Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Roubini: Δώστε έξι μήνες περιθώριο στην Ελλάδα

http://www.medya365.com/haberresim/roubini-bursa-konferansini-erteledi.jpg

«Να δοθεί στην Ελλάδα περιθώριο έξι  μηνών από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της» δήλωσε  ο Nouriel Roubini σε συνέντευξή του στο αυστριακό περιοδικό Profil. Ο Roubini τόνισε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε μεθοδευμένη αναδιάρθρωση του χρέους σε περίπτωση που δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο» ενώ συμπλήρωσε ότι «η αναδιάρθρωση θα πρέπει να γίνει μέσω της ανταλλαγής παλαιών ομολόγων με νέα, τα οποία θα έχουν πιο μακροπρόθεσμη λήξη και χαμηλότερο επιτόκιο».
Τέλος, ο καθηγητής επεσήμανε ότι το αδύναμο ευρώ λειτουργεί υπέρ της Ελλάδας αν και πιστεύει ότι, σε δυο με τρία χρόνια, η αγορά θα «επιτεθεί» στο δολάριο.

Κάθαρση μέχρις... εσχάτων

thumb
Το σύστημα (πολιτικό- οικονομικό σε διαπλοκή) ήδη κόβει κομμάτια από τις σάρκες του σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την οργή που συσσωρεύεται. Τα πρωτοσέλιδα στήνουν «αγχόνες» προσφέροντας στον κόσμο «θεάματα» καθώς ο... άρτος  αρχίζει να γίνεται δυσεύρετος για ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού. Η διαχείριση της πείνας και της οργής είναι λοιπόν μια επιτακτική ανάγκη για το σύστημα. Θα τα καταφέρει; Θα ...τσιμπήσουμε;  Δύσκολο, γιατί στην κοινωνία περισσεύει η οργή.
Η οργή   ενδεχομένως,  δεν παράγει  προφανή πολιτικά αποτελέσματα. Υπό αυτήν την έννοια η κοινωνία, είναι ευάλωτη στους μηχανισμούς χειραγώγησης και τα επικοινωνιακά τρικ της εμφάνισης κάποιων επιφανών... υπόπτων οι οποίοι ενδεχομένως θα πληρώσουν δικαίως το μάρμαρο για να τη γλιτώσουν πολλοί... υπόλοιποι.
Η  μεθόδευση είναι προφανής: Στήνονται «αγχόνες» για να καταδικαστούν κάποιοι από τους φοροφυγάδες, και κάποιοι από τους δωρολήπτες πολιτικούς. Το θέμα μας όμως δεν είναι να την πληρώσουν δύο , πέντε, δέκα λαμόγια και να την γλιτώσουν τα υπόλοιπα. Η κάθαρση, για να είναι κάθαρση πρέπει να απαντήσει στα εξής πολύ απλά ερωτήματα:
Ποιοι τα πήραν
Από ποιούς τα πήραν
Πόσα πήραν
Για ποιο λόγο
Πόσο κόστισε (υπερτιμολογήσεις) στη χώρα  αυτό το αλισβερίσι.
Η δικαιοσύνη, προφανώς, είναι αυτή που θα αποφασίσει για την τιμωρία των ενόχων. Από την πλευρά της η οργισμένη κοινωνία θα προχωρήσει μέχρι τέλους: Εχει χρέος και τη δυνατότητα  να εξαφανίσει τους επίορκους από το πολιτικό προσκήνιο. Ολους! Τους ξέρουμε άλλωστε…
topontiki

Άνοιξε το iGamato.info

Hello! we are back!
Σε απάντηση όλων όσων γράφτηκαν, ακούστηκαν, διαδόθηκαν, και συζητήθηκαν ΝΑΙ όλα είναι αλήθεια το iGαμάτο είναι και πάλι εδώ!!!!!!!!!
Καλώς ορίσατε και πάλι στο ανανεωμένο iGamato.info

Η καθαρή θέση Καστανίδη οδηγεί Σημίτη και Καραμανλή στην Εξεταστική

Kastanidis1_200pxΕπιμένει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ.Καστανίδης ότι οι λόγοι που τον ώθησαν σε παραίτηση το 1997 από το υπουργείο Μεταφορών οφείλονταν σε θέματα διαφάνειας που αφορούσαν τις προμήθειες στο Δημόσιο.
Τον κ. Καστανίδη, ως γνωστόν, διαδέχθηκε στο υπουργείο Μεταφορών ο κ. Τ.Μαντέλης , ο οποίος υπέγραψε και όλες τις συμβάσεις της Siemens, όπως αναφέρθηκε κατά την εξέτασή του στην Εξεταστική Επιτροπή.
Σε σημερινή  συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Καστανίδης λέει για πρώτη φορά ότι παραιτήθηκε επειδή «ο πυρήνας της πολιτικής διαφωνίας ήταν η εμμονή μου να διαμορφωθεί ένα σύστημα κανόνων διαφάνειας στις προμήθειες και στα έργα του Δημοσίου υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής,κάτι που άλλωστε αποτελούσε προγραμματική μας δέσμευση»

