«Είναι αδύνατον να κατανοήσει κανείς την σύγχρονη Ελλάδα χωρίς να κατανοήσει τους Παπανδρέου». Με αυτή τη φράση το περιοδικό Time ξεκινά το άρθρο του για τον πρωθυπουργό και την κατάσταση στην σύγχρονη Ελλάδα με τίτλο
«Γιώργος Παπανδρέου: Ο Έλληνας στοχαστής»...
Κάνοντας αναφορά στον παππού και τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, το περιοδικό αναφέρει πως ο 57χρονος Γιώργος Παπανδρέου έχει περάσει το μεγαλύτερο διάστημα των τελευταίων έξι μηνών προσπαθώντας να αποφύγει την πτώχευση της χώρας και να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις.
«Είναι όμως ο Παπανδρέου ο άνθρωπος που θα οδηγήσει την Ελλάδα –και το ΠΑΣΟΚ- στον 21ο αιώνα» αναρωτιέται το περιοδικό και συνεχίζει: «Μπορεί να κουβαλά ένα διάσημο πολιτικό όνομα, όμως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι φτιαγμένος από το ίδιο υλικό, όπως οι περισσότεροι Έλληνες πολιτικοί. Κομψός και γυμνασμένος, ο γεννημένος στις ΗΠΑ πρωθυπουργός έζησε για μεγάλο διάστημα της νεότητάς του μαζί με τον εξόριστο πατέρα του στο εξωτερικό, τις ΗΠΑ, τη Σουηδία και τον Καναδά. Μιλά τα αγγλικά με μια διακριτική μεσοδυτική προφορά και με άψογους αμερικανικούς ιδιωματισμούς. Στα ελληνικά είναι περισσότερο εγκεφαλικός παρά ενθουσιώδης, αποφεύγοντας τη διαδεδομένη στην Ελλάδα ιδέα ότι οι πολιτικοί πρέπει να δεσπόζουν με την υπερβολική ρητορική τους. Ο ελληνικός Τύπος μάλιστα πολλές φορές τον ‘κοροϊδεύει’ για τα μικρά γραμματικά λάθη του».
«Δεν έχει την ικανότητα να εμπνέει το λαό όπως ο πατέρας του, αλλά αυτό μπορεί να είναι και σημάδι ωρίμανσης των Ελλήνων» δήλωσε στο περιοδικό ο Ελληνοαμερικανός ακαδημαϊκός Σταν Ντρένος που ετοιμάζει τη βιογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου.
Οι Έλληνες, συνεχίζει το περιοδικό, χαρακτηρίζουν τον πρωθυπουργό τους με τις λέξεις «ευπρεπής» ή «ανθρώπινο». «Όμως, στον άγριο κόσμο της ελληνικής πολιτικής αυτές οι λέξεις δεν είναι πάντα φιλοφρονήσεις» συμπληρώνει και αναφέρει πως πολλοί πολιτικοί του αντίπαλοι τον αποκαλούσαν «Γιωργάκη».
«Όμως, τον Παπανδρέου δεν πρέπει να υποτιμά κανείς. Διπλωμάτης από τη φύση του, εξέπληξε πολλούς στην Ελλάδα από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα της κρίσης» αναφέρει επίσης το περιοδικό.
fimotro.blogspot.com
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου