Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Κέρκυρα. Το νόμιμο και το ηθικό μετά από ένα τραγικό τροχαίο με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία!



Με αίμα βάφτηκε, για ακόμη μια φορά, η άσφαλτος στην Κέρκυρα την Παρασκευή 26 Φλεβάρη στην περιοχή τοy 4ου χιλιομέτρου της επαρχιακής οδού Καρουσάδων - Σιδαρίου.
Δεν θα σταθώ στις συνθήκες και στην κατάσταση του οδικού δικτύου στο νησί αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω 2 σημεία της παραπάνω τραγικής περίπτωσης
http://kerkyraikialepou.blogspot.com/2010/02/blog-post_5733.html.
Πρώτον στο γεγονός ότι η τραγική οικογένεια θα αναγκαστεί να μεταφέρει το νεκρό στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων, με δικά της έξοδα, όπως τόσες άλλες τραγικές οικογένειες Κερκυραίων, τα τελευταία χρόνια, για τη διενέργεια νεκροψίας παρότι το συγκεκριμένο τμήμα στην Κέρκυρα, στα χαρτιά τουλάχιστον έχει τέσσερις υπαλλήλους!!!!!
Συνεχίζονται δηλαδή οι μεταφορές νεκρών στα Ιωάννινα !
Δεύτερον στο γεγονός ότι, παρόλο που ο οδηγός του αυτοκινήτου, αλβανικής καταγωγής, στερούνταν άδεια ικανότητας οδηγήσεως, αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα υπηρεσίας.
Δηλαδή ο οδηγός του αυτοκινήτου παρόλο που δεν είχε δίπλωμα και ενεπλάκη σε τροχαίο με ένα νεκρό και ένα σοβαρά τραυματία δεν έμεινε ούτε καν 24 ώρες σε κράτηση!
Δεν γνωρίζω τους νόμους και δεν με ενδιαφέρει το νόμιμο των 2 παραπάνω γεγονότων , τα οποία όμως στερούνται ηθικής.
Τελειώνοντας όταν οριστεί δικάσιμος, τραβάτε ‘‘απέναντι’’ να τον βρείτε και να τον δικάσετε.
Αυτά τα λίγα από την βορειοδυτική περιφέρεια του Ελλαδιστάν!!!

Κερκυραϊκή Αλεπού


http://kerkyraikialepou.blogspot.com/2010/02/blog-post_2890.html

Το πορτογαλικό δεκανίκι της ΝΔ


ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ πορεύθηκαν επί περίπου μία εξαετία (2003-2009) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με τον τέως πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή. Ο πορτογάλος συντηρητικός πολιτικός αποτέλεσε τον καλύτερο σύμμαχο για τη «γαλάζια» διακυβέρνηση του κ. Καραμανλή και τον βοήθησε με
κάθε τρόπο. Στενός φίλος του κ. Καραμανλή, προσπάθησε όσο μπορούσε να σώσει την πολιτική τιμή της ΝΔ, σε σημείο που πολλές φορές προκάλεσε την έκρηξη του ΠαΣοΚ και προσωπικά του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Ο οικονομολόγος κ. Μπαρόζο ήταν αυτός που έκανε «πλάτες» στα greek statistics της κυβέρνησης Καραμανλή. Για την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Μπαρόζο παραμένει ακόμη και σήμερα
ένας πολύτιμος φίλος και αρωγός στην ενίσχυση της τρωθείσας εικόνας της ΝΔ λόγω της τραγικής κατάστασης των δημοσιονομικών που κληροδότησε στην κυβέρνηση του ΠαΣοΚ. Η συνάντηση του νέου προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά με τον κ. Μπαρόζο στις Βρυξέλλες, την περασμένη Πέμπτη, επιβεβαίωσε την αγαστή συνεργασία Ρηγίλλης και προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η οικονομική κρίση ανέδειξε το ελληνικό πρόβλημα και αποκάλυψε την ανοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό την προεδρία του κ. Μπαρόζο, στην πολιτική των κυβερνήσεων Καραμανλή. Το ΠαΣοΚ κατήγγειλε στατιστικές αλχημείες αλλά και τη διακριτική μεταχείριση που είχαν από τις Βρυξέλλες ο πρώην πρωθυπουργός και οι «γαλάζιοι» υπουργοί Οικονομίας, κυρίως ο κ. Γ. Αλογοσκούφης και δευτερευόντως ο κ. Ι. Παπαθανασίου.