Άρα θα πρέπει να κληθεί, και μάλιστα άμεσα ο αποδεχθείς την παραίτηση του κ. Καστανίδη, και εσπευσμένα τοποθετήσας τον Μαντέλη, πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης. Και να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του κατ' αρχήν. Απόφαση που οδήγησε στις απευθείας αναθέσεις - χωρίς διαγωνισμούς και με πλήρη αδιαφάνεια - στην Ζήμενς.
Έτσι οδηγήθηκαν τα 100.000.000 στα βαποράκια και στα λαμόγια (πρόσωπα ή κόμματα).
Έτσι φτάσαμε στην χρεοκοπία, και στις συντάξεις πείνας, στην ανεργία, στο ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας και στις μέρες οργής που έρχονται.
activistis 

Ισραηλινά πυρά εναντίον πλοιαρίου ανοιχτά της Γάζας


Πυρ εναντίον ενός πλοιαρίου που έπλεε στα ανοιχτά της Γάζας άνοιξαν άντρες του Ισραηλινού στρατού, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 4 Παλαιστίνιοι. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ισχυρίστηκε ότι οι άνδρες ήταν «ένοπλοι» και επιχειρούσαν να πραγματοποιήσουν «τρομοκρατική επίθεση».
Το πλοιάριο των Παλαιστινίων, που πιθανόν να ήταν ψαράδικο, δέχθηκε επίθεση από ισραηλινά φουσκωτά σκάφη και ελικόπτερα. Επέβαιναν σε αυτό 5 άνδρες. Τα πτώματά των 4 περισυνελέγησαν λίγο αργότερα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στη Γάζα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστεί και ο 5ος Παλαιστίνιος, που φέρεται να είναι επίσης νεκρός.
Στο μεταξύ, η Γαλλία πρότεινε επίσημα στο Ισραήλ, να αναλάβει η ΕΕ να κάνει τους ελέγχους σε πλοία που προσεγγίζουν τα παράλια της Λωρίδας της Γάζας, αλλά και στο πέρασμα της Ράφα, στη μεθόριο Γάζας κι Αιγύπτου, ενώ τόνισε να διεξαχθεί οπωσδήποτε μία διεθνής, αξιόπιστη όσο και διαφανής έρευνα, για την πολύνεκρη καταδρομική επιχείρηση του Ισραήλ στο τουρκικό πλοίο «Mavi Marmara», μέλος του «Στόλου της Ελευθερίας».
Υπενθυμίζεται ότι από την αιματηρή επέμβαση του ισραηλινού στρατού στο «Mavi Marmara», τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 9 Τούρκοι ακτιβιστές.
Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα στέλνει το Ιράν
Δύο πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα αναμένεται να στείλει η ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Όπως δήλωσε ο διευθυντής του διεθνούς τμήματος της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου Αμπντολραούφ Αντιμπζαντέχ, «το ένα πλοίο θα μεταφέρει δώρα του ιρανικού λαού, κυρίως φάρμακα και τρόφιμα και το άλλο πλοίο εθελοντές της Ερυθράς Ημισελήνου».
Στο μεταξύ, κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε χθες ότι οι Φρουροί της Επανάστασης, ενδέχεται να συνοδεύσουν τη νηοπομπή με την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, αν ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δώσει σχετική εντολή.
tvxs.gr  

