όρους αυτοεκπλήρωσής τους. Γιατί τότε τροφοδοτούνται όλες οι ανορθολογικές συμπεριφορές, χάνεται η δυνατότητα συλλογικής προσπάθειας και αλληλεγγύης, ξεσπάει ο πόλεμος όλων εναντίον όλων. Σε ένα τέτοιο κλίμα όλα τα σενάρια μοιάζουν πιθανά. Ευτυχώς, σήμερα φαίνεται να ατονεί η απήχηση την οποία είχαν τις τελευταίες εβδομάδες σενάρια που διαφήμιζαν την «οικειοθελή χρεοκοπία» ως την πλέον συμφέρουσα λύση. Διατυπώνονταν πρωτίστως από διεθνείς παράγοντες με κερδοσκοπικές προθέσεις ή με χρόνια καχυποψία προς τη δυνατότητα επιβίωσης του ευρώ, και συμπληρώνονταν από εγχώριες φωνές «αντιιμπεριαλιστικής» και «αντικαπιταλιστικής» κατεύθυνσης. Στα αυτιά των απλών ανθρώπων ακουγόταν ωραίο: να «φεσώσουμε τις τράπεζες» που μας δάνεισαν αντί να πληρώνουμε εμείς. Χρειάστηκε χρόνος για να γίνει κατανοητό ότι η «οικειοθελής χρεοκοπία» θα είχε συντριπτικές συνέπειες στους πάντες και ιδίως στα αδύναμα στρώματα, τόσο οδυνηρές που να καθιστούν την απόπειρα αποφυγής της μονόδρομο. Πόσω μάλλον που το πρόβλημα του χρέους έχει γίνει ευρωπαϊκό και διεθνές, άρα μπορεί να τύχουμε σε κάποιες ευνοϊκές πολιτικές συγκυρίες που θα μας διευκολύνουν. Η πλειονότητα των πολιτών φαίνεται ότι αυθόρμητα ελπίζει πλέον στο μη χείρον. Το μη χείρον
Ποιο θα ήταν ένα ρεαλιστικό «μη χείρον» σενάριο για το προσεχές μέλλον; Πάνω- κάτω το εξής: μέσα στο επόμενο 12-15μηνο να έχουμε πείσει τους διεθνείς παράγοντες ότι κάναμε γενναίες προσπάθειες να πετύχουμε τους στόχους του Σταθεροποιητικού Προγράμματος, έστω και αν δεν το καταφέραμε απολύτως· να αξιοποιήσουμε τη νέα εμπιστοσύνη για να διαπραγματευτούμε (μικρές έστω) αλλαγές στο Σταθεροποιητικό, είτε για να γίνει ρεαλιστικότερο είτε για να βελτιώσει εμφανώς σκληρά μέτρα, π.χ. για τους μικροσυνταξιούχους· μετά δύο τρία χρόνια να εξεταστεί η περίπτωση συμφωνημένης επιμήκυνσης των χρόνων εξυπηρέτησης του χρέους· σε τρία τέσσερα χρόνια να μπορέσουμε να βγούμε ξανά στην ανοιχτή διεθνή κεφαλαιαγορά για περιορισμένο έστω δανεισμό, χωρίς την προστασία του «μηχανισμού στήριξης».

Αυτό είναι ένα πιθανό σενάριο το οποίο μπορεί να εικονογραφήσει την απόπειρα διάσωσης της χώρας μέσα στο επόμενο κρίσιμο διάστημα και να δώσει έτσι μορφή στις αναμονές των πολιτών. Περιγράφοντάς το, κάνοντάς το πιο συγκεκριμένο, διευκολύνεται η διαμόρφωση μιας πλειοψηφικής συλλογικής θέλησης για την επίτευξή του. Θέλησης που βασίζεται περισσότερο στην ανοχή και την αίσθηση της αναγκαιότητας. Αλλά η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί τώρα να ζητά περισσότερα. Αντιθέτως, πρέπει να δώσει γρήγορα εχέγγυα αποτελεσματικότητας για να διατηρήσει αυτό το κλίμα. Συχνά ακούμε το ερώτημα: πώς θα αντιδράσει η κοινωνία; Προς το παρόν έτσι αντιδρά η κοινωνία: δίνει χρόνο στην πολιτική ηγεσία. Εναπόκειται στην πολιτική ηγεσία να διατηρήσει αυτή τη συλλογική ανοχή.