Λόγω του χαλαρού ελέγχου των δημοσιονομικών στοιχείων επί ΝΔ ο κ. Καραμανλής δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερη πίεση, γι΄ αυτό και έπρεπε να βοηθήσει τον κ. Μπαρόζο. Ετσι στήριξε με σθένος τον πορτογάλο ομοϊδεάτη του τον περασμένο Ιούνιο, ώστε να ανανεωθεί η θητεία του. Για πολλούς ήταν ένα «συμβόλαιο τιμής». Από την πλευρά του ο κ. Μπαρόζο «εξαργύρωσε» τη στήριξη του κ. Καραμανλή με τον καλύτερο τρόπο. Με την άνοδο του ΠαΣοΚ στην εξουσία- που εναντιώθηκε με σφοδρότητα στη δεύτερη θητεία του- ξαφνικά ανακάλυψε τα σοβαρά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Η κάλυψη των κυβερνήσεων της ΝΔ από τον κ. Μπαρόζο εξόργισε τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος κατηγόρησε σε έντονο ύφος τον πρόεδρο της Κομισιόν ότι επί χρόνια άφηνε ανεξέλεγκτα τα δημοσιονομικά της Ελλάδας με αποτέλεσμα να φθάσουν στη σημερινή κατάσταση. Εξάλλου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνώριζε επακριβώς το μέγεθος του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους, αφού είχε ενημερώσει με εμπιστευτικό της έγγραφο τον κ. Καραμανλή.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαρόζο όταν βρίσκει ευκαιρία, και το κάνει αρκετά συχνά τελευταία, «πυροβολεί» την Ελλάδα και είναι ιδιαίτερα επιθετικός, εν αντιθέσει με τη στάση του επί κυβερνήσεων ΝΔ.

Ο κ. Μπαρόζο εξακολουθεί και σήμερα την ίδια τακτική, επικουρώντας τώρα τον κ. Σαμαρά. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι με τον πρόεδρο της ΝΔ έχει συνομιλήσει τηλεφωνικά τουλάχιστον τρεις φορές από την ημέρα της εκλογής του, ενώ όπως άφησε η Ρηγίλλης να διαρρεύσει πριν από λίγο καιρό, εκθείασε τον κ. Σαμαρά για την «υπεύθυνη αντιπολιτευτική στάση του». Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η στάση του να αποδεχθεί αμέσως το αίτημα του κ. Σαμαρά να συναντηθούν την περασμένη Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και, αφού ζήτησε «άμεση στήριξη της ελληνικής οικονομίας για το καλό της ίδιας της ευρωζώνης», επιχείρησε να κερδίσει επικοινωνιακούς πόντους με τις «πλάτες« του κ. Μπαρόζο λέγοντας: «Ηρθα στις Βρυξέλλες γιατί θέλω να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μου».

Η επίσκεψη αυτή δεν θα είναι η μόνη του κ. Σαμαρά στις Βρυξέλλες, ενώ και ο κ. Μπαρόζο δεν πρόκειται να αφήσει χωρίς στήριξη τη ΝΔ. Εξάλλου οι κκ. Σαμαράς και Μπαρόζο συνδέονται με παλιά φιλία, από την εποχή που ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν υπουργός Εξωτερικών. Στο παρελθόν ο κ. Μπαρόζο είχε φροντίσει πολλές φορές να ενισχύσει το προφίλ του κ. Καραμανλή, από την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός της Πορτογαλίας. Πολλοί θυμούνται την επίσκεψή του στην Κέρκυρα το 2003 για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ με τους Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Χοσέ Μαρία Αθνάρ πρωτοστάτησαν στην επιχείρηση στήριξης του κ. Καραμανλή λίγο πριν από την εκλογική νίκη της ΝΔ, τον Μάρτιο του 2004.

