Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Πάτος !!!


http://greki-gr.blogspot.com

Η σημασία της διάσκεψης της Κοπεγχάγης

Δεν θα έχει μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο η ΑΘήνα...

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο Δήμος Αθηναίων δεν θα στολίσει το μεγάλο δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος. Αντί για αυτό θα τοποθετηθούν 250 μικρά έλατα, τα οποία στη συνέχεια θα φυτευτούν σε πυρόπληκτες περιοχές. Εντωμεταξύ, στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, αποφασίστηκε η συγκρότηση μεικτής επιτροπής με αντικείμενο τα προβλήματα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα στην επιτροπή θα μετέχουν και μετανάστες. Αποφασίστηκε επίσης να γίνονται μεικτές περιπολίες στο κέντρο από αστυνομικούς και Δημοτική Αστυνομία.
http://trelospapagalos.blogspot.com

Ειρήνη είναι...

Ένας ακτιβιστής προκειμένου να περάσει το μήνυμα για παγκόσμια ειρήνη, ένωσε 3 αιώνιους εχθρούς και τους πήγε βόλτα. Ενα ποντίκι πάνω σε μια γάτα που κάθεται πάνω σε ένα σκύλο που περπατάει.


ta nea

Οι σφαίρες ΔΕΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ τη συνείδηση!

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό του Α.Τ. Εξαρχείων Κορκωνέα. Οι σφαίρες, εκείνο το βράδυ στα Εξάρχεια, δολοφόνησαν τον ανθό της ελληνικής κοινωνίας αποτελώντας παράλληλα την κορύφωση της κρατικής αυθαιρεσίας. Οι ευθύνες της τότε κυβέρνησης της ΝΔ για τις αιτίες που όπλισαν το χέρι του αστυνομικού είναι τεράστιες αφού επί των ημερών της η στοχοποίηση της νεολαίας και η άνθηση ακροδεξιών αντιλήψεων στα σώματα ασφαλείας ήταν καθημερινό φαινόμενο.
Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξη αποτελεί σημείο αναφοράς για την διασφάλιση τόσο των κοινωνικών ελευθεριών, όσο και των ατομικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Οι νέοι τον περασμένο Δεκέμβρη δεν εξεγέρθηκαν αναίτια. Η αντίδρασή τους ήταν απόρροια των συνθηκών της εργασιακής επισφάλειας των νέων εργαζομένων, της συρρίκνωσης και του αποκλεισμού της νεολαιίστικης έκφρασης, των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων.
Η κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 δεν αποτελεί παρελθόν ούτε όμως και επέτειο καθώς οι αιτίες που την προκάλεσαν δεν εξαλείφονται από τη μια μέρα στην άλλη. Τα γεγονότα βίας και επεισοδίων εκείνων των ημερών δεν μπορούν να επαναλαμβάνονται, επισκιάζοντας τους αγώνες της νεολαίας, εξυπηρετώντας όσους επιθυμούν μια νεολαία φοβική, άβουλη, σιωπηλή. Χωρίς να εισερχόμαστε στο χώρο της Δικαιοσύνης αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα του γεγονότος, κρίνουμε ως σημαντικό σημείο για την εμπέδωση ενός κράτους δικαίου το θέμα της δίκης των ενόχων για τη δολοφονία. Ζητάμε την διαλεύκανση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Ως Νεολαία ΠΑΣΟΚ συστρατευόμαστε με τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους εργαζόμενους και άνεργους της πατρίδας. Είμαστε παρόντες στις προκλήσεις της εποχής, έτοιμοι να μετατρέψουμε την οργή σε ελπίδα και δημιουργία. Επιδιώκουμε ένα κράτος πρόνοιας, μία κοινωνία αλληλεγγύης, μια νέα πολιτική κουλτούρα με επίκεντρο τον άνθρωπο. Η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των κοινωνικών ελευθεριών εξαρτάται από τον κάθε νέο αυτού του τόπου και βασίζεται στη δράση, στη συμμετοχή, στη θέληση για ζωή σε αξιοπρεπείς συνθήκες, στην αμφισβήτηση κάθε συντηρητικής νοοτροπίας. Το δίλημμα βίαιων ή ειρηνικών διαδηλώσεων δεν αποτελεί για εμάς δίλημμα ουσίας. Τόσο η ελπίδα όσο και η προσπάθεια για τη δημιουργία μιας κοινωνίας βασισμένης στην ανθρώπινη αλληλεγγύη για ένα κοινωνικό κράτος πρόνοιας, προϋποθέτει τη μαζική συμμετοχή των πολιτών. Η συμμετοχή στην παρούσα συγκυρία δεν χρειάζεται βίαια μέσα, αλλά συνείδηση, αξίες και ιδανικά.
Καλούμε κάθε νέο και νέα να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των ημερών, στην πορεία την Κυριακή 6/12 στα Προπύλαια στη 1:00 μ.μ. καθώς και τη Δευτέρα 7/12 στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12:00 στα Προπύλαια. Να κάνουμε την οργή ελπίδα, με όπλο τα όνειρά μας.
http://www.neolaia-pasok.gr/