Προϋποθέσεις
Το ανωτέρω σενάριο είναι ρεαλιστικό υπό προϋποθέσεις. Κατ΄ αρχάς διεθνείς. Θα πρέπει η παγκόσμια οικονομία να έχει αρχίσει να ανακάμπτει και να στέλνει εξωγενείς επεκτατικές ωθήσεις στην ελληνική οικονομία. Οι προβλέψεις δεν διαψεύδουν αυτή την προοπτική. Θα πρέπει επίσης το ευρώ και η ευρωζώνη να κατορθώσουν να σταθεροποιηθούν και να αποκαταστήσουν μια επαρκώς συντονισμένη οικονομική πολιτική. Αυτή η προϋπόθεση είναι σήμερα η πλέον επισφαλής και επικίνδυνη για το μέλλον της Ελλάδας.

Σε κάθε όμως περίπτωση, εμείς κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Οι προϋποθέσεις επιτυχίας του σεναρίου είναι κατ΄ εξοχήν εσωτερικές και πολιτικές. Θεωρητικά αυτές θα έπρεπε να αφορούν όλο το πολιτικο-κομματικό σύστημα. Δυστυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την κυβέρνηση και το κυβερνητικό κόμμα. Η αντιπολίτευση έδειξε σαφώς ότι ενδιαφέρεται μόνο για τη φθορά των κυβερνώντων. Οι αντιδράσεις της είναι απελπιστικά προβλέψιμες. Σαν να μην έχει μεσολαβήσει τίποτα και η Ελλάδα να περνά μια κανονική περίοδο. Η ομιλία του κ. Σαμαρά στην κρίσιμη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου για την αποδοχή του «μηχανισμού στήριξης», αποτέλεσε υπόδειγμα ευτελούς πολιτικαντισμού παλαιάς κοπής. Οπως και το επόμενο βήμα που θέλει να κάνει: να συντονίσει την τακτική του με τα κόμματα της παραδοσιακής Αριστεράς ώστε να πλαγιοκοπήσουν το ΠΑΣΟΚ αμφίπλευρα. Οπως στη δεκαετία του ΄90. Για τη Ν.Δ. του κ. Σαμαρά, η καλή εκδοχή είναι πως εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να αποτρέψει τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Η κακή εκδοχή είναι ότι μιζάρει στη χρεοκοπία της χώρας για να κερδίσει κάποιες εκλογές στο μέλλον. Τι χώρα θα παραλάβει; Ο Θεός κι η ψυχή του. Πάντως ο πολιτικαντισμός του παρόντος προδιαγράφει την ποιότητα του μέλλοντος.

Για τη Ν.Δ. του Αντ. Σαμαρά, η καλή εκδοχή είναι πως εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να αποτρέψει τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Η κακή εκδοχή είναι ότι μιζάρει στη χρεοκοπία της χώρας για να κερδίσει κάποιες εκλογές στο μέλλον 
tanea 

