Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Ενώ η Κέρκυρα καταγράφει μείωση η Ρόδος κατακλύζεται από τουρίστες Δ. Χαρίτος: ''Δε μας σώζει το last minute''

Ενώ οι αφίξεις του Ιουνίου στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας σημείωσαν αισθητή κάμψη (9,3%)την ίδια στιγμή στη Ρόδο-ανταγωνιστικό για την Κέρκυρα προορισμό- το αντίστοιχο διάστημα υπήρξε άνοδος του 3,8%.
Στα αξιοσημείωτα, που θα πρέπει να προβληματίσουν τους ιθύνοντες του τουρισμού στην Κέρκυρα είναι ότι περισσότεροι τουρίστες, που έφθασαν στη Ρόδο τον Ιούνιο, ήταν Άγγλοι και Γερμανοί, αλλά εντυπωσιακή ήταν η αύξηση που σημείωσαν οι Ρώσοι (87,4%), οι Σουηδοί (18,4%) και οι Γάλλοι (70,3%) επισκέπτες...


Ο Δ. Χαρίτος
Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο πρόεδρος του συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Κέρκυρας Δημ. Χαρίτος επισημαίνει ότι αν γίνει μια βαθύτερη ανάλυση των στοιχείων διαπιστωνεται ότι η Μεγ. Βρετανία κινεί μικρότερο αριθμό τουριστών από την Κέρκυρα, και  καταγράφει αύξηση του 12%.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι αφίξεις Ρώσων στη Ρόδο, είναι ήδη περισσότερες από όσες είχαμε πέρυσι στην Κέρκυρα όλη τη σεζόν.
« Η Ρόδος διαθέτει ποιοτικά καταλύματα, είναι ποιοτικό νησί. Εχει πάνω από 100.000 κρεββάτια σε πολυτελή και πρώτης κατηγορίας ξενοδοχεία, έχει ειδικές προσφορές. Εχει σωστή διαφήμιση κλπ.»

Το last minute δε μας σώζει
Αναμενόμενη χαρακτηρίζεται η πτώση της κίνησης από τον κ. Χαρίτο, από τη στιγμή που οι tour operators  είχαν υπογράψει περυσι λιγότερα συμβόλαια κάτι που αναμένεται και για το 2011.
«Οι απεργίες, το ΦΠΑ, οι φόροι επιβαρύνουν την κατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ εκτίμησε ότι κρατήσεις του last minute περιμένουν όλοι οι προορισμοί στη Μεσόγειο,επομένως  θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει από τη νέα σεζόν και πως θα σταθεροποιηθεί η εικόνα της Κέρκυρας στη διεθνή τουριστική αγορά.
http://www.corfutime.gr
kerkyraikialepou