Oκ. Μπαρόζο ως πρωθυπουργός έκανε δημοσιονομική απογραφή, με αποτέλεσμα η χώρα του να γίνει η πρώτη στην ευρωζώνη που υπέστη κυρώσεις για την παραβίαση των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας. Η απογραφή οδήγησε την πορτογαλική Δεξιά στην ήττα τον Φεβρουάριο του 2005, αλλά είχε προλάβει να υιοθετήσει τη μέθοδο η κυβέρνηση Καραμανλή, με υπουργό Οικονομίας τον κ. Αλογοσκούφη. Η ήττα της Δεξιάς στην Πορτογαλία και η νίκη του Σοσιαλιστή, νυν πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες είχαν οδηγήσει τον κ. Παπανδρέου στην εξής δήλωση: «Δυστυχώς,τη μέθοδο της απογραφής υιοθέτησε στην Ελλάδα ο κ. Καραμανλής. Οι Πορτογάλοι έδωσαν απάντηση στην απογραφή Μπαρόζο».
ΤΟ ΒΗΜΑ

42 χρόνια ΠΑΚ...

«Ένα φάντασμα πλανάται πάνω απ’ την Ευρώπη. Ναι, αλλά και ένα ουράνιο τόξο, και το ΠΑΚ ήταν (είναι) ένα από τα χρώματα του φάσματός του.
Το κληροδοτούμε στους κάτωθι:
α). Στα νιάτα για να εμπνέονται, να αγωνίζονται και να ελπίζουν
β). Στο σύστημα για να φοβάται.»
Κώστας Τσίμας, Οκτώβρης 2001
«Η θύμηση του παρελθόντος μπορεί να είναι η απαρχή επικίνδυνων διαισθητικών γνώσεων και η παγιωμένη κοινωνία δείχνει να φοβάται τα’ ανατρεπτικά περιεχόμενα της μνήμης»
Herbert Marcuse (1898 – 1979)


Ρεαλισμός ή αποπροσανατολισμός;

Γράφαμε τις προάλλες ότι η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει τη σύσταση μιας Εξεταστικής Επιτροπής που θα ερευνήσει τα οικονομικά πεπραγμένα των τελευταίων 29(!) ετών είναι τουλάχιστον ανεφάρμοστη, αν όχι αστεία.

Κι εξηγούμαστε.

Είμαστε οι πρώτοι που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να ερευνηθούν τα αίτια της ελληνικής κρίσης σε βάθος χρόνου ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι τον οδήγησαν στην εξαθλίωση και την ανέχεια.

Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με τον τρόπο που προτείνει η Νέα Δημοκρατία!

Οι διεργασίες μιας Εξεταστικές Επιτροπής που θα ερευνήσει μια περίοδο 29 ετών θα κρατήσουν για τουλάχιστον 5-6 μήνες και κανείς δεν θα είναι εκεί για να τις παρακολουθήσει. Εξάλλου, οι πρωταγωνιστές της δεκαετίας του 1980 βρίσκονται σήμερα είτε στο Α' Νεκροταφείο είτε είναι από 75 ετών και πάνω! Σκεφθείτε μονάχα ότι ο Γεράσιμος Αρσένης είναι πλέον 79 ετών! Θα τον καλέσουν να καταθέσει; Κι αν αποδειχθεί ένοχος; Θα τον φυλακίσουν; Αστεία πράγματα...

Αν η Νέα Δημοκρατία ήθελε πραγματικά να...

...ερευνηθούν τα πως και τα γιατί της ελληνικής Οικονομίας, θα ζητούσε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από το 1996 κι έπειτα...

Εξάλλου, αυτό δεν φωνάζουν τόσα χρόνια τα στελέχη της; Την εποχή Σημίτη δεν καταγγέλλουν; Γιατί λοιπόν να ξεκινήσουμε από το 1981 κι όχι από τότε;

Γιατί πολύ απλά, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία διάθεση να ερευνηθούν τα πραγματικά αίτια της οικονομικής κρίσης της χώρας μας. Επιλέγει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τη διεξαγωγή μιας ατέλειωτης συζήτησης που δεν θα οδηγήσει πουθενά και φυσικά θα αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Κάποιοι δεν βάζουν μυαλό. Σε λίγο καιρό, το 35% θα μοιάζει μακρινό όνειρο για τη νέα Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά και των ομοίων του...
parapolitiki

Το μακρύ ζεϊμπέκικο του «αριστερού ΠαΣοΚ»

