ΜΙΚΡΟΣΩΜΟΣ και διοπτροφόρος, µε κάπως βαθουλωµένα µάτια κι ερευνητικό βλέµµα, ο Γιάννης Αγγέλου θα µπορούσε άνετα να έχει ένα ρόλο στον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» µάλλον ως «Χόµπιτ». Αντ αυτού, προτίµησε να είναι το alter ego του Κώστα Καραµανλή.
ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΙΑΛΛΟΙ πλάι στον Καραµανλή ο Αρης ή ο Ρουσόπουλος τα τελευταία είκοσι χρόνια. Αποδείχθηκαν όµως δορυφόροι που τελικά ακολούθησαν την τροχιά τους ή χάθηκαν στο διάστηµα. Και εν πάση περιπτώσει κανείς δεν ήταν πλάι στον Κώστα από τότε που έγινε βουλευτής για να τον ακολουθήσουν στην αρχηγία της Ν.Δ., στο Μαξίµου και, τελικά, στο πολιτικό γραφείο της οδού Παναγή Κυριακού όπως ο Αγγέλου.
ΩΣΤΟΣΟ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ πλάι σε κάποιον, αλλά πορευόµαστε και µόνοι µας. Ετσι ο Αγγέλου προσήλθε κατά µόνας στο Εφετείο για να απολογηθεί. Με τις λίµνες, τα χρυσόβουλα και το «real estate» το Βατοπέδιο είναι η πιο γραφική από τις υποθέσεις της περιόδου 2004 - 2009. Προσπαθούν να ξεµπλέξουν από αυτό οι άνθρωποι του Καραµανλή. Ο πρώην Πρωθυπουργός, σύµφωνα µε πρόσωπα που γνωρίζουν, θεωρεί πως δεν πρόκειται για σκάνδαλο, χρεώνοντας αφέλεια ή υπερβάλλουσα θρησκευτική πίστη σε όσους συνεργάτες του συνδέθηκαν µε Εφραίµ, Αρσένιο και τους άλλους πατέρες της Μονής. Οπως πάντα, ο Καραµανλής είναι λίγο «λαρτζ».
Το Βατοπέδιο αποδεικνύει για άλλη µια φορά πόσο εκτός κλίµατος ήταν ο Κώστας. Η υπόθεση προκάλεσε την κοινή νοηµοσύνη και το δηµόσιο αίσθηµα.
Ο ΑΓΓΕΛΟΥ δεν ήταν υπουργός, αλλά µέλος της εκτελεστικής εξουσίας. Αρα δεν έχει τη νοµική ασπίδα προστασίας των υπολοίπων που πήγαν Εξεταστική και τώρα Προανακριτική. Ηταν επίσης στο κέντρο της εξουσίας µε αποτέλεσµα αυτόν να «δίνουν» όλοι στις καταθέσεις τους. Ετσι, ευρέθη κατευθείαν ενώπιον της «ανεξάρτητης Δικαιοσύνης», σύµφωνα µε µία από τις αγαπηµένες εκφράσεις του Θόδωρου Ρουσόπουλου όταν ήταν εκπρόσωπος. Και σοκ! η εφέτης ανακριτής τού επέβαλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και 400.000 ευρώ εγγύηση. ΓΙΑΤΙ; ΔΙΟΤΙ αυτό προβλέπει ο νόµος για τέτοιο κατηγορητήριο. Αλλά και γιατί η Δικαιοσύνη δέχθηκε τεράστια πίεση επί διακυβέρνησης Καραµανλή που από τη µία ποινικοποίησε τη δηµόσια ζωή κι από την άλλη ήθελε να κάνει την Εισαγγελία λάστιχο. Αποκορύφωµα η υπόθεση Siemens όπου ο Χριστοφοράκος έφυγε ως κύριος από τη χώρα, αλλά οι θυγατέρες Καραβέλα οδηγήθηκαν στα σίδερα.
Η εντύπωση πως η Θέµις λειτούργησε µε δύο µέτρα και δύο σταθµά το 2005 - 2009, υποκύπτοντας στις επιθυµίες της Εξουσίας, είχε το σύνηθες αποτέλεσµα. Οι δικαστές εξαντλούν πλέον την αυστηρότητά τους, ιδίως αν έχουν µπροστά τους πολιτικά πρόσωπα.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το σύστηµα Καραµανλή δεν θερίζει ανέµους διότι έσπειρε θύελλες στη Δικαιοσύνη. Αλλά γιατί αντήλλαξε λίµνες µε οικόπεδα κάπου στη Βόρεια Ελλάδα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου