Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Mackenzie Phillips: «Ναι, είχα σχέση με τον πατέρα μου»

Σοκ προκαλεί με την αυτοβιογραφία της η Μακένζι Φίλιπς, η κόρη του Τζον Φίλιπς, τραγουδιστή του διάσημου συγκροτήματος της δεκαετίας του '60 Mamas and the Papas. Η 49χρονη σήμερα Φίλιπς αποκαλύπτει ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον πατέρα της και ακολούθησε μια δεκαετής συναινετική αιμομικτική σχέση.
«Την παραμονή του γάμου μου εμφανίστηκε ο πατέρας μου αποφασισμένος να τον σταματήσει. Είχα πάρει τόνους χάπια και εκείνος το ίδιο. Τελικά λιποθύμισα στο κρεβάτι του μπαμπά.«Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος χωρίς φραγμούς. Ήταν γεμάτος αγάπη και άρρωστος από τα ναρκωτικά. Ξύπνησα εκείνη τη νύχτα από ένα 'μπλακάουτ' και βρέθηκα να κάνω σεξ με τον πατέρα μου» αναφέρει στην αυτοβιογραφία της με τίτλο Υψηλή Αφιξη.
Εκείνη τη νύχτα η Μακένζι Φίλιπς ήταν 19 ετών.
Είχε κι εκείνη πρόβλημα εθισμού στα ναρκωτικά, στα οποία λέει ότι τη μύησε ο πατέρας της.
Μιλώντας στην Όπρα Γουίνφρι η κόρη του Τζον Φίλιπς δήλωσε ότι η σχέση έγινε κάποια στιγμή συναινετική, αλλά πάντα ένιωθε ότι ήταν προδοσία και «κατάχρηση εξουσίας» από την πλευρά του πατέρα της, τον οποίο ωστόσο συγχώρεσε πριν από το θάνατό του το 2001. Η Φίλιπς έμεινε έγκυος κάποια στιγμή, αλλά δεν ήξερε αν πατέρας του παιδιού ήταν ο πατέρας της ή ο σύζυγός της. Για την διακοπή της κύησης πλήρωσε ο Φίλιπς. «Ποτέ δεν τον άφησα να με αγγίξει ξανά», είπε η κόρη του. O Τζον Φίλιπς είχε υπογράψει τα πιο επιτυχημένα τραγούδια του αμερικανικού ποπ συγκροτήματος που μεσουρανούσε σε Αμερική και Ευρώπη τη δεκαετία του '60, όπως τα California Dreamin και Μοnday Monday.Πέθανε το 2001 στο Λος Αντζελες από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 65 ετών.