E ρε γλέντιααααααααααα
ΤΟ ΒΗΜΑ
«Σε τούτους τους δύσκολους καιρούς το μόνο που μας μένει είναι να καταφύγουμε στις μικροχαρές» είπε ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠαΣοΚ, πρώην συγκεντρωσιάρχης επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος και ήταν σαν να έδωσε το έναυσμα: τα μπουζούκια της Ιεράς οδού, εκεί όπου εμφανίζεται το δημοφιλές δίδυμο Πέγκυ Ζήνα και ΔημήτρηςΜητροπάνος... «κρατικοποιήθηκαν» ξαφνικά για λίγες ώρες, από την Πέμπτη το βράδυ ως το πρωί της περασμένης Παρασκευής. Ουρές τα βουλευτικά Lexus, Saab και Αudi έξω από το νυχτερινό κέντρο. Οι βουλευτές, βλέπετε, δεν πρόλαβαν να αλλάξουν τα αυτοκίνητά τους με άλλα μικρότερου κυβισμού. Οι παρκαδόροι, με δέκα ευρώ το αμάξι, χωρίς απόδειξη, έκαναν χρυσές δουλειές. Το ίδιο και οι λουλουδούδες...
Βουλευτές, πρώην υπουργοί, πρώην βουλευτές, νεοδιορισθέντες επικεφαλής (κρατικών) τραπεζών και οργανισμών, περιφερειάρχες, νομάρχες, δήμαρχοι, συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΠαΣοΚ, σύσσωμη σχεδόν η νεολαία του Κινήματος, ένας πρώην Πρόεδρος της Βουλής, ένας πρώην «τσάρος» της οικονομίας, ένας πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, σύμβουλοι, γενικοί γραμματείς- ορισμένοι προερχόμενοι από τη λεγόμενη δημόσια διαβούλευση-, αστυνομική φρουρά των πολιτικών και παρατρεχάμενοι «κατέλαβαν» σε μία και μόνη έφοδο το νυχτερινό κέντρο και το έριξαν, μεσούσης της κρίσεως, έξω. Η αλήθεια είναι ότι ορισμένοι το παραέριξαν έξω. Ξεφάντωσαν, τραγούδησαν, χόρεψαν ζεϊμπέκικα και ήπιαν και ένα ποτηράκι Βlack Label παραπάνω. Και όλα αυτά, όπως ειπώθηκε από τον κύριο ομιλητή αυτής της σεμνής και ταπεινής συγκέντρωσης, επειδή «το ΠαΣοΚ δεν έχει μάθει να είναι θεατής. Δεν έχει μάθει να σκύβει το κεφάλι».
«Μικροχαρά» χαρακτήρισε την εκδήλωση ο κ. Παναγιωτακόπουλος και φρόντισε σε αυτή τη «χαρά» του λεγόμενου παλαιού ΠαΣοΚ να «εισαγάγει» και έναν παλαίμαχο αρχηγό σοσιαλιστικού κόμματος από την Κύπρο, τον θρυλικό «γιατρό», πρώην πρόεδρο της Σοσιαλιστικής ΕΔΕΚ κ. Β. Λυσσαρίδη, 90 ετών, ο οποίος εμφανίστηκε στο νυχτερινό κέντρο με μαύρο δίκοχο, όπως αυτό που φορούσαν πάλαι ποτέ οι ηγέτες του Ανωτάτου Σοβιέτ στη Μόσχα, μόνο που αντί για γούνα γνήσιου και πανάκριβου αστραχάν των Σοβιετικών ο «γιατρός» προτίμησε κάτι σε συνθετικό. Και ο κ. Λυσσαρίδης ήταν πράγματι συγκινητικός, κυρίως όταν είπε με φωνή τρεμάμενη: «Μου ΄παν:Γιατί στα γεράματα αρνιέσαι την ανάπαυση; Απάντησα:Γιατί μόνο έτσι μπορώ να προσδοκώ την ανάσταση». Και ως ποιητής συμπλήρωσε: «Δώστε μου δέκα αιώνες ζωή. Δεν τις αλλάζω με μία ώρα αληθινής επανάστασης», ξεσηκώνοντας τον κόσμο που χειροκροτούσε παρατεταμένα.
Ηταν στις «μικροχαρές» του ΠαΣοΚ, στην Ιερά οδό, περί τα 2.500 άτομα, όση ήταν δηλαδή η χωρητικότητα του νυχτερινού κέντρου και στους τρεις... ορόφους που διέθετε. Καρφίτσα δεν έπεφτε. Ορισμένοι παρέμειναν και όρθιοι. Ο κ. Παναγιωτακόπουλος, με νωπή ακόμη την αντιπαράθεσή του με τον Γραμματέα του ΠαΣοΚ κ. Σ. Ξυνίδη, άφησε αρκετές αιχμές, χωρίς όμως να περάσει την «κόκκινη κομματική γραμμή», λέγοντας ότι «οι καιροί δεν συγχωρούν ούτε την αμηχανίαούτε την ολιγωρία» και ότι «οι καιροί απαιτούν αποφασιστικότητα και τόλμη». Εν συνεχεία επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του... «Δ Δ Ράιχ» σημειώνοντας: «Είναι παγκόσμιο. Δεν είναι μια χώρα, ένας άξονας, απέναντι στη δημοκρατία και στην ελευθερία. Είναι το κεφάλαιο χωρίς πατρίδα και οι κυβερνήτεςχωρίς όνομα. Επικεφαλής της επίθεσης εναντίον της χώρας μας είναι και πάλι η Γερμανία. Είναι οι ίδιοι αμετανόητοι που θεωρούν τη χώρα τους το άριο μέλος του κόσμου» είπε προκαλώντας χειροκροτήματα.
Το «όλον» ΠαΣοΚ δεν έδωσε το «παρών» στην Ιερά οδό. Τα κυβερνητικά στελέχη έμειναν μακριά, το ίδιο και οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Ηταν όμως εκεί- και μάλιστα από τους πρώτους- ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ.Κακλαμάνης (ο οποίος αποχώρησε αμέσως μετά την ομιλία του κ. Λυσσαρίδη και δεν έμεινε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Π.Ευθυμίου (ο οποίος επίσης αποχώρησε), ο κ. Γερ. Αρσένης χωρίς τη σύζυγό του Λούκα Κατσέλη (αλλά με την αδελφή της συζύγου του κυρία Νόρα Κατσέλη ), ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος (άκουσε ένα- δυο τραγούδια αλλά έφυγε νωρίς), ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Π. Κρητικός, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και Δημόσιας Διοίκησης κ. Κ. Σκανδαλίδης (ο οποίος τέτοιες ευκαιρίες δεν τις αφήνει συνήθως να πάνε χαμένες και έριξε ένα βαρύ ζεϊμπέκικο υπό τους ήχους του τραγουδιού «Ρόζα» ), ο κ. Π. Κουκουλόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Αργύρης, ο Γραμματέας της Νεολαίας του ΠαΣοΚ κ. Κ. Πανταζής. 
papatzides