Η τέλεια συνταξιοδότηση

Έξω από το Bristol Zoo της Αγγλίας υπάρχει ένα πάρκινγκ για 150 αυτοκίνητα και 8 λεωφορεία. Για 35 χρόνια, τα τέλη στάθμευσης του διαχειριζόταν ένας πολύ ευχάριστος υπάλληλος. Τα τέλη αυτά είναι £1 για τα αυτοκίνητα ($ 1,40), £5 για λεωφορεία (περίπου $ 7). Τότε, μια μέρα, μετά από 35 χρόνια που ποτέ δεν έλειψε μια ημέρα από την εργασία, πολύ απλά δεν ξαναεμφανίστηκε. Έτσι η Διαχείριση του ζωολογικού κήπου κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο και ζήτησε να τους στείλουνε άλλον υπάλληλο στάθμευσης. Το Συμβούλιο έκανε κάποια έρευνα και απάντησαν ότι το πάρκινγκ ήταν ευθύνη του ίδιου του ζωολογικού κήπου. Ο ζωολογικός κήπος ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι ο υπάλληλος ήταν υπάλληλος του Δήμου. Το Δημοτικό Συμβούλιο απάντησε, ότι ο υπάλληλος δεν υπήρξε ποτέ στην κατάσταση μισθοδοσίας του Δήμου. Εν τω μεταξύ, αραγμένος στη βίλα του, κάπου στις ακτές της Ισπανίας (ή κάποιο τέτοιο σενάριο), είναι ένας άνθρωπος που είχε προφανώς εγκαταστήσει ένα μηχάνημα εισιτήριων εντελώς μόνος του. Και στη συνέχεια, απλώς άρχισε να εμφανίζεται κάθε μέρα, μαζεύοντας τα τέλη στάθμευσης, υπολογίζεται περίπου 560 δολάρια την ημέρα - για 35 χρόνια. Υποθέτοντας 7 ημέρες την εβδομάδα, το ποσό αυτό ανέρχεται σε πάνω από 7 εκατομμύρια δολάρια! Και κανείς δεν γνωρίζει καν το όνομά του.
(*) Bernard Madoff: Χρηματιστηριακή απάτη $ 65 δις.

H Γκερέκου πήρε τον αθλητισμό ως υφυπουργός

Η Άντζελα Γκερέκου αναλαμβάνει - σύμφωνα με το ΦΕΚ - τον αθλητισμό μιας και όλοι κατάλαβαν μετά από 60 ημέρες ότι ο αθλητισμός δεν γίνεται να μην έχει τον υφυπουργό του. Βέβαια το ερώτημα είναι αν ξέρει η Γκερέκου και η απάντηση είναι όσο ξέρει ο Τόλης από Τρομπόνι! Αλλά έστω να υπάρχει κάποια υφυπουργός επικεφαλής. Πήρε αρμοδιότητες η τυχερή γιατί οι άλλοι υφυπουργοί ακόμα περιμένουν.
troktiko

Όλοι ένοχοι απέναντι στους νέους

Γράφει ο Γιάννης Γερονικολός
Προσπάθησα να αρχίσω το κείμενο αυτό με πάνω από δέκα διαφορετικούς τρόπους. Ήθελα να γράψω για τη μαύρη επέτειο από τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξη. Για τη σφαίρα του Ράμπο – ειδικού φρουρού, τις φωτιέςπου έκαιγαν επί μέρες στην Αθήνα, τις διαδηλώσεις και τους μαθητές, τα ΜΑΤ και τον Πάκη. Ήθελα να γράψω τι μας δίδαξε αυτή η θλιβερή ιστορία.Τι μάθαμε από αυτά και αν, σήμερα, θα τα αντιμετωπίζαμε διαφορετικά. Προσπάθησα να γράψω σαν ένας «πολίτικαλ κορέκτ» αντικειμενικός δημοσιογράφος. Και απέτυχα. Απέτυχα όχι απλά να γράψω ένα κείμενο ανεκτό, αλλά δεν μπόρεσα καν να ξεκινήσω να βάζω τις σκέψεις μου σε σειρά. Πώς μπορείς να προσεγγίσεις «αντικειμενικά» την εν ψυχρώ δολοφονία ενός παιδιού από ένα ένστολο όργανο της συντεταγμένης πολιτείας; Πώς γίνεται «εν ονόματι του νόμου» να παίρνει κάποιος ένστολος δολοφόνος τη ζωή ενός 16χρονου; Συγνώμη, αλλά όταν το χέρι του νόμου πράττει σανπιστολέρο της άγριας δύσης, τότε η απάντηση που θα λάβει είναι «ινδιάνικη»: φωτιά και τσεκούρι!
Όσο δε θεωρώ «λογικό» να σκοτώνει ένας ένστολος έναν πιτσιρικά, μόνο και μόνο επειδή έκανε το λάθος να πίνει καφέ στα Εξάρχεια και να τον στραβοκοιτάξει, άλλο τόσο θεωρώ παράλογο το να καεί το κέντρο της Αθήνας από μερικούς χουλιγκάνους. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον περσινό Δεκέμβρη, τα δύο αυτά γεγονότα συγχέονται. Δεν μπορείς να τα δεις απομονωμένα και να τα κρίνεις ξεχωριστά. Έχουμεδράση και αντίδραση και όπως μπορεί ακόμα και ένας μαθητής του γυμνασίου να βεβαιώσει, όσο πιο δυνατή η δράση τόσο πιο δυνατή θα είναι και η αντίδραση.
Από κει και πέρα το χάος! Σε μια υγιή αντίδραση της νεολαίας βρήκαν πεδίο δράσης «μαύρα» χουλιγκάνια, προσπάθησαν να καπελώσουν«ροζ» κομματάρχες, παράτησαν το τιμόνι ευθυνόφοβοι κυβερνήτες, έκαναν την πάπια γιαλαντζί αριστεροί, έδωσαν ρεπορτάζ «ενωμοτάρχες» δημοσιογράφοι, απολύθηκαν φωτορεπόρτερ που δημοσιοποίησαν καρέ που«δεν έπρεπε», έκλαψαν για κάποια τζάμια μίζερα «ανθρωπάκια»,αδελφοποιήθηκαν ΜΑΤ και Χρυσαυγήτες, γκετοποιήθηκαν τα Εξάρχεια και πήρε ποσοστά ο Καρατζαφέρης.
Έχω σπάσει πολλές φορές τα νεύρα μου προσπαθώντας να μιλήσω με πολιτικούς και δημοσιογράφους για το πώς είδαν εκείνα τα γεγονότα. Ή εγώ πέφτω πάντα στην περίπτωση, ή αν η ηλιθιότητα είναι μια φορά ανίκητη, γίνεται εκατό όταν παντρευτεί το συντηρητισμό. Ανεξαρτήτως κόμματος, μπλέ και πράσινοι «κόκκοι» της εξουσίας επιχειρούσαν – και προσπαθούν ακόμα -να με πείσουν ότι όλα έγιναν βάση σχεδίου (!) με το επιχείρημα ότιπολύ γρήγορα τη νύχτα της δολοφονίας άρχισαν τα πρώτα επεισόδια. Σα να λέμε ότι ο Αλέξης έστησε προβοκάτσια στην έννομο τάξη δίνοντας τη ζωή του. Για τέτοια ποσοστά βλακείας μιλάμε! Και αυτοί οι άνθρωποι είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των πολιτών ή διαμορφωτές της κοινής γνώμης… Πλην όμως είναι ως φαίνεται παντελώς άσχετοι και αποκομμένοι από τη νεολαία αλλά και από την τεχνολογία και τα social media.
Εφέτος τίποτα δεν είναι ίδιο παρά μόνον ο πόνος της μάνας. Η φωτιάτης κοινωνικής ανισότητας κάνει ακόμα το καζάνι να κοχλάζει και τίποτα δεν έχει αλλάξει ακόμα ούτε στην παιδεία, ούτε στην οικονομία, ούτε στην αστυνομία ή στην καθημερινότητα. Η περσινή έκρηξη όμως αποσυμπίεσετην οργή και έριξε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στις ενστάσεις της νέας γενιάς για τον κόσμο που θα τους παραδώσουμε. Όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει: «Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου… ήταν ένα δίδαγμα για όλους μας, πού μπορεί να οδηγήσει η αυθαιρεσία… Εκφράζω ακόμη μία φορά την πίστη μου και τις ενοχές μου απέναντι στην νέα γενιά, στην οποία χρωστάμε την εξασφάλιση μιας δικαιότερης κοινωνίας», τότε νομίζω ότι η κραυγή των νέων βρήκε κάποιαώτα ευήκοα. Μένει στην Πολιτεία να αποδείξει ότι αυτά δεν είναι κούφια λόγια για να γλυτώσει μερικές μολότωφ και κάποιες τζαμαρίες.
http://nafplios2009.blogspot.com