Αστειότητες

To τελευταίο που με καίει τις δύσκολες ώρες που περνάει η Ελλάδα είναι να υποστηρίξω τον Ξυνίδη και τον κάθε Ξυνίδη.
Παρακολουθώ όμως με βαθιά θλίψη την προκλητικά άθλια στάση που τηρεί η Νέα Δημοκρατία απέναντι στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει μέχρι σήμερα ζητήσει για το σκάνδαλο αυτό τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον...Γιώργο Παπακωνσταντίνου ενώ αγνοεί κάθε ευθύνη των υπουργών των κυβερνήσεων Καραμανλή. Ο κόσμος γελάει μαζί τους, κυρίως για να μην κλαίει. Όσο για τον Ξυνίδη, τι να πω...
Τον άνθρωπο δεν τον γνωρίζω. Άκουσα για πρώτη φορά του όνομα του σε ρεπορτάζ του τύπου "ο βουλευτής Ξάνθης κ.Ξυνίδης αποκάλυψε για το Βατοπαίδι" κτλ. Σήμερα, κάποιοι προσπαθούν να μας τον παρουσιάσουν ως ένοχο! 
Τι να πω! Ο Γιώργος Κρόγιας που τα ξέρει καλύτερα εξηγεί κάποια πράγματα εδώ. Με αυτά και με αυτά, σταματά η λογική. Λυπάμαι πολύ για αυτή τη χώρα...

Βρήκαν λαβράκια στα τελωνεία

▅Δ. Γεωργακόπουλος. Η έφοδος  του γενικού γραμματέα  του υπουργείου Οικονομικών  στο τελωνείο Πειραιά έβγαλε  λαβράκι  Τάξη στο χάος των τελωνείων επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών μετά τον εντοπισμό υποθέσεων που στερούν εκατοντάδες εκατομμύρια φόρων και δασμών από το Δημόσιο. Μόνο στο τελωνείο Πειραιά, οι φάκελοι με τις εκκρεμείς υποθέσεις στο δικαστικό τμήμα σχηματίζουν βουνό και τα εκκρεμή έσοδα φτάνουν τα 890 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά στα τελωνεία της χώρας οι εκκρεμότητες ανέρχονται σε αρκετά δισ. ευρώ.

Σε άλλο τελωνείο εξετάζονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πέρασαν στη χώρα 435 πολυτελή αυτοκίνητα, από Πόρσε και Μαζεράτι έως Φεράρι, τα οποία εισήχθησαν από εταιρεία-μαϊμού. Πλήγμα αποτελεί και το λαθρεμπόριο ναυτιλιακών καυσίμων από το οποίο υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο το Δημόσιο χάνει 500- 700 εκατ. ευρώ. Εφοδος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλου στο τελωνείο Πειραιά έβγαλε λαβράκι. Διαπιστώθηκε ότι στο δικαστικό τμήμα του τελωνείου λιμνάζουν 8.500 υποθέσεις ύψους 890 εκατ. ευρώ και ουδείς γνωρίζει ούτε τι ακριβώς αφορούν ούτε πόσα χρόνια εκκρεμότητας μετρούν.

Για το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης, ο κ. Γεωργακόπουλος έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Προσωπικού του υπουργείου Οικονομικών να συγκροτηθεί 15μελές συνεργείο, το οποίο θα εξετάσει μία προς μία τις υποθέσεις ώστε να μην παραγραφούν. Ανάλογες καταστάσεις διαπιστώνει το υπουργείο Οικονομικών στο σύνολο των τελωνείων της χώρας, όπου η αποδιοργάνωση των προηγούμενων ετών εξακολουθεί να δίνει ηχηρό «παρών» και οι υποθέσεις σε εκκρεμότητα αντιπροσωπεύουν ποσά πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Εταιρεία-μαϊμού
Σε άλλο τελωνείο διαπιστώθηκαν 435 υποθέσεις εισαγωγών πολυτελών αυτοκινήτων από εταιρεία-μαϊμού. Οι εισαγωγές έγιναν κανονικά και οι εκτελωνισμοί προχώρησαν χωρίς ουδείς να ελέγξει αν υπάρχει πραγματικά η εταιρεία που έκανε την εισαγωγή. Τελικά, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία υπάρχει μόνο στα χαρτιά και τώρα οι αγοραστές των αυτοκινήτων βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση. Σε πρώτη φάση, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τις ακριβείς συνθήκες εκτελωνισμού, τους δασμούς και τους φόρους που πληρώθηκαν ή όχι και έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνει διασταύρωση των στοιχείων των αγοραστών. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και το υπουργείο Οικονομικών υπόσχεται άμεσα αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα, χαοτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο της διακίνησης ναυτιλιακού πετρελαίου. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργακόπουλο, το Δημόσιο χάνει κάθε χρόνο φόρους 500- 700 εκατ. ευρώ από το λαθρεμπόριο καυσίμων, όπου τα περιθώρια εικονικών εφοδιασμών πλοίων με ναυτιλιακό πετρέλαιο είναι πολύ μεγάλα, λόγω έλλειψης ελέγχων, όπως και οι δυνατότητες διάθεσης του πετρελαίου αυτού ως πετρέλαιο κίνησης με πολλαπλάσιους φόρους στη συνέχεια.

Εφοδο σε Εφορία
Χάος καταγράφεται και στο μέτωπο των εξαγωγών, με το υπουργείο Οικονομικών να αιτιολογεί και σε αυτή τη βάση την απόφαση για πάγωμα επιστροφών ΦΠΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου, αν δεν έχει προηγηθεί έλεγχος. «Δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ εφοριών και τελωνείων, μπορεί να πιστοποιείται μια εξαγωγή από το τελωνείο η οποία να είναι εικονική πέρα για πέρα, αλλά η Εφορία επιστρέφει τον ΦΠΑ», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Γεωργακόπουλος, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να βάλει τάξη τόσο στα τελωνεία όσο και τις εφορίες. Σήμερα μάλιστα προετοιμάζεται να κάνει έφοδο σε συγκεκριμένη Εφορία, για την οποία έχει πληροφορίες ότι οι υπάλληλοι σχολούν σε καθημερινή βάση στις 12 το μεσημέρι, με την πλήρη ανοχή του προϊσταμένου...
ΤΑ ΝΕΑ

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ !...

Παραίτηση Κουβέλη,οριστική διάσπαση στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α


Μετά τα όσα έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΝ όπου επανεξελέγη μεν ο κύριος Τσίπρας αλλά η Ανανεωτική Πτέρυγα αποχώρησε οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.
Ο Φώτης Κουβέλης με δηλώσεις του πριν από λίγο στο ΘΕΜΑ 98,9 είπε ότι δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να είναι  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα τη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Δεν απέκλεισε δε την αποχώρηση τεσσάρων συνολικά βουλευτών από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α!
Ολα δείχνουν ότι η ρήξη είναι αναπόφευκτη και οριστική.
Κι εδώ οι δηλώσεις του κυρίου Κουβέλη στο ΣΚΑΪ 
zeidoron 

Κωδικός: «Ξυνίστε τις Εξεταστικές»!

Θερμό στιγμιότυπο του Γιώργου Παπανδρέου με τον Σωκράτη Ξυνίδη, πριν από τη  συνεδρίαση του Εθνικού  Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος  Γιώργος Πεταλωτής που ρωτήθηκε σχετικά με την «υπόθεση Ξυνίδη» υποστήριξε  ότι «δεν τίθεται θέμα για τον  γραμματέα του ΠΑΣΟΚ» και  πρόσθεσε ότι οι εξηγήσεις  που έδωσε «κρίθηκαν επαρκείς». Ταυτόχρονα από το  ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνουν σε  όλους τους τόνους τη θέση  του προέδρου για «όλα στο  φως» και ότι «δεν πρόκειται  να κάνει πίσω με τίποτε σε  ό,τι αφορά τα θέματα διαφάνειας»   Για συντονισμένη προσπάθεια να απαξιωθούν οι Εξεταστικές Επιτροπές και για απόπειρα συμψηφισμού των εμπλεκομένων στα σκάνδαλα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, καταγγέλλει η κυβέρνηση τη Ρηγίλλης.
Μια σειρά στοιχείων, αλλά και ενδείξεων που διαθέτει η κυβέρνηση, δείχνουν- σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης- ότι όλη η προσπάθεια τώρα της Νέας Δημοκρατίας στρέφεται στο πώς θα απαξιωθούν οι Εξεταστικές Επιτροπές, ώστε να ακυρωθούν οι Εξεταστικές που έρχονται, και ειδικότερα αυτή για την οικονομία που αγγίζει τον πυρήνα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Κατά το ίδιο στέλεχος στη στρατηγική της Ρηγίλλης συμπεριλαμβάνεται επίσης ο συμψηφισμός των υπαρκτών και αποδεδειγμένων ευθυνών κυβερνητικών στελεχών της Ν.Δ. για τα διερευνώμενα σκάνδαλα της Siemens και της Μονής Βατοπεδίου. Για τον λόγο αυτό, εξηγεί, τις τελευταίες ημέρες η Ρηγίλλης επιχειρεί να βάλει στο κάδρο των σκανδάλων στελέχη που είτε δεν έχουν την παραμικρή συμμετοχή, όπως για παράδειγμα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, είτε από χθες τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκρ. Ξυνίδη.