«Για όλα φταίει (μόνο) το ΠαΣοΚ»

http://www.skai.gr/files/temp/C10D109EDBBD3D892F90D94D2A0E9067.jpgΑθωώνει πολιτικά τους πρώην πρωθυπουργούς κκ. Κ. Καραμανλή και Κ. Μητσοτάκη ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς για την οικονομική πολιτική που άσκησαν επί των κυβερνήσεών τους. Ο ένοχος για τον εκτροχιασμό των δημοσίων οικονομικών- του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους- εντοπίζεται από τον κ. Σαμαρά στις κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ τη δεκαετία του 1980 και δευτερευόντως στις κυβερνήσεις του κ. Κ. Σημίτη, όπως αποτυπώνεται στην πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε χθες στη Βουλή τη δική της πρόταση, ζητώντας να διερευνηθεί η πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών και της ποιότητας των δημοσιονομικών στοιχείων το χρονικό διάστημα από το 1981 ως και τον Φεβρουάριο του 2010.


Η υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ.Καραμανλή δεσπόζει στη δεύτερη θέση των ονομάτων των βουλευτών της ΝΔ που υπογράφουν την πρόταση του κόμματος για τη σύσταση Εξεταστικής, κάτω από αυτήν του κ. Σαμαρά. «Η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από την έρευνα και την αποκάλυψη της αλήθειας.Και ο κ.Καραμανλής στη ΝΔ ανήκει» τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Π.Παναγιωτόπουλος. Την πρόταση υπογράφει και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη , παρά τη διαφωνία της για τις εξεταστικές επιτροπές.