Θυμώστε γιατί …χανόμαστε

Όσοι υποφέρουν στο χώρο εργασίας τους και δεν αντιδρούν, κινδυνεύουν να υποστούν καρδιακή προσβολή ή να πεθάνουν από καρδιακά προβλήματα, δυο φορές περισσότερο από όσο αυτοί που ξεσπούν. Αυτό ανακάλυψαν οι επιστήμονες μετά από μακροχρόνια παρακολούθηση ομάδας εργαζομένων. Όσοι τα κρατάνε μέσα τους, υποφέρουν από υψηλή πίεση, καρδιοαγγειακά προβλήματα, και γενικά αρρωσταίνουν περισσότερο. Οι μηχανισμοί που επιδρούν, είναι ακόμη άγνωστοι, αλλά οι γιατροί πιστεύουν ότι ο θυμός που δεν βρίσκει διέξοδο υποσκάπτει την υγεία. Σουηδοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης ακολούθησαν 2.755 άρρενες εργαζόμενους από το 1993 έως το 2003. Τους μέτρησαν τη πίεση, τη σωματική μάζα, τα επίπεδα χοληστερόλης, και τους ρώτησαν για το πώς αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες στην εργασία τους. Κατέγραψαν τις μεθόδους που ακολουθούσαν οι συγκεκριμένοι άνδρες σε περίπτωση εργασιακής σύγκρουσης, και αν υπέφεραν από πονοκεφάλους ή άλλα συμπτώματα. Στα 10 χρόνια που μεσολάβησαν, σημειώθηκαν 47 θάνατοι λόγω καρδιακών νοσημάτων. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως αυτοί που δεν διοχέτευαν κατάλληλα το θυμό και την αγανάκτησή τους, αλλά τα κρατούσαν μέσα τους, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να υποφέρουν από καρδιακή νόσο.
http://www.antinews.gr

ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΣΕΞ, ΜΥΣΤΗΡΙΟ !

ΣΕ ΕΝΑ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ Ο ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΕΒΑΛΕ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ, ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡIΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝNΟΙΕΣ:

1. ΘΡΗΣΚΕΙΑ

2. ΣΕΞ

3. ΜΥΣΤΗΡΙΟ



ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ 17ΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ:


"ΘΕΕ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ !!! ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΑΡΑΓΕ;;;"

ΤΑ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ

Γρ.Ν/Ε ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - Χ.ΜΠΟΥΚΑΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ - ΜΕΡΟΣ ΙΙ

Ευθύς εξαρχής πρέπει να υπογραμμιστεί το θετικό πρόσημο της εφαρμογής του σχεδίου “Καποδίστριας Ι” του 1998. Ανεξάρτητα από επιμέρους λάθη σχεδιασμού, αποτέλεσε τομή στα αυτοδιοικητικά πράγματα της χώρας και έδωσε μια αποφασιστική ώθηση στο θεσμό της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης.
Αυτό βεβαίως αφορά πρωτίστως τα λεγόμενα ημιαστικά κέντρα και τις αγροτικές κοινότητες και λιγότερο τους μεγάλους Δήμους. Ανεξάρτητα από το βαθμό στήριξης του εγχειρήματος από τις κυβερνήσεις, πάντα κατώτερο από τις πραγματικές ανάγκες, αλλά και από την αξιοποίησή του από τους νέους Δημοτικούς άρχοντες, ο νέος θεσμός ενίσχυσε τον αυτοδιοικητικό λόγο και τις αντίστοιχες πολιτικές. Και μόνο το γεγονός ότι ως φιλοσοφία έχει υιοθετηθεί και από τη συντηρητική παράταξη, που τότε τον πολέμησε, δείχνει την ορθότητα της απόφασης.
Σήμερα το ερώτημα που τίθεται είναι με ποια κριτήρια επιχειρείται η περαιτέρω διεύρυνση των Δήμων. Πολύ περισσότερο όταν δεν έχει γίνει μια αξιολόγηση της λειτουργίας του θεσμού, δέκα χρόνια μετά την εφαρμογή του. Πέραν δηλαδή της εμπειρικής παρατήρησης “αδυναμιών” όπως μειωμένη χρηματοδότηση, ανεπάρκεια διοικητικών δομών, η ”λειτουργικότητα” του ”Καποδίστρια Ι” δεν έχει αιτιολογηθεί σοβαρά. Γιατί επί παραδείγματι ένας καποδιστριακός Δήμος που συνένωσε 10 Κοινότητες δεν τα πήγε καλά, θα τα καταφέρει αν συνενώσει 20 ή 25; Η πιθανή επίκληση δημιουργίας “οικονομιών κλίμακας” δεν μπορεί να σταθεί σοβαρά χωρίς τεκμηριωμένη μελέτη, πέραν του γεγονότος ότι η πολιτεία, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, δεν τήρησε μέχρι σήμερα τις συμβατικές της υποχρεώσεις από τον Καποδίστρια Ι.
Μια προσέγγιση που ουσιαστικά είναι ένας εξαρχής σχεδιασμός με “ντιρεκτίβα” τη μείωση του αριθμού των Δήμων στο 1/3 των υπαρχόντων, δεν είναι μόνον αυθαίρετη, αλλά υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από ό,τι ο Καποδίστριας Ι. Η θέση ότι η χώρα μας “αντέχει” μόνο 350 Δήμους (μελέτη Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης), είναι δυσνόητη και δεν αντέχει σε εξηγήσιμη λογική. Με ποια συλλογιστική προκύπτει ο αριθμός των 350 Δήμων και όχι 470 ή 230 για παράδειγμα; Ποιο είναι το κριτήριο συνένωσης και εν τέλει μείωσης των Δήμων στον ανωτέρω αριθμό;
