Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Εσωκομματικές εκκαθαρίσεις εντός του ΠΑΣΟΚ με νέες διαγραφές;

alt
Σε διαγραφές «ανταρτών» σε όλη τη χώρα προτίθεται να προχωρήσει η Ιπποκράτους, παρά τις ανακοινώσεις περί εσωτερικού μορατόριουμ για να μπορέσουν να στηριχθούν και από τον κομματικό μηχανισμό τα σκληρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παραπέμπονται στην Επιτροπή Καταστατικού και Δεοντολογίας δεκάδες μέλη του κόμματος στην Κέρκυρα και τα Επτάνησα που συμμετείχαν σε άλλα πλην επισήμων του ΠΑΣΟΚ ψηφοδελτίων στις πρόσφατες εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 30 στελέχη παραπέμπονται στην αρμόδια επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής και την ηγεσία του κόμματος να προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να προχωρήσει σε εσωκομματική εκκαθάριση εν όψει και των εκλογών για ανάδειξη νέων νομαρχιακών οργάνων του κόμματος που πρόκειται να γίνουν την Άνοιξη.
Άλλες πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ωστόσο από επίσημη πηγή του κόμματος αναφέρουν ότι μέσα στη λίστα της Ιπποκράτους, συμπεριλαμβάνονται οι Π. Σκληρός, Μ. Φόρτες, Γ.Αγαλιανός και Δ. Πουλιέζος (οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες του Γ. Καλούδη), η Κ. Τσιλιμπάρη, ο Α. Μιχαλάς, ο Α. Αυλωνίτης κ.α.

Τοπικά δεν γνωρίζουν
Πάντως, τα τοπικά όργανα του κόμματος δεν έχουν ενημερωθεί για τις αποφάσεις της Αθήνας, παρά μόνο εδώ και μερικές εβδομάδες όταν είχε ζητηθεί λίστα με ονόματα τα οποία κατείχαν κομματικές θέσεις και συμμετείχαν σε «αντάρτικα». Η λίστα αυτή ήταν σχετικά περιορισμένη και δεν ξεπερνούσε τα 6-7 άτομα σε όλη την περιφέρεια.

«Μαστίγιο και καρότο»
Χθες, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης επιχείρησε από την πλευρά του να ρίξει γέφυρες της κυβέρνησης με τον κομματικό μηχανισμό προανήγγειλε πρωτοβουλία για την έναρξη "ευρύτατου κοινωνικού" διαλόγου για την ανάπτυξη των περιφερειών της χώρας, με σαφές χρονοδιάγραμμα και ανέφερε ότι την κωδικοποίηση και επεξεργασία των προτάσεων που θα οδηγήσουν στην εκπόνηση των βασικών αξόνων της πρότασης του κόμματος για κάθε περιφέρεια, μπορεί να την αναλάβει το ΙΣΤΑΜΕ. Επιπλέον, είπε ότι η πρωτοβουλία ολοκληρώνεται έως τον ερχόμενο Μάιο με αναπτυξιακά συνέδρια σε κάθε περιφέρεια και συμπλήρωσε ότι έχει ζητήσει από τις Οργανώσεις του Κινήματος να καταγράψουν 2 - 3 ζητήματα που αφορούν στις περιοχές τους και τα οποία μπορούν να επιλυθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με την κυβέρνηση. 
corfupress.com