Ο κ. Σαμαράς είχε αποφασίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, παρά τα επικριτικά σχόλια για τον κ. Καραμανλή διαφόρων στελεχών και βουλευτών που ανήκουν στην ομάδα των υποστηρικτών του, να υποστηρίξει τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και να καλύψει πολιτικά το οικονομικό επιτελείο των κυβερνήσεων της ΝΔ. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας κ. Χρ.Σταϊκούρας, κατόπιν εντολών του κ. Σαμαρά, επικοινώνησε με τους πρώην υπουργούς Οικονομίας κκ. Γ.Αλογοσκούφη και Ι. Παπαντωνίου και συνεννοήθηκε για σημεία της πρότασης. Το ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την πρόταση είναι η στή ριξη προς τον κ. Μητσοτάκη, αφού στην πρόταση αναφέρεται ότι «από το 1990 ξεκίνησε μια συστηματική προσπάθεια αντιμετώπισης των ανισορροπιών και στρεβλώσεων της ελληνικής οικονομίας».

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι το ΠαΣοΚ με την πρότασή του επιδιώκει τη συσκότιση και την απόκρυψη της αλήθειας, το κατηγορεί για «προεκλογικά ψεύδη» και «υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα» και επισημαίνει ότι επιχειρείται η συγκάλυψη των κυβερνητικών ευθυνών, μετά την εκλογική νίκη του. Συγκεκριμένα χαρακτηρίζει «εμπαθή» την πρόταση του ΠαΣοΚ και επιμένει ότι «η αλήθεια δεν μπορεί να τεμαχίζεται, να συσκοτίζεται και να συγκαλύπτεται» .

Σκληρή κριτική ασκείται και στις κυβερνήσεις του κ. Σημίτη και υποστηρίζεται ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ κατάφεραν να μειώσουν το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ ως το ξέσπασμα της διεθνούς κρίσης. «Μετά το 2008 τα ελλείμματα πράγματι διευρύνθηκαν,κυρίως ως αποτέλεσμα της διεθνούς κρίσης» σημειώνεται στη «γαλάζια» πρόταση, «αθωώνοντας» και τους κκ. Αλογοσκούφη και Παπαθανασίου.

Ομολογεί αντιπερισπασμό
Στη Ρηγίλλης έχει εξεταστεί και η περίπτωση να αποσύρει η ΝΔ την πρότασή της, αν πράξει το ίδιο και το ΠαΣοΚ. «Ζητούμε από τον Πρωθυπουργό να ξανασκεφτεί και να αναθεωρήσει» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος και όταν ρωτήθηκε αν θα αποσυρθεί η πρόταση της ΝΔ, αν την αποσύρει και το ΠαΣοΚ, περιορίστηκε να πει: «Σε υποθετικά ερωτήματα δεν απαντώ. Αφήστε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει και βλέπουμε». Με την επιχειρηματολογία του κ. Παναγιωτόπουλου, ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία οι Εξεταστικές οδηγούν σε οξύτητα, ένταση, διχασμό και τον πολιτικό κόσμο σε αδιέξοδο, εικάζεται από πολλούς «γαλάζιους» βουλευτές ότι η ΝΔ, αν υποχωρήσει το ΠαΣοΚ, θα αποσύρει και αυτή την πρότασή της. «Αν συμβεί αυτό» λένε οι ίδιοι βουλευτές «θα επιβεβαιωθεί ότι η πρόταση της ΝΔ ήταν κίνηση αντιπερισπασμού και στη λογική “οφθαλμός αντί οφθαλμού”».

Σφάζονται στα Μανιάτικα
Νέα δεδομένα δημιουργεί στη μάχη για τον Δήμο Πειραιά η χθεσινή αθώωση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του πρώην βουλευτή της ΝΔ κ. Π. Μαντούβαλου, ο οποίος κατηγορούνταν για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα. Ο κ. Μαντούβαλος, όπως λέει ο ίδιος, θα αρχίσει να κινείται ως υποψήφιος δήμαρχος, αν και απέναντί του βρίσκεται ο βουλευτής Α΄ Πειραιώς της ΝΔ και γραμματέας Αυτοδιοίκησης κ. Β. Μιχαλολιάκος που επίσης ενδιαφέρεται για τον δήμο.

