Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Βρετανική στήριξη στην Ελλάδα

Tη στήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα, για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση που περνάει, εξέφρασε ο πρόεδρος του βρετανικού Κοινοβουλίου, John Bercow, ενώ έκανε λόγο για υπαρκτή οικονομική κρίση που επηρεάζει την ΕΕ, καθώς και για την αναγκαιότητα αλλαγών σε χώρες μέλη της, ώστε, όπως είπε, «να προστατευτούν οι εταίροι από τις αναταραχές της αγοράς».
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις Ελλήνων βουλευτών, με αφορμή την ομιλία του, στη κοινή συνεδρίαση όλων των διαρκών επιτροπών της ελληνικής Βουλής, με θέμα «Ελλάδα και Βρετανία: Παλαιές Δημοκρατίες, Νέες Προκλήσεις», ο πρόεδρος του βρετανικού Κοινοβουλίου τόνισε ότι η χώρα του, παρότι δεν είναι στην ευρωζώνη, είναι μέλος της ΕΕ και δεν μπορεί να αδιαφορεί για την οικονομική κρίση που υπάρχει.
«Η οικονομική κρίση σε όλο τον κόσμο είναι υπαρκτή και γι΄ αυτό πρέπει να μπουν προτεραιότητες. Συναισθανόμαστε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα σας την οποία αντιμετωπίζουμε και εμείς, μπορεί όχι στον ίδιο βαθμό. Γι΄ αυτό πρέπει να υπάρξει δημοσιονομική εξυγίανση και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Πρέπει όλοι οι ηγέτες να προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Bercow.
zougla.gr