Κομμένες οι δηλώσεις...
Ομως, κατά την κυβέρνηση, η βασική προσπάθεια της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, όπως φάνηκε και από χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, είναι η πλήρης απαξίωση των Εξεταστικών Επιτροπών. Για τον λόγο αυτό, και για να μην υπάρξουν στο μέλλον γκάφες τύπου «cabinet man», το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε από τα μέλη των Εξεταστικών Επιτροπών να περιορίσουν τις δημόσιες δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης και να μη συμβάλουν ακούσια στην προσπάθεια που καταβάλλει η αξιωματική αντιπολίτευση. Παράλληλα επαναλαμβάνεται σε όλους τους τόνους η θέση του Γ. Παπανδρέου για «όλα στο φως» και ότι «δεν πρόκειται να κάνει πίσω με τίποτε σε ό,τι αφορά τα θέματα διαφάνειας».

Από την πλευρά του, ο κ. Ξυνίδης με δήλωσή του απέδωσε τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή του το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, σε εκβιασμό που υπέστη με αφορμή τον «Καλλικράτη». Οπως ανέφερε, «η “εύρεση” και η ανάδειξη αυτού του πασίγνωστου και χρησιμοποιημένου κατ΄ επανάληψη στις δίκες μεταξύ Δημοσίου αλλά και φορέων της Ξάνθης με τη Μονή Βατοπεδίου δημοσίου εγγράφου τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, σχετίζεται άμεσα με εκβιασμό που μου τέθηκε προ ημερών στο γραφείο μου στην Ξάνθη, μεταξύ κατάθεσης και ψήφισης “Καλλικράτη”, προκειμένου να υπαναχωρήσω της άποψής μου για την πρωτεύουσα του Δήμου Αβδήρων. Οι διακομιστές των εκβιασμών που νόμιζαν ότι δήθεν είχαν στα χέρια τους κάτι που μου κάνει κακό, πήραν βέβαια την απάντησή τους σε απλή καθομιλουμένη». Και πρόσθεσε: «Είναι πράγματι απορίας άξιο πώς πιστεύουν κάποιοι ότι θα “με τελειώσουν”, όπως μου είπαν μέσω των μαντατοφόρων τους που με επισκέφτηκαν, με ένα θέμα που έχει αποτελέσει τον κύριο προσωπικό μου αγώνα αλλά και της οικογένειάς μου με τεράστιο κόστος αλλά και κοινωνική αναγνώριση και επιβράβευση».
Ο εκβιασμός του Ξυνίδη με αφορμή τον «Καλλικράτη»

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ τα όσα έχουν γίνει γνωστά αναφορικά με την καταγγελία του Σ. Ξυνίδη, στις 24 Μαΐου τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στην Ξάνθη, ο πρώην δήμαρχος Αβδήρων Δημ. Βουρβουκέλης, ψηφοφόρος και φίλος του, ο οποίος του έθεσε το θέμα της «μεταφοράς» της έδρας του Δήμου Αβδήρων στο μειονοτικό χωριό Γενισέα. Ο Δ. Βουρβουκέλης ζήτησε από τον Σ. Ξυνίδη να στηρίξει το αίτημα των κατοίκων των ιστορικών Αβδήρων να οριστεί ως έδρα του δήμου η πόλη τους. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να υπαναχωρήσει από τη θέση του και τότε, σύμφωνα με στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης που έδωσε το «παρών» στη συνάντηση, ο Δ. Βουρβουκέλης ανέφερε ότι βρήκε έξω από το σπίτι του έναν φάκελο που περιείχε τη γνωστή απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Πόρτο Λάγος για τον αποχαρακτηρισμό της νησίδας που τον εμπλέκει στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. «Στο λέω επειδή είσαι φίλος για το δικό σου το καλό και το καλό του ΠΑΣΟΚ και επειδή θα το βρεις μπροστά σου», ανέφερε ο Δ. Βουρβουκέλης. Το περιβάλλον του Σ. Ξυνίδη υποστηρίζει ότι διαθέτει και μαγνητοφωνημένη τη σχετική συνομιλία. Παρ΄ ότι αναζητήθηκε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί για να απαντήσει στο ερώτημα γιατί δεν κατήγγειλε τον εκβιασμό επί τόσες ημέρες και για το αν προτίθεται να το πράξει τώρα, έστω και εκ των υστέρων. Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής ανέφερε ότι κατά την άποψη του, μετά τη δήλωση Ξυνίδη, θα έπρεπε ίσως να υπάρξει αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης.
ΤΑ ΝΕΑ