Ο παρασκηνιακός καβγάς έχει αρχίσει εδώ και πολλές εβδομάδες. Μάλιστα ο κ. Μαντούβαλος στο προσυνέδριο της ΝΔ στο ΣΕΦ την περασμένη Κυριακή κινούνταν με τον «αέρα» του υποψηφίου δημάρχου, γεγονός που δεν άφηνε ασχολίαστο ο κ. Μιχαλολιάκος. «Είναι ένα ακόμη επεισόδιο στη μανιάτικη βεντέτα που μαίνεται στην περιοχήεδώ και πολλά χρόνια» σημειώνουν χαρακτηριστικά στελέχη της ΝΔ. Ο κ. Μιχαλολιάκος σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα δηλώνει ουσιαστικά ότι αυτός θα είναι ο «εκλεκτός» της Ρηγίλλης. «Αν μου το ζητήσει ο Σαμαράς,θα είμαι υποψήφιος για τον Δήμο Πειραιά» λέει και αρνείται να σχολιάσει τον κ. Μαντούβαλο, προσπαθώντας να τον απαξιώσει πολιτικά.
http://www.tovima.gr/

Super League: Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3Σε θέση ισχύος βρίσκεται μετά την ολοκλήρωση των αγώνων του Σαββάτου (χωρίς να έχουν παίξει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός) ο ΠΑΟΚ, που πέρασε με το εντυπωσιακό 3-0 από τα Πηγάδια επί της Ξάνθης και σκαρφάλωσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο "δικέφαλος" πήγε με έναν και μοναδικό στόχο στην Ξάνθη και αυτός ήταν δεν ήταν άλλος από τη νίκη. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της και μόλις στο 7ο λεπτό προηγήθηκε με κεφαλιά του Βιεϊρίνια. Έξι λεπτά αργότερα ο Ίβιτς, με νέα κεφαλιά, έδωσε στον ΠΑΟΚ αέρα δύο τερμάτων, ενώ στο 66ο λεπτό ο Βιεϊρίνια και πάλι διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
http://www.sport24.gr

Κι όμως, τον είχαν ....βραβεύσει...

...ως "Πολιτικό της Χρονιάς" τον Γ. Αλογοσκούφη!!! Τι λένε, άραγε, φέτος; Δείτε το βίντεο...


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj46KG7baVuVPtTm-WlTUEYYukK8he115H45Rtjzsv5sPHYkq3NTzoJaslwsOmsP2t4U0FWU5hxA3b5Yz-xi-aUJ8VuJeatjK5w5AYQgazvjkLAa0UIIhsoac0_z-rzY905L3tRTFhowPE/s1600/%CE%91%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%9F%CE%A3%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%A6%CE%97%CE%A3.jpgΑπό τον Παν. Παππά

Κι όμως, τον είχαν βραβεύσει, τον κ. Αλογοσκούφη, ως τον "Πολιτικό της Χρονιάς" για το 2007!
Τι να λένε άραγε τώρα; Τι να λέει άραγε και ο κ. Κύρτσος φέτος;
Ο ίδιος ο κ. Αλογοσκούφης στο 4.07 του βίντεο λέει "στα νιάτα μου ποτέ δεν πίστευα ότι θα γίνω πολιτικός".
Το ότι τελικά έγινε ήταν για καλό ή για κακό;

Η φρίκη στο ...πιάτο σας!

Δείτε τι βρήκε ένας ανυποψίαστος πελάτης των McDonald στο ...πιάτο του!!