Φαίνεται ότι μας διαφεύγει το πρόβλημα της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την διοικητική μεταρρύθμιση ώστε να εξυπηρετούνται οι μηχανισμοί και οι αναπτυξιακές προοπτικές κάθε τοπικής κοινωνίας ταχύτερα, ασφαλέστερα και με μεγαλύτερη διαφάνεια.
Αυτός είναι ο κυρίαρχος λόγος που σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πληθυσμό και έκταση μικρότερη ή παρόμοια εκείνη της Ελλάδας λειτουργούν πολλαπλάσιοι των προτεινόμενων Δήμων στην πατρίδα μας χωρίς κανένα πρόβλημα ή προβληματισμό εφαρμογής αντίστοιχου σχεδίου ”Καποδίστρια”. Εξάλλου η σημερινή επιχειρούμενη διοικητική μεταρρύθμιση ασφαλώς δεν είναι της ίδιας τάξης εκείνης του 1998. Τότε συνενώθηκαν (κυρίως) κοινότητες για να αποτελέσουν Δήμο.
Τώρα η επιχειρούμενη αλλαγή είναι μόνον ποσοτική, στο μέτρο που υπάρχοντες Δήμοι συνενώνονται απλώς για να γίνουν λιγότεροι.
Μερικά και βασικά κριτήρια συνένωσης Δήμων, που ασφαλώς είναι δυνατόν να εμπλουτιστούν στον κοινωνικό διάλογο με τους αυτοδιοικητικούς, τους φορείς και τους πολίτες του Νομού:
Το πρώτο είναι η κοινότητα συμφερόντων των κατοίκων του που προκύπτει από τη δομή της τοπικής οικονομίας.
Δεύτερο κριτήριο, η μορφολογία του εδάφους. Η επικοινωνία των δημοτών είναι συνάρτηση απαραίτητων συγκοινωνιακών αξόνων.
Τρίτο κριτήριο είναι αυτό του τρόπου ζωής ή της τοπικής κουλτούρας που προκύπτει από τις καθημερινές συνήθειες “εκτός δουλειάς”.
Ένα τέταρτο, είναι η σχέση με το περιβάλλον που συνδέεται πρωταρχικά με τον χώρο, δομημένο και μη.
Άλλο κριτήριο που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη είναι το πλυθησμιακό. Μεγαλύτεροι, το δυνατόν ισόρροποι γεωγραφικά και πληθυσμιακά Δήμοι, θα δώσουν την ευκαιρία ανώτερης κλίμακας οικονομίας που θα τροφοδοτεί τον πληθυσμό του Δήμου.
Χρειάζεται προσοχή στην πιθανή ενίσχυση ακόμη περισσότερο περιφερειακών ανισορροπιών.
Μεγάλης αξίας είναι η δυνατότητα συμμετοχής των πολιτών στα τοπικά δρώμενα. Η έννοια του Δημότη διαφοροποιείται σαφώς (συμφέροντα, αντιλήψεις, συνήθειες) μεταξύ αστικών και αγροτικών πόλων, και αυτό είναι κάτι που επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψη και ασφαλώς δεν μπορεί να επιβληθεί “από τα πάνω”. Προφανώς υπάρχουν ή μπορεί να χρειαστούν κοινές λειτουργίες στην ευρύτερη περιοχή, δίκτυα υποδομών κυρίως, αυτές όμως αφενός καλύπτουν μόνο ένα μέρος των δραστηριοτήτων της αυτοδιοίκησης, αφετέρου μπορούν να αντιμετωπιστούν, πιθανόν και αποτελεσματικότερα, σε διαδημοτική βάση. Επομένως άλλης τάξης ζήτημα είναι η ενιαία αντιμετώπιση των βασικών προβλημάτων ενός Δήμου και άλλης η δομή της αυτοδιοίκησης σ’ αυτόν.
Τέλος ένα κρίσιμο ζήτημα αφορά τον ζητούμενο στρατηγικό αλλά και επιχειρησιακό σχεδιασμό των Δήμων για τα επόμενα χρόνια. Είναι σαφές ότι οι δυνατότητες και οι προοπτικές των Δήμων σχετίζονται με μια πολιτική εξωστρέφειας και έκθεσης στον ανταγωνισμό με τις απαραίτητες συμμαχίες, σε διαδημοτικό, σε εθνικό ακόμη και σε διεθνές επίπεδο. Αυτό συνεπάγεται επικέντρωση δυνάμεων και πόρων σε ανάλογη κατεύθυνση

(Άρθρα: Οικονόμου, Σιάκαρη, Συριτούδη )
ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

REMEMBER, REMEMBER THE 6TH OF DECEMBER...