Στο pasok.gr οι υποψηφιότητες για τις δημοτικές εκλογές

Διαδικτυακά και με τη διαδικασία των προτάσεων και αυτοπροτάσεων που θα υποβληθούν σε ηλεκτρονική μορφή μόλις ψηφιστεί ο «Καλλικράτης» θα κατατεθούν στο ΠΑΣΟΚ οι υποψηφιότητες για τις θέσεις δημάρχων και περιφερειαρχών. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα διαρκέσει μία εβδομάδα και αμέσως μετά θα αρχίσει η αξιολόγηση των αιτήσεων με στόχο το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου να γίνει η επιλογή τουλάχιστον των 13 υποψηφίων περιφερειαρχών του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιπποκράτους το βασικό κριτήριο για την επιλογή των προσώπων που θα διεκδικήσουν τις περιφέρειες της χώρας θα είναι η αναγνωρισιμότητά τους όχι όμως μόνο στους νομούς από τους οποίους κατάγονται αλλά και στους γύρω. Για παράδειγμα, σύμφωνα με προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το πρόσωπο που θα διεκδικήσει την περιφέρεια Ιονίων και κατάγεται από την Κέρκυρα θα πρέπει να είναι αποδεκτό και στη Ζάκυνθο. Παράλληλα, σημαντικό κριτήριο για την επιλογή των υποψηφίων θα είναι η εμπειρία τους καθώς «θα κληθούν να διαχειριστούν σημαντικά θέματα, π.χ. ΕΣΠΑ, έργα και επενδύσεις». Παρ΄ όλα αυτά, τα πρόσωπα στα οποία προσανατολίζεται το ΠΑΣΟΚ βάσει των προσόντων τους θα επιδιωχθεί να μην είναι βουλευτές, νομάρχες ή ακόμη και υπουργοί.

Σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους δημάρχους στους δήμους που δεν αλλάζουν διοικητικά όρια θα επιλεγούν σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις τα ίδια πρόσωπα, εάν πρόκειται για ήδη εκλεγμένους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ. Στις περιπτώσεις δήμων που ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ και συνενώνονται με άλλους, οι οποίοι επίσης έχουν εκλεγμένους πράσινους δημάρχους, η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει είτε με προκριματικές εκλογές είτε με αποφάσεις των οργάνων κεντρικά και περιφερειακά. Ως ιδιαίτερες αντιμετωπίζονται από το ΠΑΣΟΚ οι περιπτώσεις δήμων στους οποίους έχουν εκλεγεί στελέχη του Κινήματος έπειτα από συνεργασία με τον Συνασπισμό. Γι΄ αυτούς τους δήμους θα πάρουμε «ειδικές αποφάσεις» λένε παράγοντες της Ιπποκράτους που γνωρίζουν τις εκπεφρασμένες αντιρρήσεις της Κουμουνδούρου για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Οι μεγάλοι δήμοι. Οι υποψηφιότητες στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά) θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης λίγο προτού κλείσουν οι λίστες. Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει με αξιώσεις την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ν.Δ., ενώ στον Πειραιά κατά πάσα πιθανότητα θα επιλεγεί εκ νέου ο Παναγιώτης Φασούλας.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να κατατεθούν στο ΠΑΣΟΚ και σε ηλεκτρονική διεύθυνση που θα ανακοινωθεί περί τα τέλη Μαΐου ώστε να αρχίσει η διαδικασία ξεσκαρταρίσματος από επιτροπή, την ευθύνη της οποίας έχει ο βουλευτής και έμπιστος συνεργάτης του Πρωθυπουργού Θανάσης Τσούρας. Στην ίδια επιτροπή θα συμμετέχουν και οι Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Λάμπρος Μίχος, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Δημήτρης Στεφάνου, Σωκράτης Ξυνίδης. 
tanea

Θα μπορούσε να λέει...

Αντώνης Σαμαράς: Σας παρουσιάζω το εγχειρίδιο που έγραψε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος για την καθοδήγηση των νέων ΔΑΠιτών και ΟΝΝΕΔιτών με τίτλο "πώς να βγάλεις λεφτά από τις φοιτητικές παρατάξεις"!
press-gr 

Οι κουρασμένοι‏...

”Κουράστηκα”, φέρεται να είπε ο Σωκράτης Κόκκαλης στο χθεσινό Δ.Σ. “Δεν μπορώ να βάζω λεφτά και να με βρίζουν”.
Μόνο που πρόεδρε το ”κοίτα πως κατάντησες τον Ολυμπιακό” δεν είναι βρισιά, αλλά κατάντια…
Τέλος πάντων. Μετά το Δ.Σ. έψαξα να βρω που πήγε ο πρόεδρος και ιδού… Πήγε να παίξει Pro με τον άλλο κουρασμένο.
KOURASMENOI_RED_DUCKLING_karamanlis_kokkalis
Φυσικά και έχουμε… ακούραστες διαστάσεις εδώ, γιατί η αγάπη μου για τον Ολυμπιακό δεν με κουράζει ποτέ!
papaki