Ομογενής από τη Μελβούρνη κατέκτησε χρυσό στο Βανκούβερ

Ομογενής από τη Μελβούρνη κατέκτησε χρυσό στο Βανκούβερ

Την κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου στην Χειμερινή Ολυμπιάδα του Βανκούβερ πανηγυρίζει η Αυστραλία, αλλά και η ομογένεια.
Χρυσή ολυμπιονίκης στέφθηκε χθες η Λύδια Ιεροδιακόνου-Lassila, η οποία από την πλευρά του πατέρα της, Ευάγγελου Ιεροδιακόνου, κατάγεται από την Κύπρο.
Η 28χρονη σκιέρ (γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1982) πήρε την πρωτιά στο ελεύθερο εναέριο (freestyle aerial), με 214.74, βαθμούς. Στο ενεργητικό της δε έχει πολλές άλλες διακρίσεις από άλλους αγώνες σκι.
«Είμαι χαρούμενη με την επίδοσή μου σήμερα και έδειξα στον κόσμο ποιες πραγματικά είναι οι ικανότητές μου», είπε η αθλήτρια μετά τη νίκη της και πρόσθεσε: «τα έκανα όλα όπως ακριβώς τα σχεδιάσαμε με το προπονητικό επιτελείο μου».
Να αναφέρουμε ότι η Ιεροδιακόνου είχε λάβει μέρος στις Χειμερινές Ολυμπιάδες του Salt Lake City (είχε έρθει 8η) και εν συνεχεία του Τορίνο, όπου όμως τραυματίστηκε.
Την χρυσή Ολυμπιονίκη συνεχάρη ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ, λέγοντας πως έκανε όλη την χώρα υπερήφανη με την επίδοσή της.
Στην σταδιοδρομία της ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και άλλες ατυχίες, και αρκετοί σχολιαστές σήμερα στην Αυστραλία είπαν ότι αυτή η αθλήτρια οφείλει την επιτυχία στον Καναδά στην ισχυρή επιμονή και θέλησή της.
Τον Ιανουάριο του 2006 είχε καταλάβει την πρώτη θέση στο World Cup που έγινε στο Deer Valley, ενώ μεταξύ άλλων, ήταν νούμερο δύο στον κόσμο στο aerial ski, για τρεις συνεχείς περιόδους (2002/03, 2003/04, 2004/05).
Την σκιέρ, η οποία σήμερα αναδεικνύεται σε ηρωίδα από τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, έχει τιμήσει στο παρελθόν η Ομογένεια μέσω των οργανώσεών της, ενώ το 2004 ήταν ανάμεσα σε γνωστά ονόματα της παροικίας μας που κλήθηκαν να μεταφέρουν την Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, όταν εκείνη περιόδευσε τον Ιούνιο εκείνης της χρονιάς στην Αυστραλία.
http://www.sae.gr

Ερχονται τα δίκτυα LTE με ταχύτητες άνω των 100 Mbps

Πλησιάζει η ημέρα που θα τεθούν σε λειτουργία δίκτυα LTE, τα οποία θα προσφέρουν ταχύτητες διακίνησης δεδομένων που θα ξεπερνούν τα 100 Mbps! Οπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια του MWC, δίκτυα LTE έχουν τεθεί σε εμπορική λειτουργία -με περιορισμένη κάλυψη- σε Νορβηγία και Σουηδία και Χονγκ Κονγκ, ενώ προς το τέλος του 2010 αναμένεται να ακολουθήσει η αμερικανική Verizon Wireless με την επίσης αμερικανική AT&T να ακολουθεί στο 2011.
Στην Ευρώπη, οι μεγάλοι όμιλοι ετοιμάζονται να θέσουν σε λειτουργιά δίκτυα LTE το 2012. Μέχρι τότε, εταιρείες, όπως η T-Mobile, θα εκμεταλλευτούν στο μάξιμουμ τις δυνατότητες των υπαρχόντων δικτύων HSPA προσφέροντας ταχύτητες της τάξεως των 42 Mbps.
Στα αξιοσημείωτα του φετινού Mobile World Congress, όσον αφορά την Ελλάδα, ήταν η έντονη παρουσία εταιρειών από τη χώρα μας. Στο εκθεσιακό κέντρο της Βαρκελώνης έδωσαν το «παρών» η Intracom Telecom, η Intracom IT Services Middle East & Africa, η Velti, η Upstream, η Innova, η Globo, η Internet Q, η MobileFX και η Out There Media, η παρουσία των οποίων κρίνεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Σημειωτέον πως οι περισσότερες από τις ελληνικές εταιρείες που βρέθηκαν στην ισπανική πόλη δραστηριοποιούνται στον χώρο του μάρκετινγκ μέσω κινητών τηλεφώνων (mobile marketing), έναν από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς υψηλής τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο, στον οποίο η χώρα μας έχει ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία.
astrofegia