Οι κάμερες ήδη έχουν πιάσει πόστα. Οι τηλεοπτικές εκπομπές ήδη έχουν ξεκινήσει αφιερώματα. Διάφοροι που ασχολούνται με αστυνομικά θέματα ξεσκονίζουν τα αρχεία τους ψάχνοντας για λεπτομέρειες του περσινού σκηνικού. Η αστυνομία τρέμει στην ιδέα νέου ολοκαυτώματος στην Αθήνα. Οι καταστηματάρχες παραγγέλνουν νέα οχυρώματα και υπογράφουν ασφαλιστικά μέτρα για τις βιτρίνες τους. Ακροδεξιοί και τρομολάγνοι που τόλμησαν να τα βάλουν ακόμη και με το χαμένο άδικα παιδί. Η πολιτική ηγεσία το θεωρεί μέτρο σύγκρισης με την προηγούμενη κυβέρνηση. Αντιεξουσιαστές (και μη) κάνουν τα σχέδιά τους και στήνουν στο μυαλό τους τα πρώτα οδοφράγματα. Όλοι προετοιμάζονται για την 6η Δεκεμβρίου. Εσύ θυμάσαι τι έγινε πριν έναν χρόνο; Μπορούσες να φανταστείς τι θα ακολουθούσε 2 μέρες μετά, όταν έπινες κάπου αμέριμνος τον καφέ σου ή έβλεπες τηλεόραση στις 4/12/08;

Ένα παιδί νεκρό. Ένα κτήνος με στολή. Μια σφαίρα ανάμεσά τους. Μετά φωτιές, σπασμένη μια πόλη, μυρωδιά καμένου και δακρυγόνα. Κυρίως ένα πλήγμα στην μακαριότητα όλων, μια κλωτσιά στα αχαμνά των κοιμισμένων συνειδήσεων. Η αυθαιρεσία ενός συστήματος που οπλίζει το χέρι ενός λειτουργού του (ακόμη κι ο μη ψυχολογικός έλεγχος του ειδικού φρουρού είναι αυθαιρεσία για να μην το πάω αλλού...), μια κοινωνία που ξαφνικά θυμάται πως έχει νέους που όμως τους κόβει τα όνειρά τους για να πετύχει τις ασήμαντες επιδιώξεις της. Κάποιοι φέτος επιζητούν δεύτερο γύρο...απ' όλες τις πλευρές και τα ΜΜΕ δημιουργούν το κατάλληλο pre-game show...αηδία. Δεν υπάρχει επανάσταση κατόπιν παραγγελίας, ούτε προγραμματισμού. Δεν πρέπει να μπούμε στην λογική ποιος είναι καλύτερος και ποιος χειρότερος για καμία κι από καμία πλευρά. Υπάρχουν αρκετοί που διψούν για αίμα. Δεν χρειάζεται να πέσει στην παγίδα τους κανένας. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε μια επέτειο από το πουθενά, ούτε να ηρωοποιήσουμε τον Αλέξη. Ας αφήσουμε στην ησυχία της και την οικογένειά του να επουλώσει τις πληγές. Αυτό που πρέπει όμως να κάνουμε είναι να ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ, να διατηρήσουμε την μνήμη μας γι' αυτό το γεγονός και μ' αφορμή αυτό, για όλο τον παρά φύση έρωτα που μας κάνει ένα σάπιο κατεστημένο εδώ και χρόνια. Ας μετατρέψουμε την μνήμη μας (που είναι το αδύνατο σημείο μας ως λαός) σε ηλεκτροσόκ για τους πολίτες του καναπέ.
http://nomoretrends.blogspot.com

O Ρώσσος πρόεδρος μετά το γεύμα των G8: KOΜMATIA!!!






ΤΑ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