Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Μήπως για τη χρεοκοπία ευθυνόμαστε όλοι;

http://2.bp.blogspot.com/_l8w7RmIymxk/SwgCCIIHqRI/AAAAAAAACfk/0N57lQMy2DA/s400/Image.ashx.jpgΤΟ ίδιο παραμύθι συνεχίζεται – και θα συνεχίζεται για πολύ ακόμα: Η οικονομική κρίση έως χρεοκοπία της χώρας οφείλεται στους πολιτικούς – λαμόγια, που κατέκλεψαν τα πάντα!!!
Έτσι απλά… Ούτε το σπάταλο και παρασιτικό κράτος ευθύνεται, ούτε η κακή και ανεύθυνη διοίκηση. Μόνο οι «κλέφτες πολιτικοί» φταίνε!..
***
ΠΟΣΕΣ φορές κι αν δεν έγραψα ότι ευθύνες βαριές για το σημερινό κατάντημα έχουν και οι πολίτες αυτού του ταλαίπωρου τόπου…
…Οχι βέβαια ότι δεν υπάρχουν κλέφτες πολιτικοί αλλά και «νταβατζήδες». Αυτοί όμως αποτελούν μια κατηγορία της δημόσιας ζωής. Και σίγουρα δεν είναι κλέφτες όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί…
***
ΓΙΑ τη σημερινή ελληνική κατάντια –διάλυση του κράτους, χρέος 300 δισ. ευρώ, διαφθορά και ρεμούλα– ευθύνονται κατά το ήμισυ και οι πολίτες αυτού του τόπου. Και επειδή σε βλέπω, αναγνώστη, να δυσανασχετείς, θα αποδείξω τον ισχυρισμό μου με στοιχεία:
ΠΡΩΤΟΝ: Εσύ ψηφίζεις τους πολιτικούς κι εσύ τους εμπιστεύεσαι να διαχειρισθούν τα κοινά, μέχρι και την περιουσία σου. Και αυτό βέβαια είναι το λιγότερο…
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Εσύ, ο πολίτης, τους πιέζεις κατάφωρα να σου δίνουν τα πάντα, πέρα από τις στοιχειώδεις δυνατότητες που έχει αυτό το κράτος… Ετσι ο πολιτικός, με τον λαϊκισμό που τον διακρίνει, άρχισε τους δανεισμούς ανεξέλεγκτα και ανεύθυνα…
***
ΤΡΙΤΟΝ: Ο πολίτης πολλές φορές συναγωνίζεται σε απάτη και λαμογιά τον διεφθαρμένο πολιτικό. Θέλετε την πιο κραυγαλέα περίπτωση;
Οι μισοί Ελληνες συνταξιούχοι έγιναν συνταξιούχοι με απάτη! Έτσι έχουμε σήμερα χιλιάδες συνταξιούχους δήθεν αναπήρους, που είναι υγιέστατοι!.. Συνταξιούχους δήθεν «αντιστασιακούς», συνταξιούχους δήθεν «ναυτικούς», που δεν είδαν στη ζωή τους θάλασσα και άλλους!..
Ολοι αυτοί δεν έχουν ευθύνη για την απάτη που γονατίζει οικονομικά το κράτος;
***
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και λαός λοιπόν έχουμε όλοι ευθύνες για την εθνική μας χρεοκοπία…
…Και ένιωσα ικανοποίηση καθώς, ύστερα από πολλά δικά μου σχετικά άρθρα, διάβασα και στα «Νέα» σχετικό άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη με την ίδια άποψη και με τον τίτλο «Πού πήγαν τα λεφτά;». Γράφει, μεταξύ άλλων:
«…Μήπως τα λεφτά δεν τα έφαγε τόσο η διαφθορά και η διαπλοκή των ολίγων όσο η φαυλότητα των πολλών;».
***
Και επισημαίνει ο φιλοκυβερνητικός αρθρογράφος:
«Πριν από μερικούς μήνες, όταν η χώρα άρχισε να συνειδητοποιεί ότι χρεοκόπησε, πολλοί προσπάθησαν να καταλάβουν τι συνέβη και τι πήγε στραβά.
Διάφοροι τσαρλατάνοι βρήκαν την εύκολη εξήγηση. Η χώρα, αποφάνθηκαν, έπεσε έξω επειδή “κάποιοι έκλεψαν τα λεφτά!”. Ποιοι “τα έκλεψαν”; Στοιχειώδες! Τα έκλεψαν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οι επιτήδειοι της διαπλοκής.
Η εξήγηση μπορεί να έμοιαζε βλακώδης αλλά ήταν βολική. Εμπεριείχε ταυτοχρόνως έναν θύτη και ένα θύμα. Στον ρόλο του θύματος: ο αγνός και άσπιλος ελληνικός λαός που δεν είχε καμία ευθύνη, ούτε καμία συμμετοχή στη χρεοκοπία της χώρας, αλλά τώρα καλείται να πληρώσει τα σπασμένα…».
Και παραθέτει εύστοχη ρήση του Πάγκαλου:
«Τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί σε μισθούς, επιδόματα και φακελάκια»!..
adesmeytos.gr

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

σαφως φταινε οι πολιτικοι , μην τους εξοραιζουμε, οχι τοσο λογω λαμογιας , οσο λογω ανεπαρκειας και ανικανοτητος !!!